Türkiye’nin ilk nükleer güç santrali olan Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) projesinin hayata geçirilmesine ilişkin çalışmalar her zamanki hızıyla devam ediyor. İnşaat ve montaj çalışmaları dört güç ünitesinin yanı sıra kıyı hidroteknik yapıları, güç dağıtım sistemleri, idari binalar, eğitim-uygulama merkezi ve nükleer güç santrali fiziksel koruma tesisleri gibi ana ve yardımcı tesislerin tüm bölümlerinde kesintisiz olarak sürüyor.
Önemli inşaat ve montaj işlemleri takvime uygun şekilde gerçekleştiriliyor. Ağustos ayında 1’inci güç ünitesinin türbin yoğuşturucusunun kurulumuna başlandı. 14 Ağustos’ta ise 1’inci güç ünitesinin reaktör binasına reaktör bölmesinin en önemli mekanizmalarından biri olan kutup vinci kuruldu. Geçtiğimiz günlerde Akkuyu NGS sahasında hava kanalları üretimi için yeni bir üretim atölyesi de hizmete girdi. 2’nci güç ünitesinin reaktör bölmesinde ise reaktör şaftının kaplamasının montajı için hazırlıklar devam ediyor.
Bu arada Akkuyu NGS'nin yönetim personelinin eğitimine yönelik program da aktif olarak uygulanıyor. Programdan mezun olan beş Türk vatandaşı bu yıl "Reaktör İşletim Baş Uzmanı" pozisyonu için teorik ve uygulamalı eğitim kurslarının tümünü başarıyla tamamladı ve testlerin sonuçlarına göre yüksek düzeydeki bilgi ve becerilerini kanıtladı. Türk uzmanlar, Akkuyu NGS'nin ilk güç ünitesi devreye alındıktan sonra reaktörün yönetiminde Rus çalışma arkadaşları ile eşit olarak yer alacaklar.
Kurumdan yapılan açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi: "Akkuyu Nükleer A.Ş.'nin toplu işten çıkarma yaptığı veya çalışanlarına zorunlu izin verdiği şeklinde medyada ve sosyal ağlarda yayınlanan iddialar ise gerçeği yansıtmamaktadır. Bu iddialar, Akkuyu NGS projesini itibarsızlaştırmak amacıyla anonim kaynaklar tarafından ortaya atılmaktadır. Akkuyu NGS'nin yeni ana yüklenicisi TSM Enerji ile inşaat ve montaj işleriyle ilgili sözleşmeleri yeniden imzalayan şirket personeli ve alt yükleniciler, Türkiye'nin ilk nükleer santrali için mesleki görevlerini yerine getirmeye ve inşaat projesinin hayata geçirilmesine katkıda bulunmaya devam etmektedir."
30 Ağustos 2022
Türkiye'nin en ESKİ ve en çok ZİYARET EDİLEN şantiyesi: ŞANTİYE®...
İnşaata dair "KAYDADEĞER" ne varsa... 1988'den bu yana...
Şantiye®nin ürettiği, derlediği ve yayınladığı içeriklerde öncelik “KAMUSAL YARAR”dır...
Ve yayınlanan içeriğin “ÖZEL” olmasına özen gösterilir...
BASILI DERGİ + E-DERGİ + SANTİYE.COM.TR + SOSYAL MEDYA + DİJİTAL PLATFORMLAR...
İnşaat sektörünün buluşma noktası Şantiye®, “Güven”i temsil eden “Basılı bir Yayın” olma özelliğinin yanı sıra yenilenen web sitesi, Turkcell Dergilik ve Türk Telekom E-Dergi gibi mobil uygulamalardaki varlığı, 42 bin E-Bülten abonesi ve 85 bin sosyal medya takipçisi-bağlantısıyla inşaat sektörünün en önemli iletişim platformlarından biri olmaya her ortamda devam ediyor... 1988'den bu yana...
Şantiye® ayrıca yapı sektörüne "Şantiye'nin Yıldızı Ödülü", "Yılın Yeşil Yapı Malzemesi / Teknolojisi Ödülü" ve "Şantiyeden Kareler Fotoğraf Yarışması" gibi farklı organizasyonlarla da katkı sunuyor.
Şantiye®nin son sayısı da dahil 1988 yılından bugüne kadar yayınlanan TÜM SAYILARINA E-Dergi olarak göz atmak için lütfen tıklayın...
Şantiye®, başta ABONELERİ olmak üzere 2020-2025 yıllarında ilan veren firmalar ABS Yapı, Akyapı, Alumil, Anadolu Motor (Honda), Alkur, Ak-İzo, Altensis, Arbiogaz, Aremas, Arfen, Artus, Assan Panel, Asteknik, Atos, Batıçim, Baumit, Betek, Betonblock, Borusan CAT, Bosch Termoteknik, Bostik, BTM, Buderus, Bureau Veritas, Chryso, Çimsa, Çuhadaroğlu, Çukurova Isı, Deutsche Messe, Duyar Vana, DYO, Efectis ERA, Ekomaxi, Elkon, Emülzer, Eryap, Filli Boya, Fixa, Fullboard, Form Endüstri Ürünleri, Form Endüstri Tesisleri, Form MHI (Mitsubishi Heavy Industries) Klima, Garanti Leasing, GF Hakan Plastik, Gökçe Brülör, Grundfos, Hannover Fairs, Hilti, IQ Alüminyum (by Deceuninck), İNKA, İntek, İpragaz, İstanbul Teknik, İzocam, İzoser, Kalekim, Knauf, Knauf Insulation, Komatsu, Köster, Kuzu Grup, LG, Marubeni, Masdaf, Master Builders Solutions, MBI Braas, Meiller Kipper (Doğuş Otomotiv), Messe Frankfurt, Messe München/Agora Tur., Mekon, Mitsubishi Chemical, Molecor, Nalburdayim.com, NETCAD, ODE, Ökotek, Özler Kalıp, Özpor, Panasonic, PERI, Pimakina, Polyfibers, Polyfin, Prometeon, Ravago, Rehau, Saint Gobain Türkiye, Samsung, Saray Alüminyum, Schüco, Selena (Tytan), Sentez Mekanik, Serge Ferrari, Shell, Siemens, Sistem İnşaat, Soudal, Sika, Şişecam, Temsa, TMS, Tekno Yapı, Türk Ytong, Tremco illbruck, Vaillant, Vekon, Viessmann, Wermut, Wilo, Winsa, XCMG, Xylem ve ZF'nin değerli katkılarıyla hazırlanmaktadır.
ABONE OLMAK İÇİN
Bir yıllık abonelik bedelimiz olan 1.800 TL (6 Sayı, KDV Dahil)'yi TR70 0001 0008 5291 9602 1550 01 IBAN no’lu hesabımıza (Ekosistem Medya) yatırıp; ardından dekontu, açık adresinizi ve fatura bilgilerinizi (şahıs ise TC kimlik no; firma ise vergi dairesi-numarası) santiye@santiye.com.tr adresine e-posta veya 0532 516 03 29 no’lu telefona WhatsApp / SMS aracılığıyla ulaştırabilirsiniz.