Ulusal ve uluslararası alanda gerçekleştirdikleri farklı ölçeklerdeki mimari ve iç mimari ofis projeleriyle tanınan BAB Architects, Anadolu Ajansı’nın İstanbul’daki Genel Müdürlüğü Binası’nın iç mimari tasarımında yayıncılık dünyası ile ilgili teknolojik ve alt yapısal konuları çözüme kavuştururken kurumun prestijini ve yenilikçi vizyonunu da yansıtan bir dil kullanmış.
İstanbul merkezli mimarlık ve iç mimarlık ofisi BAB Architects, Anadolu Ajansı İstanbul Genel Müdürlüğü ve Açık Ofisi projesinin iç mekanlarını tasarladı. Üç bodrum kat, zemin kat ve 12 normal kat olmak üzere toplam 15.000 metrekare inşaat alanına sahip olan yapının tüm iç mekan tasarımlarını ve kontrolörlüğünü gerçekleştiren BAB Architects yapının iç mimari konseptini kurgularken ortaya koyduğu tasarım, mimari planlama ve çözümlerin yayıncılığı da içine alan teknolojik ve alt yapısal konular dahil olmak üzere kurumun prestijini ve yenilikçi vizyonunu da yansıtmasını amaçlamış. Anadolu Ajansı İstanbul Genel Müdürlüğü ve Açık Ofisi, üst yönetim katı, açık plan ofis katları, bina ana giriş ve personel giriş lobileri ile kafe-bistro, mini amfi, seminer alanı, spor salonu, mescit gibi ortak alanların konumlandırıldığı zemin ve bodrum katlar olmak üzere üç ana bölümden oluşuyor.
Üst yönetim kat konsepti; açık gri ve tonlarının dengeli şekilde mat ve parlak yüzeyler halinde kullanılmasıyla oluşturulan yalın bir arka plan üzerine sofistike ve aynı zamanda Amerikan ceviz mobilya yüzeyler ve duvarlarda kahve tonlarda tekstil tabanlı vinil dekoratif duvar kağıtlarının kullanımıyla katın ağırlığını da koruyan bir yaklaşım ile geliştirilmiş. Mimari planlamada yönetim odalarının kat planının cephe yönlerine yeterli boyutlarda yerleştirilmesinden sonra geriye kalan geniş ortak alanda BAB Architects mimarları tarafından "cam fanus" adı verilen bir bekleme alanı oluşturulmuş. Katın merkez aksında konumlandırılan bu eliptik bekleme alanı aynı zamanda kat sirkülasyonuna yön veriyor. Anadolu Ajansı İstanbul Genel Müdürlüğü ve Açık Ofisi projesinin kat genelinde de yer verilen kapsamlı bir peyzaj proje ile fanus içerisi aynı zamanda canlı bitkilerle öne çıkartılmış ve katta yeşil, rahatlatıcı bir ortam yaratılmış. Bekleme alanının tam üst hizasında ortadaki bu eliptik formun bir yansıması olan ve kat konseptinin bir diğer etkili elemanı olarak tasarlanan eğrisel merdiveni de içine alan, toplamda iki kata yayılan bir ışıklık tasarlanmış. BAB Architects, kat konseptine bu ışıklık detayını da ekleyerek katın renk ve malzeme seçimleriyle kurgulanan yalın karakterinin yapısal olarak çarpıcı bir kimlik kazanmasını hedeflemiş.
Açık ofis katlarının konsepti; yeni nesil ve şeffaf bir çalışma ortamı yaratmak amacıyla geliştirilmiş. Katlara ait idari odalar dışında kalan tüm alanların işlevsel ve mekansal ayrımları sadece kot farklılıkları oluşturan platformlar ve geçirgen özel imalat mobilyalar ile sağlanmış. Yalın fakat sofistike bir çalışma ortamı yaratmayı hedefleyen BAB Architects ekibi, malzeme ve renk seçimlerinde arka planda açık gri tonlar ve ufak ahşap dokunuşlar ile dingin, aydınlık bir fon tercih etmiş. Oluşturulan bu aydınlık fon her bir ofis katının ve Anadolu Ajansı İstanbul Genel Müdürlüğü ve Açık Ofisi projesinin genel konseptinin ortak tasarım dilini temsil ediyor. Bir diğer taraftan ise her bir açık ofis katının tekrarlanan ortak yüzeylerinde öne çıkartılmak üzere kata özel bir renk seçilmiş. Böylece ofis katlarının tasarım kurgusu aynı zamanda her katı temsil eden ayrı bir renk konsepti üzerine oluşturulmuş.
Birinci bodrum kat ve zemin kat konsepti; bu iki kat için beş buçuk metreyi bulan kat yüksekliklerinin etkili bir şekilde kullanılmasını amaçlayan mimari çözümlerle, özel imalat mobilyalar ile zemin, tavan ve duvar yapı elemanlarının genel tasarımın da bir parçası olan eğrisel formlarla tasarlanmasıyla dinamik, çok amaçlı ve fonksiyonel ortak alanlar yaratmayı amaçlayan bir yaklaşım ile geliştirilmiş. Proje genel konseptinde olduğu gibi bu iki katta da açık gri ve tonlarını tercih eden BAB Architects mat ve parlak yüzeyler halinde yer yer ahşap yüzeyler kullanılmasıyla oluşturulan yalın bir arka plan üzerinde esasen sofistike bir etki hedeflemiş. Bu katlar da kapsamlı bir peyzaj projesi beraberinde yeşilin mekan içerisine en etkili şekilde taşındığı katlar olmuş.
Proje Künyesi
Proje Adı: Anadolu Ajansı Genel Müdürlük Binası Ofis Projesi
Proje Yeri: İstanbul
Arsa Alanı: 2.990 m2
Toplam İnşaat Alanı: 15.000 m2
Proje Başlangıç Yılı: 2021
Proje Bitiş Yılı: 2023
İşveren: Anadolu Ajansı
Proje Ofisi: BAB Architects
İç Mimari Proje ve Tasarım Ekibi: BAB Architects
İç Mimari Konsept Proje Tasarımı: BAB Architects
3 Boyutlu Görselleştirme: BAB Architects
Özel İmalat Mobilya Tasarımı: BAB Architects
İç Mekan Peyzaj Projesi: Verda Botanic
Mimari Fotoğraf Çekimi: Egemen Karakaya
5 Ağustos 2023
Türkiye'nin en ESKİ ve en çok ZİYARET EDİLEN şantiyesi: ŞANTİYE®...
İnşaata dair "KAYDADEĞER" ne varsa... 1988'den bu yana...
Şantiye®nin ürettiği, derlediği ve yayınladığı içeriklerde öncelik “KAMUSAL YARAR”dır...
Ve yayınlanan içeriğin “ÖZEL” olmasına özen gösterilir...
BASILI DERGİ + E-DERGİ + SANTİYE.COM.TR + SOSYAL MEDYA + DİJİTAL PLATFORMLAR...
İnşaat sektörünün buluşma noktası Şantiye®, “Güven”i temsil eden “Basılı bir Yayın” olma özelliğinin yanı sıra yenilenen web sitesi, Turkcell Dergilik ve Türk Telekom E-Dergi gibi mobil uygulamalardaki varlığı, 42 bin E-Bülten abonesi ve 85 bin sosyal medya takipçisi-bağlantısıyla inşaat sektörünün en önemli iletişim platformlarından biri olmaya her ortamda devam ediyor... 1988'den bu yana...
Şantiye® ayrıca yapı sektörüne "Şantiye'nin Yıldızı Ödülü", "Yılın Yeşil Yapı Malzemesi / Teknolojisi Ödülü" ve "Şantiyeden Kareler Fotoğraf Yarışması" gibi farklı organizasyonlarla da katkı sunuyor.
Şantiye®nin son sayısı da dahil 1988 yılından bugüne kadar yayınlanan TÜM SAYILARINA E-Dergi olarak göz atmak için lütfen tıklayın...
Şantiye®, başta ABONELERİ olmak üzere 2020-2024 yıllarında ilan veren firmalar ABS Yapı, Akyapı, Alumil, Anadolu Motor (Honda), Alkur, Ak-İzo, Altensis, Arbiogaz, Aremas, Arfen, Assan Panel, Asteknik, Atos, Batıçim, Baumit, Betek, Betonblock, Borusan CAT, Bosch Termoteknik, Bostik, BTM, Buderus, Bureau Veritas, Çimsa, Çuhadaroğlu, Çukurova Isı, Duyar Vana, DYO, Efectis ERA, Ekomaxi, Elkon, Emülzer, Eryap, Filli Boya, Fixa, Fullboard, Form Endüstri Ürünleri, Form Endüstri Tesisleri, Form MHI (Mitsubishi Heavy Industries) Klima, Garanti Leasing, GF Hakan Plastik, Gökçe Brülör, Grundfos, Hilti, IQ Alüminyum (by Deceuninck), İNKA, İntek, İpragaz, İstanbul Teknik, İzocam, İzoser, Kalekim, Knauf, Knauf Insulation, Komatsu, Köster, Kuzu Grup, LG, Marubeni, Masdaf, Master Builders Solutions, MBI Braas, Meiller Kipper (Doğuş Otomotiv), Messe Frankfurt, Messe München/Agora Tur., Mekon, Mitsubishi Chemical, Nalburdayim.com, NETCAD, ODE, Ökotek, Özler Kalıp, Özpor, Panasonic, PERI, Pimakina, Polyfibers, Polyfin, Prometeon, Ravago, Rehau, Saint Gobain Türkiye, Saray Alüminyum, Schüco, Selena (Tytan), Sentez Mekanik, Serge Ferrari, Shell, Siemens, Sistem İnşaat, Soudal, Sika, Şişecam, Temsa, TMS, Tekno Yapı, Türk Ytong, Tremco illbruck, Vaillant, Vekon, Wermut, Wilo ve Xylem’in değerli katkılarıyla hazırlanmaktadır.
ABONE OLMAK İÇİN
Bir yıllık abonelik bedelimiz olan 1200 TL (6 Sayı, KDV Dahil)'yi TR70 0001 0008 5291 9602 1550 01 IBAN no’lu hesabımıza (Ekosistem Medya) yatırıp; ardından dekontu, açık adresinizi ve fatura bilgilerinizi (şahıs ise TC kimlik no; firma ise vergi dairesi-numarası) santiye@santiye.com.tr adresine e-posta veya 0532 516 03 29 no’lu telefona WhatsApp / SMS aracılığıyla ulaştırabilirsiniz.