BİM, yaşanabilir bir çevre ve sürdürülebilir bir gelecek için yenilenebilir enerji yatırımlarını aralıksız sürdürüyor. BİM’in Antalya Döşemealtı, Erzurum Hınıs, Şanlıurfa Viranşehir ve İstanbul Ömerli’de devreye aldığı yeni yatırımları ile Türkiye genelinde toplam GES sayısı 26’ya yükseldi.
BİM CEO’su Haluk Dortluoğlu: “2020 yılından bu yana güneş enerjisi santralleri yatırımlarımızla enerjimizi güneşten alıyor, ‘Kalbimizden Geleceğe’ bir iz bırakmak için çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz.4 yeni GES projemizle birlikte ülkemiz genelinde toplam GES yatırımlarımızı 26’ya yükselttik. Bu yıl sonuna kadar Türkiye operasyonlarımızın elektrik ihtiyacının %25’ini yenilenebilir enerji yatırımlarımızdan karşılamayı hedefliyoruz.”
BİM, Antalya ve İstanbul’da çatı üzeri, Erzurum ve Şanlıurfa’da arazi üzeri olmak üzere 4 yeni GES yatırımını devreye aldı. BİM, 5 arazi üzeri, 21 çatı üzeri olmak üzere, toplam GES projesi sayısını 26’ya yükseltti. 4 yeni GES ile yaklaşık 20 bin hanenin yıllık enerji tüketimine denk üretim yapılırken, karbon salımında yıllık 25 bin ton azalma, 630 binin üzerinde ağaç kazanımı elde edilecek. Yeni yatırımlarla birlikte BİM’in GES projeleri ile Türkiye genelinde toplam kurulu gücü 96 MW’a yükselirken karbon salımında yıllık yaklaşık 70 bin ton azalma sağlanacak.
BİM Şanlıurfa ve Erzurum’daki GES yatırımları ile 1.645 mağazasının ihtiyacını güneşten karşılayacak
Şanlıurfa ilinin Viranşehir ilçesinde devreye alınan 17,88 MW kurulu güce sahip arazi üzeri GES yatırımı ile 800 mağazanın enerji ihtiyacının tamamı yenilebilir enerji kaynağından karşılanacak. Proje, karbon salımında yılda yaklaşık 13 bin ton ile 340 bin ağaç kazanımına denk bir azalma sağlayacak.
Erzurum’un Hınıs ilçesinde devreye alınan arazi üzeri GES projesi ise 13,5 MW kurulu gücü ile 845 mağazanın enerji ihtiyacını karşılarken, karbon salımında yılda yaklaşık 11 bin ton azalmayla yaklaşık 265 bin ağaç kazanımına eşdeğer katkı sağlayacak.
BİM çatı üzeri GES yatırımları sayısını 21’e yükseltti
İstanbul Ömerli deposunun çatısına kurulan 1,35 MW’lık GES yatırımıyla ise karbon salımında yılda 770 ton ile 19 binin üzerinde ağaç kazanımına denk gelen azalma sağlanarak, deponun enerji ihtiyacının %100'ü doğal kaynaklardan karşılanacak.
Antalya Döşemealtı deposunun çatısına kurulan güneş enerjisi panelleri ile depo enerji ihtiyacının %60’ı yenilenebilir kaynaklardan karşılanacak. Proje kapsamında elde edilecek üretim 320 hanenin yıllık enerji tüketimine denk gelirken, karbon salımında yılda 10 bin adet ağaç kazanımına eşdeğer 400 ton azalma sağlanacak.
“Kalbimizden Geleceğe iz bırakıyoruz”
BİM CEO’su Haluk Dortluoğlu GES yatırımlarına ilişkin; “2020 yılından bu yana güneş enerjisi santralleri yatırımlarımızla enerjimizi güneşten alıyor, ‘Kalbimizden Geleceğe’ bir iz bırakmak için çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Ülkemizin dört bir yanında yeni GES projeleri hayata geçiriyoruz. Yeni yatırımlarımızın katkısıyla, 2025 yılında Türkiye operasyonlarımızın elektrik ihtiyacının %25’ini yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılamayı hedefliyoruz. GES yatırımlarıyla sektörümüzde öncü konumdayız.Yaşanabilir bir çevre ve sürdürülebilir bir gelecek için yenilenebilir enerji yatırımlarımıza devam edeceğiz” değerlendirmesinde bulundu.
BİM 26 GES projesi ile karbon salımında yıllık yaklaşık 70 bin ton azalma sağlayacak
BİM’in 26 GES projesinin toplam gücü 96 MW’a ulaştı. Yeni yatırımlar ile birlikte karbon salımında yıllık yaklaşık 70 bin ton ile yıllık yaklaşık 1,7 Milyon ağaç kazanımına denk azalma sağlanacak.
ŞANTİYE®
Daha iyi yapılar için...
15 Nisan 2025
Türkiye'nin en ESKİ ve en çok ZİYARET EDİLEN şantiyesi: ŞANTİYE®...
İnşaata dair "KAYDADEĞER" ne varsa... 1988'den bu yana...
Şantiye®nin ürettiği, derlediği ve yayınladığı içeriklerde öncelik “KAMUSAL YARAR”dır...
Ve yayınlanan içeriğin “ÖZEL” olmasına özen gösterilir...
BASILI DERGİ + E-DERGİ + SANTİYE.COM.TR + SOSYAL MEDYA + DİJİTAL PLATFORMLAR...
İnşaat sektörünün buluşma noktası Şantiye®, “Güven”i temsil eden “Basılı bir Yayın” olma özelliğinin yanı sıra yenilenen web sitesi, Turkcell Dergilik ve Türk Telekom E-Dergi gibi mobil uygulamalardaki varlığı, 42 bin E-Bülten abonesi ve 85 bin sosyal medya takipçisi-bağlantısıyla inşaat sektörünün en önemli iletişim platformlarından biri olmaya her ortamda devam ediyor... 1988'den bu yana...
Şantiye® ayrıca yapı sektörüne "Şantiye'nin Yıldızı Ödülü", "Yılın Yeşil Yapı Malzemesi / Teknolojisi Ödülü" ve "Şantiyeden Kareler Fotoğraf Yarışması" gibi farklı organizasyonlarla da katkı sunuyor.
Şantiye®nin son sayısı da dahil 1988 yılından bugüne kadar yayınlanan TÜM SAYILARINA E-Dergi olarak göz atmak için lütfen tıklayın...
Şantiye®, başta ABONELERİ olmak üzere 2020-2025 yıllarında ilan veren firmalar ABS Yapı, Akyapı, Alumil, Anadolu Motor (Honda), Alkur, Ak-İzo, Altensis, Arbiogaz, Aremas, Arfen, Artus, Assan Panel, Asteknik, Atos, Batıçim, Baumit, Betek, Betonblock, Borusan CAT, Bosch Termoteknik, Bostik, BTM, Buderus, Bureau Veritas, Chryso, Çimsa, Çuhadaroğlu, Çukurova Isı, Deutsche Messe, Duyar Vana, DYO, Efectis ERA, Ekomaxi, Elkon, Emülzer, Eryap, Filli Boya, Fixa, Fullboard, Form Endüstri Ürünleri, Form Endüstri Tesisleri, Form MHI (Mitsubishi Heavy Industries) Klima, Garanti Leasing, GF Hakan Plastik, Gökçe Brülör, Grundfos, Hannover Fairs, Hilti, IQ Alüminyum (by Deceuninck), İNKA, İntek, İpragaz, İstanbul Teknik, İzocam, İzoser, Kalekim, Knauf, Knauf Insulation, Komatsu, Köster, Kuzu Grup, LG, Marubeni, Masdaf, Master Builders Solutions, MBI Braas, Meiller Kipper (Doğuş Otomotiv), Messe Frankfurt, Messe München/Agora Tur., Mekon, Mitsubishi Chemical, Molecor, Nalburdayim.com, NETCAD, ODE, Ökotek, Özler Kalıp, Özpor, Panasonic, PERI, Pimakina, Polyfibers, Polyfin, Prometeon, Ravago, Rehau, Saint Gobain Türkiye, Samsung, Saray Alüminyum, Schüco, Selena (Tytan), Sentez Mekanik, Serge Ferrari, Shell, Siemens, Sistem İnşaat, Soudal, Sika, Şişecam, Temsa, TMS, Tekno Yapı, Türk Ytong, Tremco illbruck, Vaillant, Vekon, Viessmann, Wermut, Wilo, Winsa, XCMG, Xylem ve ZF'nin değerli katkılarıyla hazırlanmaktadır.
ABONE OLMAK İÇİN
Bir yıllık abonelik bedelimiz olan 1800 TL (6 Sayı, KDV Dahil)'yi TR70 0001 0008 5291 9602 1550 01 IBAN no’lu hesabımıza (Ekosistem Medya) yatırıp; ardından dekontu, açık adresinizi ve fatura bilgilerinizi (şahıs ise TC kimlik no; firma ise vergi dairesi-numarası) santiye@santiye.com.tr adresine e-posta veya 0532 516 03 29 no’lu telefona WhatsApp / SMS aracılığıyla ulaştırabilirsiniz.