İskele Kalıp Sanayicileri Derneği (İKSD)'nin hayata geçirdiği “Güvenli Hayat, Güvenli İskele” projesi ile iskeleler ÇOK DAHA GÜVENLİ hale geliyor...
Avrupa Birliğinin iki yıl önce 6 milyon Avrosu riskli sektörlere yönelik olmak üzere yaklaşık 25 milyon Avroluk hibe projeleri açıklamasının ardından “Güvenli Hayat, Güvenli İskele” fikrinden yola çıkarak söz konusu projeye başvuran İskele Kalıp Sanayicileri Derneği (İKSD), projenin onaylanmasıyla birlikte çalışmalarını yoğunlaştırdı. Şubatta hayata geçen proje ile güvenli iskele kullanımı özelinde iş sağlığı ve güvenliği koşullarının iyileştirilmesi ve konuyla ilgili tüm paydaşların bilgi ve farkındalığının artırılması hedefleniyor.
HABERE E-DERGİ'DEN GÖZ ATMAK İÇİN LÜTFEN TIKLAYIN
İskele Kalıp Sanayicileri Derneği bu kapsamda Hibe Faydalanıcısı olduğu “Safe Scaffolding for Safe Life / Güvenli Hayat, Güvenli İskele” isimli projesini kamuoyuna tanıtmak amacıyla 24 Mart 2021 Çarşamba günü dijital ortamda bir açılış toplantısı düzenledi. İKSD Yönetim Kurulu Başkanı Kubilay Tüfekçi, AB Türkiye Delegasyonu Sosyal Politikalardan Sorumlu Sektör Yöneticisi Mehmet Caner Demir, AÇSHB, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdür Yardımcısı Furkan Yıldız’ın açılış konuşmalarını yaptığı toplantıda projenin sunumunu ise İKSD Genel Sekreteri (Proje Koordinatörü) Akın Alıkçıoğlu gerçekleştirdi.
Toplantıda ayrıca projenin Danışma Kurulu üyelerinden İMSAD Genel Sekreteri Aygen Erkal, İNDER Genel Sekreteri Kubilay Salihvatandaş, ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Türer, Risk Yönetim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hilal Kınlı, Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Genel Sekreteri Hasan Yalçın ile Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) adına Sektörel Dernekler Federasyonu (SEDEFED) Genel Sekreteri Erhan Arslan da birer konuşma yaptılar.
Proje hakkında
Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki mali iş birliği kapsamında geliştirilen Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA-Instrument for Pre Accession)’nın “İstihdam, Eğitim, Sosyal Politikalar” bileşeni altında İş Sağlığı ve Güvenliğinin Geliştirilmesi Hibe Programı (IOHS) uygulanıyor. Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen söz konusu hibe programı, Sözleşme Makamı olan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı (İKGPRO) tarafından yürütülüyor ve izleniyor. Programın Operasyon Faydalanıcısı ise Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü (İSGGM).
Söz konusu projeye sağlanan yaklaşık 172 bin Avroluk toplam bütçenin 31.500 Avroluk kısmı, eş finansman katkısı olarak proje yürütücüsü İKSD tarafından karşılanıyor.
1 Şubat 2021 tarihi itibariyle faaliyete geçen “Safe Scaffolding for Safe Life” projesinin genel amacı, “İnşaat sektöründe güvenli iskele kullanımı özelinde iş sağlığı ve güvenliği koşullarını iyileştirmek ve konuyla ilgili tüm paydaşların bilgi ve farkındalığını artırmak” olarak; bu genel amaç doğrultusunda “Hedef grupların bulunduğu iş yerlerinde güvenli işyeri kültürü oluşturmak, inşaat firmalarının iskele güvenliği ve buna bağlı iş kazalarının önlenmesi konusunda kapasitelerini artırmak” da özel amaçlar olarak belirlenmiş.
26 Mart 2021
Türkiye'nin en ESKİ ve en çok ZİYARET EDİLEN şantiyesi: ŞANTİYE®...
İnşaata dair "KAYDADEĞER" ne varsa... 1988'den bu yana...
Şantiye®nin ürettiği, derlediği ve yayınladığı içeriklerde öncelik “KAMUSAL YARAR”dır...
Ve yayınlanan içeriğin “ÖZEL” olmasına özen gösterilir...
BASILI DERGİ + E-DERGİ + SANTİYE.COM.TR + SOSYAL MEDYA + DİJİTAL PLATFORMLAR...
İnşaat sektörünün buluşma noktası Şantiye®, “Güven”i temsil eden “Basılı bir Yayın” olma özelliğinin yanı sıra yenilenen web sitesi, Turkcell Dergilik ve Türk Telekom E-Dergi gibi mobil uygulamalardaki varlığı, 42 bin E-Bülten abonesi ve 85 bin sosyal medya takipçisi-bağlantısıyla inşaat sektörünün en önemli iletişim platformlarından biri olmaya her ortamda devam ediyor... 1988'den bu yana...
Şantiye® ayrıca yapı sektörüne "Şantiye'nin Yıldızı Ödülü", "Yılın Yeşil Yapı Malzemesi / Teknolojisi Ödülü" ve "Şantiyeden Kareler Fotoğraf Yarışması" gibi farklı organizasyonlarla da katkı sunuyor.
Şantiye®nin son sayısı da dahil 1988 yılından bugüne kadar yayınlanan TÜM SAYILARINA E-Dergi olarak göz atmak için lütfen tıklayın...
Şantiye®, başta ABONELERİ olmak üzere 2020-2024 yıllarında ilan veren firmalar ABS Yapı, Akyapı, Alumil, Anadolu Motor (Honda), Alkur, Ak-İzo, Altensis, Arbiogaz, Aremas, Arfen, Assan Panel, Asteknik, Atos, Batıçim, Baumit, Betek, Betonblock, Borusan CAT, Bosch Termoteknik, Bostik, BTM, Buderus, Bureau Veritas, Çimsa, Çuhadaroğlu, Çukurova Isı, Duyar Vana, DYO, Efectis ERA, Ekomaxi, Elkon, Emülzer, Eryap, Filli Boya, Fixa, Fullboard, Form Endüstri Ürünleri, Form Endüstri Tesisleri, Form MHI (Mitsubishi Heavy Industries) Klima, Garanti Leasing, GF Hakan Plastik, Gökçe Brülör, Grundfos, Hilti, IQ Alüminyum (by Deceuninck), İNKA, İntek, İpragaz, İstanbul Teknik, İzocam, İzoser, Kalekim, Knauf, Knauf Insulation, Komatsu, Köster, Kuzu Grup, LG, Marubeni, Masdaf, Master Builders Solutions, MBI Braas, Meiller Kipper (Doğuş Otomotiv), Messe Frankfurt, Messe München/Agora Tur., Mekon, Mitsubishi Chemical, Nalburdayim.com, NETCAD, ODE, Ökotek, Özler Kalıp, Özpor, Panasonic, PERI, Pimakina, Polyfibers, Polyfin, Prometeon, Ravago, Rehau, Saint Gobain Türkiye, Saray Alüminyum, Schüco, Selena (Tytan), Sentez Mekanik, Serge Ferrari, Shell, Siemens, Sistem İnşaat, Soudal, Sika, Şişecam, Temsa, TMS, Tekno Yapı, Türk Ytong, Tremco illbruck, Vaillant, Vekon, Wermut, Wilo ve Xylem’in değerli katkılarıyla hazırlanmaktadır.
ABONE OLMAK İÇİN
Bir yıllık abonelik bedelimiz olan 1200 TL (6 Sayı, KDV Dahil)'yi TR70 0001 0008 5291 9602 1550 01 IBAN no’lu hesabımıza (Ekosistem Medya) yatırıp; ardından dekontu, açık adresinizi ve fatura bilgilerinizi (şahıs ise TC kimlik no; firma ise vergi dairesi-numarası) santiye@santiye.com.tr adresine e-posta veya 0532 516 03 29 no’lu telefona WhatsApp / SMS aracılığıyla ulaştırabilirsiniz.