Türkiye yapı sektörünün nabzını tutan ve önemli buluşma noktalarından biri olan Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul, bu yıl 47. kez TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenleniyor. Fuar kapsamında, tasarımda sürdürülebilir ögeleri, inovasyonu ve teknolojiyi en iyi şekilde bir araya getirerek en etkili ziyaretçi deneyimini sunan Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul, her yıl olduğu gibi bu yıl da prestijli Altın Mıknatıs Stant Tasarımı Ödülleri’ni sahipleri ile buluşturdu. Birbirinden değerli markaların yarıştığı ödül töreninde kazananlar şu şekilde oldu:
‘’Standında En İyi Ziyaretçi Etkileşimi Sunan Firma”: Fibrobeton Yapı Elemanları
“Standında En İyi Teknoloji Çözümleri Sunan Firma’’: Boyut Çelik Kapı
“Standında En İyi Yaratıcı Kimlik Tasarımı Sunan Firma”: Novpor Isı Yalıtım
“Standında Sürdürülebilir Çözümleri Sunan Firma”: Tis Teknolojik İzolatör
ICA GroupTeşvik Ödülü: ABC Granit / Emek Çelik Kapı
Mansiyon ödülü: Petek Kontrplak
1.lik Ödülü: Tokyay Kereste Orman Ürünleri
2.lik Ödülü: Buschmann Tools
3.lük Ödülü: Tantımber – Tanwood Orman Ürünleri
Dört gün boyunca dopdolu etkinliklerle devam edecek fuarın ikinci gününde, Synthetic Architecture Kurucu Ortağı, Mimar Pınar Ongun, "Yapay zeka ve teknolojiyi yanımıza alarak doğayla uyumlu, ekolojik bir gelecek inşa edebiliriz.’’açıklamasıylayapay zeka destekli tasarımın geleceği nasıl dönüştürebileceğine dair öngörülerini paylaştı.
Dünyada ilk 5’te yer alanfuarın üçüncü günü 18 Nisan’da ise “Etkinin Mimarisi” teması ile çevre dostu uygulamalar, topluma duyarlı projeler, geri dönüşüm ve sürdürülebilir mimari çözümler gündeme geldi.
Moderatörlüğünü Nobon MİMARLIK Kurucusu, Mimar Dr. H. Cenk Dereli’nin yaptığı “Etki / Sizsiniz!” konuluilk panelde "yeşil" algısının ötesine geçerek, gerçek etki yaratmanın önemi vurgulandı.
Dereli: ‘’Bir yapının niyeti, inşaat başlamadan önceki planlamadan, yapım sürecine ve sonrasına kadar yarattığı etkiyle şekillenir. Atık yönetiminin önemi, malzeme üreticilerinden yöneticilere ve yatırımcılara kadar herkesin dikkatini çekiyor. On yıl önce hayalperest bulunan bu yaklaşım, artık günümüzün gerçeği haline geldi.’’dedi.
NobonMİMARLIK Kurucusu, Mimar Dr. H. Cenk Dereli’nin moderatörlüğünü yaptığı vekonuşmacılığını Per Se Mimarlık Kurucu Ortağı Dr. Ali Derya Dostoğlu, Dicle Hökenek Architecture Kurucusu Dicle Hökenek ve Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Sürdürülebilirlik Yöneticisi Gökçe Ersel Ötkün’ün üstlendiği “Mimarlık Estetikten Fazlasıysa, Etkisi Nerede?” isimli günün ikinci panelindesürdürülebilir üretim yöntemleri ve yeni nesil teknolojilerle dönüştürücü projeler gündeme alındı.
İlişkiler ağının etki üzerindeki önemine vurgu yapanDicle Hökenek Architecture Kurucusu Dicle Hökenek, “Mimarlığı yalnızca bir yapı üretim sanatı olarak değil, bir ilişkiler ağı ve bağ kurma biçimi olarak algılamalıyız.Mimarlık, değişim yaratma gücüne sahiptir; bu nedenle her projede çevresel faktörleri ve bağlamı dikkate alarak uyumlu yapılar tasarlamayı hedefliyoruz.” açıklamasında bulunurken Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Sürdürülebilirlik Yöneticisi, Gökçe Ersel Ötkün ise ‘’Her sektörün sürdürülebilirliği ve devamlılığı, çevresine olan etkisini ve geri dönüşlerini ölçüp duyarlı davranmasına bağlıdır. Çünkü ölçmediğimiz bir etkiyi iyileştiremeyiz.’’ vurgusuna dikkat çekti.
Konuşmacılığını Çekül Vakfı Genel Sekreteri B. Ilgın Sözen, Pdg Mimarlar Project Design Group Kurucu Ortağı Murat Şahin, İKSV Kültür Politikaları Çalışmaları Departmanı Proje Yöneticisi Dr. H. Selen Akçalı’nın üstlendiği ‘’Şehirleri Tasarlamak için Mimarlık Yetmez!’’ isimli oturumda ise katılımcı kentsel planlamalar, geleceğin şehirleri, etki ekonomisi ve mimarlık kavramlarına değinildi.
Üçüncü oturumda, "Anadolu’da Anadolulu olmak" kavramına dikkat çeken Pdg Mimarlar Project Design Group Kurucu Ortağı Murat Şahin “Anadolu'da Anadolulu olmayı önemsiyoruz. Taklit etmek yerine anlamaya çalışıyoruz. 'Mimarlık bir kenti tasarlayabilir mi?' sorusuna, 'Mimarlık şehre ne katabilir?' diyerek yanıt arıyoruz. Anadolu'nun yaşamını anlayarak, büyük şehir normlarını dayatmak yerine, o yörenin kültürüne ve ihtiyaçlarına uygun mimari çözümler üretmeyi hedefliyoruz. Medeniyetler beşiği bu toprakların kültürel mirasını okuyup anlamak, mimarlar olarak temel sorumluluğumuzdur.” değerlendirmesinde bulundu.
NobonMİMARLIK Kurucusu, Mimar Dr. H. Cenk Dereli’nin moderatörlüğünü yaptığı ve konuşmacılığını Beoffice Kurucu Ortak, Mimar Burcu Sevinç Yılmaz, Sürdürülebilirlik Müdürü Erdi EkinciveNovos Studio Kurucu Ortağı, Yüksek Mimar Hande Ciğerli’nin yaptığı ‘’Zamana Direnen Tasarımlar: Dayanıklı, Akıllı, Etkili’’ isimli panelde geleceği şekillendiren tasarım ve stratejik aklın rolü, mimarlık, ekonomi ve toplumsal etki kesişiminde kalıcı çözümler masaya yatırıldı.
Moderatörlüğünü Studio Pines Kurucu Ortağı Volkan Taşkın’ın yaptığı “Bir Mücadele / Müdahale Aracı Olarak Tasarım” adlı son panelde Yapı Master Class Özel Fuar Turları kapsamında bir müdahale ve çözüm üretme aracı olarak mimarlığın nasıl konumlanabileceği tartışıldı.
Fuarda 19 Nisan’da “Dönüşüm için Birliktelik” söyleşilerinde yapı sektöründe yaratıcı iş birlikleriyle dönüşümü nasıl gerçekleştirebileceği, malzemeden kente kadar her ölçekte bu dönüşüme nasıl katkıda bulunulabileceği tartışılacak. İlham verici isimler kolektif üretim modellerinin geleceğin mimarisine nasıl yön vereceğini soracak.
Yapı Fuarı –Turkeybuild İstanbul birbirinden önemli konuları masaya yatırdığı etkinlik programı ile yarın son gününde ziyaretçilerine veda edecek.
ŞANTİYE®
Daha iyi yapılar için...
18 Nisan 2025
Türkiye'nin en ESKİ ve en çok ZİYARET EDİLEN şantiyesi: ŞANTİYE®...
İnşaata dair "KAYDADEĞER" ne varsa... 1988'den bu yana...
Şantiye®nin ürettiği, derlediği ve yayınladığı içeriklerde öncelik “KAMUSAL YARAR”dır...
Ve yayınlanan içeriğin “ÖZEL” olmasına özen gösterilir...
BASILI DERGİ + E-DERGİ + SANTİYE.COM.TR + SOSYAL MEDYA + DİJİTAL PLATFORMLAR...
İnşaat sektörünün buluşma noktası Şantiye®, “Güven”i temsil eden “Basılı bir Yayın” olma özelliğinin yanı sıra yenilenen web sitesi, Turkcell Dergilik ve Türk Telekom E-Dergi gibi mobil uygulamalardaki varlığı, 42 bin E-Bülten abonesi ve 85 bin sosyal medya takipçisi-bağlantısıyla inşaat sektörünün en önemli iletişim platformlarından biri olmaya her ortamda devam ediyor... 1988'den bu yana...
Şantiye® ayrıca yapı sektörüne "Şantiye'nin Yıldızı Ödülü", "Yılın Yeşil Yapı Malzemesi / Teknolojisi Ödülü" ve "Şantiyeden Kareler Fotoğraf Yarışması" gibi farklı organizasyonlarla da katkı sunuyor.
Şantiye®nin son sayısı da dahil 1988 yılından bugüne kadar yayınlanan TÜM SAYILARINA E-Dergi olarak göz atmak için lütfen tıklayın...
Şantiye®, başta ABONELERİ olmak üzere 2020-2025 yıllarında ilan veren firmalar ABS Yapı, Akyapı, Alumil, Anadolu Motor (Honda), Alkur, Ak-İzo, Altensis, Arbiogaz, Aremas, Arfen, Artus, Assan Panel, Asteknik, Atos, Batıçim, Baumit, Betek, Betonblock, Borusan CAT, Bosch Termoteknik, Bostik, BTM, Buderus, Bureau Veritas, Chryso, Çimsa, Çuhadaroğlu, Çukurova Isı, Deutsche Messe, Duyar Vana, DYO, Efectis ERA, Ekomaxi, Elkon, Emülzer, Eryap, Filli Boya, Fixa, Fullboard, Form Endüstri Ürünleri, Form Endüstri Tesisleri, Form MHI (Mitsubishi Heavy Industries) Klima, Garanti Leasing, GF Hakan Plastik, Gökçe Brülör, Grundfos, Hannover Fairs, Hilti, IQ Alüminyum (by Deceuninck), İNKA, İntek, İpragaz, İstanbul Teknik, İzocam, İzoser, Kalekim, Knauf, Knauf Insulation, Komatsu, Köster, Kuzu Grup, LG, Marubeni, Masdaf, Master Builders Solutions, MBI Braas, Meiller Kipper (Doğuş Otomotiv), Messe Frankfurt, Messe München/Agora Tur., Mekon, Mitsubishi Chemical, Molecor, Nalburdayim.com, NETCAD, ODE, Ökotek, Özler Kalıp, Özpor, Panasonic, PERI, Pimakina, Polyfibers, Polyfin, Prometeon, Ravago, Rehau, Saint Gobain Türkiye, Samsung, Saray Alüminyum, Schüco, Selena (Tytan), Sentez Mekanik, Serge Ferrari, Shell, Siemens, Sistem İnşaat, Soudal, Sika, Şişecam, Temsa, TMS, Tekno Yapı, Türk Ytong, Tremco illbruck, Vaillant, Vekon, Viessmann, Wermut, Wilo, Winsa, XCMG, Xylem ve ZF'nin değerli katkılarıyla hazırlanmaktadır.
ABONE OLMAK İÇİN
Bir yıllık abonelik bedelimiz olan 1800 TL (6 Sayı, KDV Dahil)'yi TR70 0001 0008 5291 9602 1550 01 IBAN no’lu hesabımıza (Ekosistem Medya) yatırıp; ardından dekontu, açık adresinizi ve fatura bilgilerinizi (şahıs ise TC kimlik no; firma ise vergi dairesi-numarası) santiye@santiye.com.tr adresine e-posta veya 0532 516 03 29 no’lu telefona WhatsApp / SMS aracılığıyla ulaştırabilirsiniz.