Adidas, ARENA ile Herzogenaurach’daki Adidas World of Sports kampüsüne göz alıcı bir simge yapı kazandırdı.
Projeyi, 383. sayımızın E-Dergi versiyonundan da okuyabilirsiniz: https://edergi.santiye.com.tr/383/90/
Yer: Herzogenaurach, Almanya
Müşteri: Adidas AG
Mimarlık Ofisi: Behnisch Architekten, Stuttgart
Tasarım: 2014-2018
Bitiş Tarihi: 2019
Fotoğraflar: David Matthiessen, Marc Pfeiffer (Hydraulic Lifting Video)
Adidas'ın, yeni ofis ve resepsiyon binası ARENA, firmanın Herzogenaurach (Almanya)’daki World of Sports kampüsünün ana girişine damgasını vururken hem merkezin ziyaretçilerini karşılıyor hem de ona güçlü bir görsel kimlik sağlıyor.
İşlevsel ve etkileyici mimarisi, heykelsi biçimiyle Adidas’ın temsil ettiği spor tutkusunu vurgulayan yapı, 52 bin metrekarelik taban alanı ile yaklaşık 2 bin çalışana esnek, organik ilkeler çerçevesinde düzenlenmiş çağdaş ve sürdürülebilir bir çalışma alanı yaratmış.
ARENA’nın mimarisi, peyzaj ve şeffaflık kavramları çerçevesinde iletişim ve etkileşime dayalı modern bir çalışma alanı konsepti ile gelecekteki gereksinimleri karşılayabilme becerisi arasında hassas bir dengeye odaklanmış. Üç çalışma katı barındıran soyut bir hacimden oluşan etkileyici yapı, düzenlenen peyzajın üzerinde yükseliyor. Tepenin oyulması ile elde edilen, halka açık giriş bölümü, farklı etkinliklere uygun, geniş ve aydınlık atriyuma açılıyor.
ARENA’nın odak noktasında atriyumdaki asma merdiven bulunuyor. Aydınlık ve ferah ışık kuyusunda yükselen merdiven, çalışanları atriyumun heyecan verici manzarası eşliğinde ofis katlarına ulaştırıyor. Bu merkezi “ana cadde”, üç seviyeyi yatayda ve dikeyde birbirine bağlıyor ve havada asılı duran canlı bir pazar yerine benziyor. Asma merdiven, her katta, ayrı bölümler oluşturmak için farklı malzemeler, renkler ve mobilya türleri ile karakterize edilmiş altı dağılım merkezi ile ilişki içinde.
Resmi ve gayri resmi toplantı alanları ise rekreasyon alanlarıyla dönüşümlü ve bol doğal ışık sağlamak için optimize edilmiş farklı boyutlardaki ışık kuyularının etrafında kümeler halinde düzenlenmiş.
Yapıya özel geliştirilen gün ışığı kontrol ve gölgeleme sistemi her cepheye ayrı ayrı uyarlanmış. Sabit dış gölgeleme sistemi kış aylarında dahi maksimum ışık geçirgenliğiyle minimum ısı kazanımını optimize ediyor.
Güncel enerji verimliliği standartlarına uygunluğu ve geri dönüştürülebilir malzemelerin kapsamlı kullanımı nedeniyle bina için LEED Gold sertifikası alma süreci de yürütülüyor.
Mühendislik açısından zorluk teşkil eden yapı, çelik ve betonarme teknikleri birlikte kullanılarak inşa edilmiş. Bu güçlüğü aşmaktaki başarısı ise 2019 yılında Alman Çelik Yapı Endüstrisi Derneği tarafından ödüllendirilmiş. 140x120 m boyundaki 12 bin tonluk çelik yapının kaldırılma işlemi de bir mühendislik başarısı olarak takdir görmüş.
Kaynak: Behnisch Architekten / Stuttgart
2 Ekim 2020
Şantiye
İnşaat sektörünün buluşma noktası Şantiye, “Güven”i temsil eden “Basılı bir Yayın” olma özelliğinin yanı sıra yenilenen web sitesi, Turkcell Dergilik ve Türk Telekom E-Dergi gibi mobil uygulamalardaki varlığı, 35 bin e-bülten abonesi, 15 bini aşkın takipçiye sahip facebook ile 2 bin 500 takipçiye sahip instagram sayfaları ve 17 bin linkedin bağlantısıyla inşaat sektöründe hedef kitleye erişimin en verimli ve hızlı çözümü olmaya dijital ortamlarda da devam ediyor... 1988'den bu yana basılı yayıncılıkta olduğu gibi...
Abone Olmak için
Bir yıllık abonelik bedelimiz olan 120 TL (6 Sayı, KDV Dahil)'yi TR70 0001 0008 5291 9602 1550 01 IBAN no’lu hesabımıza (Ekosistem Medya) yatırıp, dekontu ve açık adresinizi santiye@santiye.com.tr adresine e-posta veya 0532 516 03 29 no’lu telefona WhatsApp / SMS aracılığıyla ulaştırabilirsiniz.