AKKUYU NÜKLEER A.Ş., Rusya Devlet Nükleer Enerji Kuruluşu Rosatom tarafından Türkiye'de inşa edilen Akkuyu NGS'de bu yıl dördüncü kez “Açık Kapı Günü” etkinliği düzenledi. Çevrim içi yayın sırasında, ilk nesil Türk nükleer mühendisleri projenin uygulanması, NGS işletmesinin ana ekipmanları ve prensipleri ile NGS operatörlerinin eğitimi hakkında bilgi verdiler.
Yayında, 1. Güç Ünitesi’nin reaktör bölmesi ve makine dairesi, deniz ve kara hidrolik yapıları ve Personel Eğitim Merkezi gibi santralin kilit tesislerinin görüntüleri verildi.
AKKUYU NÜKLEER A.Ş. Genel Müdürü Sergey Butckikh, “Açık Kapı Günü” etkinliğine rehberlik eden Türk mühendislerle tanıştıktan sonra izleyicilere şunları söyledi: “2024 yılında1. Güç Ünitesi’nde tam kapsamlı işletmeye alma çalışmalarına başladık. Meslektaşlarım, deneyimli Türk mühendisleri, sizlere en ilginç detayları anlatacak ve gösterecekler. Proje ekibimiz, Türkiye Cumhuriyeti’nin modern, güçlü ve güvenilir bir NGS hayalini gerçeğe dönüştürmek için gece gündüz özveriyle çalışıyor. Şu anda burada 34 binden fazla kişi çalışıyor ve bunların 28 bini Türk vatandaşı. Yüzlerce genç Türk mühendisi, santralin işletilmesinde doğrudan görev alacak. Türk mühendisleri en iyi üniversitelerde temel eğitim aldı ve almaya devam ediyor. Faal haldeki nükleer güç santrallerinde pratik eğitim görüyorlar ve eşsiz bilgilerini hem Akkuyu NGS'de hem de Türkiye'deki diğer nükleer enerji sektörü projelerinde uygulama fırsatı bulacaklar. Açıklık ve şeffaflık NGS projesinin önemli bileşenleridir, bu nedenle Mersin halkını ve tüm Türkiye'yi, nükleer teknolojinin temsilcileri olarak gördüğümüz genç mühendisler dahil olmak üzere çeşitli formatlarda projenin tüm önemli etkinlikleri hakkında bilgilendirmeye devam edeceğiz.”
Açık Kapı Günü kapsamında, Türk nükleer mühendisleri Akkuyu NGS sahasından çevrim içi yayın yaptı. İzleyiciler onlarla birlikte inşa halindeki NGS'nin ana tesislerini izledi, teknolojik süreçlerin özellikleri hakkında bilgi edindi ve benzersiz ekipmanların çalışma prensiplerini öğrendi. AKKUYU NÜKLEER A.Ş. Nükleer Güvenlik Birimi Fizik Hesaplamaları Baş Uzmanı Mehmet Türütoğlu 1. Güç Ünitesi’ndeki reaktörün donanımı hakkında bilgi verirken, AKKUYU NÜKLEER A.Ş. Nükleer Yakıt Kontrolü Kıdemli Uzmanı Ebru Adıgüzel, nükleer güç santral sistemlerine su temininde önemli bir işlevi yerine getiren deniz ve kara hidrolik yapılarından bahsetti. AKKUYU NÜKLEER A.Ş. Ticari Operatörler Grubu Kıdemli Uzmanı Ahmet Yasin Öner ise, türbinin monte edildiği ve çalışmaya hazır olan 1. Güç Ünitesi’nin makine dairesiyle ilgili bilgi verdi. AKKUYU NÜKLEER A.Ş.Reaktör Kontrol Baş Uzmanı Mehmet Çağrı Çeyner de Akkuyu NGS sahasındaki Personel Eğitim Merkezi’nde nükleer güç santralini yönetecek operasyonel personelin nasıl eğitildiğini anlattı.
“Akkuyu NGS'de Açık Kapı Günü” etkinliğinin Türkçe, Rusça ve İngilizce çevrim içi yayın kaydı Akkuyu Nükleer'in YouTube kanalında yayınlandı.
ŞANTİYE®
Daha iyi yapılar için...
16 Ocak 2025
Türkiye'nin en ESKİ ve en çok ZİYARET EDİLEN şantiyesi: ŞANTİYE®...
İnşaata dair "KAYDADEĞER" ne varsa... 1988'den bu yana...
Şantiye®nin ürettiği, derlediği ve yayınladığı içeriklerde öncelik “KAMUSAL YARAR”dır...
Ve yayınlanan içeriğin “ÖZEL” olmasına özen gösterilir...
BASILI DERGİ + E-DERGİ + SANTİYE.COM.TR + SOSYAL MEDYA + DİJİTAL PLATFORMLAR...
İnşaat sektörünün buluşma noktası Şantiye®, “Güven”i temsil eden “Basılı bir Yayın” olma özelliğinin yanı sıra yenilenen web sitesi, Turkcell Dergilik ve Türk Telekom E-Dergi gibi mobil uygulamalardaki varlığı, 42 bin E-Bülten abonesi ve 85 bin sosyal medya takipçisi-bağlantısıyla inşaat sektörünün en önemli iletişim platformlarından biri olmaya her ortamda devam ediyor... 1988'den bu yana...
Şantiye® ayrıca yapı sektörüne "Şantiye'nin Yıldızı Ödülü", "Yılın Yeşil Yapı Malzemesi / Teknolojisi Ödülü" ve "Şantiyeden Kareler Fotoğraf Yarışması" gibi farklı organizasyonlarla da katkı sunuyor.
Şantiye®nin son sayısı da dahil 1988 yılından bugüne kadar yayınlanan TÜM SAYILARINA E-Dergi olarak göz atmak için lütfen tıklayın...
Şantiye®, başta ABONELERİ olmak üzere 2020-2024 yıllarında ilan veren firmalar ABS Yapı, Akyapı, Alumil, Anadolu Motor (Honda), Alkur, Ak-İzo, Altensis, Arbiogaz, Aremas, Arfen, Assan Panel, Asteknik, Atos, Batıçim, Baumit, Betek, Betonblock, Borusan CAT, Bosch Termoteknik, Bostik, BTM, Buderus, Bureau Veritas, Chryso, Çimsa, Çuhadaroğlu, Çukurova Isı, Duyar Vana, DYO, Efectis ERA, Ekomaxi, Elkon, Emülzer, Eryap, Filli Boya, Fixa, Fullboard, Form Endüstri Ürünleri, Form Endüstri Tesisleri, Form MHI (Mitsubishi Heavy Industries) Klima, Garanti Leasing, GF Hakan Plastik, Gökçe Brülör, Grundfos, Hilti, IQ Alüminyum (by Deceuninck), İNKA, İntek, İpragaz, İstanbul Teknik, İzocam, İzoser, Kalekim, Knauf, Knauf Insulation, Komatsu, Köster, Kuzu Grup, LG, Marubeni, Masdaf, Master Builders Solutions, MBI Braas, Meiller Kipper (Doğuş Otomotiv), Messe Frankfurt, Messe München/Agora Tur., Mekon, Mitsubishi Chemical, Nalburdayim.com, NETCAD, ODE, Ökotek, Özler Kalıp, Özpor, Panasonic, PERI, Pimakina, Polyfibers, Polyfin, Prometeon, Ravago, Rehau, Saint Gobain Türkiye, Saray Alüminyum, Schüco, Selena (Tytan), Sentez Mekanik, Serge Ferrari, Shell, Siemens, Sistem İnşaat, Soudal, Sika, Şişecam, Temsa, TMS, Tekno Yapı, Türk Ytong, Tremco illbruck, Vaillant, Vekon, Wermut, Wilo ve Xylem’in değerli katkılarıyla hazırlanmaktadır.
ABONE OLMAK İÇİN
Bir yıllık abonelik bedelimiz olan 1200 TL (6 Sayı, KDV Dahil)'yi TR70 0001 0008 5291 9602 1550 01 IBAN no’lu hesabımıza (Ekosistem Medya) yatırıp; ardından dekontu, açık adresinizi ve fatura bilgilerinizi (şahıs ise TC kimlik no; firma ise vergi dairesi-numarası) santiye@santiye.com.tr adresine e-posta veya 0532 516 03 29 no’lu telefona WhatsApp / SMS aracılığıyla ulaştırabilirsiniz.