İnşaat ve yapı malzemeleri sektörünün son aylardaki en önemli gündem maddelerinden biri olan Avrupa Yeşil Mutabakatı ile “Fit for 55” gibi gelişmeler ve bir yapı malzemesi üreticisi olarak İzocam’ın bu kapsamda zaten yıllardır yürüttüğü çevre dostu çalışmalarıyla ilgili bilgiler veren ve bu gündem maddeleriyle ilgili görüşlerini paylaşan İZOCAM GENEL DİREKTÖRÜ MURAT SAVCI, çevre korunumu ve sürdürülebilirlik anlamında ürün, ambalaj ve hizmetlerinin yanı sıra büyük çaplı yatırımlara da imza attıklarını ifade ediyor ve tesislerinin çevre dostu olarak yenilenmesinin gündemlerinde yer alan en önemli başlıklardan biri olduğunu vurguluyor. İşte Murat Savcı’nın konuyla ilgili aklımızda kalan açıklamalarından bazıları...
“Dünyadaki enerji kaynaklarının giderek tükendiğine hep birlikte şahit oluyoruz... Gün geçtikçe artış gösteren sera gazı salımı, küresel ısınmayı tetikleyerek iklim krizine zemin hazırlıyor. Gelecekte daha yaşanabilir bir dünya için enerji kullanımını azaltmamız ve var olan kaynakları çok daha verimli bir şekilde kullanmaya başlamamız gerekiyor. Avrupa Birliği de dünyamızı tehdit eden bu iklim krizi ile daha fazla geç olmadan mücadele etmek adına önemli stratejiler belirledi. İklim krizi ile mücadele noktasındaki hedeflerini daha önce açıklayan AB, 2030 yılına kadar karbon emisyonlarının 1990 yılı seviyelerine göre yüzde 55 oranında azaltılmasını ve 2050 yılına kadar Avrupa kıtasının ilk karbon-nötr kıta olmasını öngörmüştü. Emisyonlarının yüzde 55 oranında azaltılması adına bir nevi aksiyon ve yol haritası niteliğinde olan ‘Fit for 55 Package’ ise 14 Temmuz’da yayınlandı. Bu paket, AB Emisyon Ticareti Sistemi (ETS)’nde gerçekleştirilmesi beklenen reformların yanı sıra ETS dışı sektörleri, enerji verimliliğini, yenilenebilir enerjiyi, arazi kullanımını, emisyon standartlarını ve enerjinin vergilendirilmesini düzenleyen 11 karar ve yönergeyi içermesi dolayısı ile oldukça önemli...”
Bina sektöründe emisyonlar yüzde 60 azaltılmalı
“2030 yılına kadar sera gazı emisyonunun yüzde 55 oranında azaltma hedefine ulaşmak için ise bina sektöründe emisyonların yüzde 60 oranında azaltılması gerekiyor. Binalardan ortaya çıkan emisyonların çoğu, genel alan ısıtma ve soğutmasından kaynaklanıyor. Bu, Avrupa’daki toplam nihai enerji tüketiminin kabaca yarısını temsil ediyor. Bu noktada binalarda yalıtımın önemi devreye giriyor. Doğru uygulamalarla yapılan yalıtım sayesinde enerji giderlerini, karbon salımını önemli ölçüde azaltarak hem enerji giderlerini azaltmak hem de doğayı korumak mümkün... Biz de İzocam olarak yıllardır yalıtımın sürdürülebilirliğe katkısını kamuoyuna anlatmak ve toplumu bilinçlendirmek amacıyla çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. İzocam olarak sürdürülebilirliği sadece sektör için bir kaldıraç olarak görmüyor, sürdürülebilirliği destekleyen tüm uygulamaları aynı zamanda dünyanın korunması için de fırsat olarak görüyoruz ve politikalarımızı bu doğrultuda, en doğru şekilde uygulamaya özen gösteriyoruz. Sürdürülebilirlik politikamız çerçevesinde çevre ve insan sağlığını gözeterek geliştirdiğimiz ürünlerin yanında, tesislerimizin de çevresel koşullar ile uyumlu olmasını önemsiyor minimum çevresel etki ile çalışmalarını sağlamak amacıyla yatırımlar yapıyoruz...”
Tesislerimiz çevre dostu olarak yenileniyor
“İzocam olarak sürdürülebilirlik ile ilgili hedeflerimiz kapsamında ürün ve hizmetlerimizin yanı sıra büyük çaplı yatırımlara da imza atıyoruz. Tesislerimizin çevre dostu olarak yenilenmesi 2021 yılında gündemimizde yer alan en önemli yatırım başlıklarından biri oldu. Bu doğrultuda yılın ilk yarısında Tarsus tesisimizde yaptığımız ve bize dünya standartlarında emisyon değerlerine ulaşma imkanı sağlayacak olan baca filtresi yatırımını hayata geçirdik. Yine bu tesisimiz için yakın zamanda çevre dostu tesis hedefimize katkı yapan önemli bir adım daha attık. Tarsus tesisimiz temmuz ayında Temel Seviye Sıfır Atık Belgesi’ni almaya hak kazandı. T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen bu belge; tesisin, temel seviyede israfın önlenmesini, kaynakların daha verimli kullanılmasını, atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek atık oluşumunun engellenmesi veya minimize edilmesini, atığın oluşması durumunda ise kaynağında ayrı toplanması ve geri kazanımının sağlanmasını kapsayan bir dizi süreci tamamlamış olduğunu ifade ediyor. Yıl sonuna kadar tüm tesislerimize bu belgeyi kazandırma hedefiyle yatırımlarımız sürüyor.”
Ambalajlarımızdaki atık miktarını da azaltıyoruz
“İzocam olarak üretimden ürünlerimizin içeriğine, ambalajlarından satışına kadar olan tüm süreçlerde sürdürülebilirlik konusunu merkeze alıyoruz. Bu kapsamda farkındalık yaratıcı projelere imza atmaya özen gösteriyoruz. Sadece çevre dostu ürünler geliştirmek sürdürülebilirlik açısından tek başına yeterli olmuyor. Sürdürülebilirlik için ürünlerin katkısını da kullanıcı ile buluşturmak, farkındalık yaratmak gerekiyor. Biz de İzocam olarak çevre dostu yatırımlarımız kapsamında bu bilinçle hareket ediyoruz. Geçtiğimiz dönemde mineral yün ürün grubumuzun ambalajlarını yenilemeye başlamıştık. İlk olarak İzocam Camyünü’nün ambalajlarını, Birleşmiş Milletlerin Sürdürülebilir Kalkınma için belirlediği küresel hedeflere olan katkısını vurgulayacak şekilde yenilemiştik. Yarı şeffaf beyaz olan yeni camyünü ambalajlarında daha az boya kullanımına yer verilerek, ambalajdaki atık miktarı azaltılmıştı. İzocam camyünü ürününün yeni ambalajı, ürünün sürdürülebilirliğe ve BM’in kalkınma hedeflere doğrudan yaptığı 8 katkıyı ilgili ikonlarla anlatıyor. Ayrıca sadece bio ürün kategorisine verilen EUCEB belgesi ve bu belgenin vurgu yaptığı bio-çözünürlük özelliği de ambalajlarda ön plana çıkıyor. Marka görünürlüğünü de yeni ambalaj tasarımında daha fazla öne çıkaran İzocam Camyününün yeni ambalajı oldukça sade ve kolay okunabiliyor. Bu sene de İzocam Taşyünü’nün ambalajlarını, insan sağlığına ve çevreye duyarlılığı da ifade edecek şekilde yeniden tasarladık. Yeni taşyünü ambalajımızda da yine EUCEB belgesine ve bu ürünün sürdürülebilir kalkınma hedeflerine yaptığı katkıya yer verdik. Bu sayede tüketicinin ürün seçimi yaparken insan sağlına zarar vermeyecek nitelikte, karbon salımının azaltımına katkı sağlayan doğa dostu ürün seçimi konusunda farkındalıklarını artırmayı hedefliyoruz.”
Enerji verimliliğine hizmet eden çevre dostu ürünler geliştiriyoruz
“İzocam’ın hikayesinin başladığı 56 yıl önce varoluş amacımızı doğal kaynaklara zarar vermeden, can ve mal güvenliğini dikkate alarak, enerji tasarrufu ve konfor sağlayan çevreci ve sürdürülebilir yalıtım çözümleri geliştirmek olarak tanımlamıştık. Çıktığımız bu yolda, kaynakların verimli kullanılması, iklim değişikliği, sürdürülebilir yapıların inşası, enerji tasarrufu, çevreyi koruma ve yaşam kalitesini iyileştirme motivasyonu ile çalışan bir şirket olma özelliğimizi halen koruyoruz. Bu açından bakıldığında, sunduğumuz ürünlerle ve doğru yalıtım uygulamaları ile binaların çevre üzerindeki olumsuz etkisini azaltmayı hedefliyoruz. Sürdürülebilirlik politikalarımızın odağında enerji verimliliğine hizmet eden çevre dostu ürünler geliştirmek yer alıyor. Ürünlerimizin içeriğine, ambalajlarına ve satışına kadar olan tüm süreçlerde sürdürülebilirlik konusunu merkeze alıyoruz. Bu kapsamda farkındalık yaratıcı projelere imza atmaya özen gösteriyoruz. Kurulduğumuz günden bugüne enerji tasarrufuna, insan sağlığı ve sürdürülebilirliğe katkı yapan ürünler geliştiriyoruz. İzocam ürünleri, Uluslararası Yapı Malzeme Yönetmeliği´nin 6. maddesine göre, ‘ürünün yönetmelikte belirtilen temel gerekleri karşılamasına imkan veren malzeme’ anlamına gelen CE işareti ile piyasaya arz ediliyor ve Türk Standart Enstitüsü (TSE) kriterlerine uygun üretiliyor.”
Geri dönüşümlü malzemeler üretmeye özen gösteriyoruz
“Ülkemizdeki yasaların zorunlu tutmamasına rağmen geri dönüşümlü malzemelerin kullanıldığı, insan sağlığına zarar vermediği kanıtlanmış ürünler üretmeye de özen gösteriyoruz. 13 yıldır, İzocam Taşyünü ve 12 yıldır İzocam Camyünü ürünlerde EUCEB sertifikası için yapmış olduğumuz sürekli yatırımlarla sektörde ilk olmanın ve bu konuda da sektöre liderlik etmenin ayrıcalığını yaşıyoruz. İzocam marka mineral yünler, sahip oldukları EUCEB sertifikası ile insan sağlığına zarar vermeyen ürünler olduklarını uluslararası standartlarla kanıtlıyor. Deri ve solunum yoluyla vücuda nüfuz eden elyafların, vücuttan çözünerek atıldığını ispatlayan EUCEB sertifikası ile İzocam Taşyünü ve Camyünü ürünlerin kanserojen olmadığı bağımsız bir kurum tarafından belgelenmiş oluyor. EUCEB sertifikası olan ürünler sürekli test edilerek, elyafların zararsız olduğu sertifika süresince garanti ediliyor. Diğer taraftan İzocam Camyünü Çatı Şilteleri AB ülkesinin ulusal emisyon limitlerine uygunluk belgesi olan Eurofins Gold sertifikası bulunuyor. İzocam, ayrıca bu ürünlerin üretiminde kullanılan geri dönüştürülmüş malzemeler sayesinde ISO 14021’e uygun bildirimleri düzenleyebiliyor ve binaların LEED - BREAM gibi yeşil bina sertifikası almalarına da katkı sağlıyor.”
Üretim süreçlerimiz de sürdürülebilir
“Ürünlerimizin doğrudan katkısının yanı sıra iş yapış şeklimizde ve üretim süreçlerimizde de sürdürülebilir olmaya özen gösteriyoruz. 1999’dan beri sahip olduğumuz ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemini ve 2001 yılında OHSAS 18001 ile belgelenerek, 2021 yılında ISO 45001 ile sürdürdüğümüz İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemini, tüm tesislerimiz ve merkezi süreçlerimizde uygulamaktayız. ISO 14001 ürünün ilk aşamasından tüketiciye sunulmasına kadar geçen her adımda çevresel etkilerin dikkate alınarak üretimin gerçekleştirilmesini sağlayan sistematik bir yaklaşımı ifade ederken, ISO 45001 iş yerinde oluşabilecek tüm detaylı risk potansiyellerini, yangın, iş kazası, meslek hastalıkları gibi tüm iş risklerini önceden tahmin ve detaylı incelemelerle tespit ederek, olası risk ve kaza durumunda yapılması gerekenleri öncelikle hiç olmaması yönüyle ele alınmasını, engellenmesini ve/veya riske hazır olunmasını sağlayan standardı ifade ediyor.”
Ürünün kalitesi kadar uygulaması da önem kazanıyor
“İzocam olarak faaliyet gösterdiğimiz yalıtım sektöründeki en önemli sorunların başında standart ve yönetmeliklere uygun olmayan ürün üretimi, haksız rekabet, doğru yalıtım malzemesinin seçilmemesi ve uygulamanın uzman kişiler tarafından yapılmaması geliyor. Ticari kaygıdan hareketle yapılan üretimler, etkin denetimin de olmadığı ortamda hem son kullanıcıyı tehlike ile karşı karşıya bırakıyor hem de sektörde haksız rekabete neden oluyor. Düşük kaliteli ve standart dışı performansa sahip bu ürünlerin kullanılıyor olmasına eğitimsiz-vasıfsız iş gücü, teknikte tarif edildiği şekliyle yapılmayan işçilik ve etkin işlemeyen piyasa denetimi eklendiğinde telafi edilmesi çok güç sonuçların alınması kaçınılmaz hale geliyor. Yalıtım yaptırmak isteyenlerin donanımlı teknik ekibi olan, doğru malzeme seçiminde uzmanlaşmış bir firmayı tercih etmeleri bu nedenle önemli. Aksi durumda yalıtım uygulamalarındaki detaylar gözden kaçabiliyor. Bu hem uygulanan yalıtımın verimini düşüyor hem de binada yapısal hasarlara sebebiyet verebiliyor.”
Yalıtım konusunda önemli bir çözüm ortağıyız
“İzocam’ın uzmanlığı ürettiği ürünlerle sınırlı değil. Sektöre kazandırdığımız kaliteli ve güvenli ürünlerin yanında, sahip olduğumuz uzmanlık ve yalıtım konusunda verdiğimiz danışmanlık nedeniyle de tercih edilen bir markayız. Türkiye’de ve yurt dışında iddialı projelerin yalıtım konusundaki çözüm ortağıyız. Yalıtım projelerinde uygulama konusunda nitelikli danışmanlık hizmeti verebiliyoruz. Bu alanda sadece konutlar için değil, enerji santrali, altyapı çalışmaları, sanayi tesisi, AVM ve spor salonu gibi projelerin de yalıtım danışmanlığını yapıyoruz.”
İzocam hakkında...
“Ülkemizde ve faaliyet gösterdiği ihracat pazarlarında yalıtım sektörünün öncüsü olan İzocam, 1965 yılında Türkiye’de sadece yalıtım ürünü üretmek amacıyla kurulmuş ilk firmadır. Türkiye’de yalıtım sektörü İzocam ile başlamıştı. Uzun yılların deneyim ve tecrübesi ile elde ettiğimiz başarılar sayesinde ISO ilk 500’de senelerdir yer alıyoruz ve Türkiye’nin en değerli 100 markası arasındayız. İzocam olarak, yalıtımın farklı uygulama ihtiyaçlarına ve farklı işlevlere yönelik yalıtım ürünleri tasarlayan, üreten ve pazara sunan bir firmayız. Ürün portföyümüzde Camyünü, Taşyünü, Ekstrüde Polistiren, Ekspande Polistiren, Kauçuk Köpük, Polietilen Köpük, PU/PIR/Taşyünü yalıtımlı sandviç panel ile Trapez levha bulunuyor. Yüzde 20’lik pazar payı ile sektörün lideriyiz. Bugüne kadar yüzü aşkın ülkede çözüm sunmuş olan bir firma olarak yurtdışında da bayilerimiz aracılığıyla ihracat faaliyetlerimize devam ediyoruz. İzocam, Ortadoğu ve Balkanlarda da tercih edilen bir marka. İhracat yaptığımız pazarlardaki 20 yerleşik bayimiz ve 200 müşterimiz ile ağırlıklı olarak sanayide ve tesisatlarda kullanılan yalıtım ürünlerinin ihracatını gerçekleştiriyoruz. Sanayi İhracatçıları Birliği (İSİB) tarafından verilen Başarılı İhracatçılar ödülleri kapsamında En Çok İzolasyon Malzemesi İhracatı Yapan Firma kategorisinde ödüle layık görülüyoruz. Her yıl ortalama 700’ün üzerinde kişi istihdam ediyoruz. 2018 yılından beri Top Employer (En İyi İşveren Markası) sertifikasına sahip olan İzocam, İnsan Kaynakları süreçlerinde çağın gerekliliklerine uygun ve yeni neslin ihtiyaçlarını karşılayan çözümler tasarlayıp geliştirmeye de devam ediyor...”
5 Aralık 2021
Türkiye'nin en ESKİ ve en çok ZİYARET EDİLEN şantiyesi: ŞANTİYE®...
İnşaata dair "KAYDADEĞER" ne varsa... 1988'den bu yana...
Şantiye®nin ürettiği, derlediği ve yayınladığı içeriklerde öncelik “KAMUSAL YARAR”dır...
Ve yayınlanan içeriğin “ÖZEL” olmasına özen gösterilir...
BASILI DERGİ + E-DERGİ + SANTİYE.COM.TR + SOSYAL MEDYA + DİJİTAL PLATFORMLAR...
İnşaat sektörünün buluşma noktası Şantiye®, “Güven”i temsil eden “Basılı bir Yayın” olma özelliğinin yanı sıra yenilenen web sitesi, Turkcell Dergilik ve Türk Telekom E-Dergi gibi mobil uygulamalardaki varlığı, 42 bin E-Bülten abonesi ve 85 bin sosyal medya takipçisi-bağlantısıyla inşaat sektörünün en önemli iletişim platformlarından biri olmaya her ortamda devam ediyor... 1988'den bu yana...
Şantiye® ayrıca yapı sektörüne "Şantiye'nin Yıldızı Ödülü", "Yılın Yeşil Yapı Malzemesi / Teknolojisi Ödülü" ve "Şantiyeden Kareler Fotoğraf Yarışması" gibi farklı organizasyonlarla da katkı sunuyor.
Şantiye®nin son sayısı da dahil 1988 yılından bugüne kadar yayınlanan TÜM SAYILARINA E-Dergi olarak göz atmak için lütfen tıklayın...
Şantiye®, başta ABONELERİ olmak üzere 2020-2024 yıllarında ilan veren firmalar ABS Yapı, Akyapı, Alumil, Anadolu Motor (Honda), Alkur, Ak-İzo, Altensis, Arbiogaz, Aremas, Arfen, Assan Panel, Asteknik, Atos, Batıçim, Baumit, Betek, Betonblock, Borusan CAT, Bosch Termoteknik, Bostik, BTM, Buderus, Bureau Veritas, Chryso, Çimsa, Çuhadaroğlu, Çukurova Isı, Duyar Vana, DYO, Efectis ERA, Ekomaxi, Elkon, Emülzer, Eryap, Filli Boya, Fixa, Fullboard, Form Endüstri Ürünleri, Form Endüstri Tesisleri, Form MHI (Mitsubishi Heavy Industries) Klima, Garanti Leasing, GF Hakan Plastik, Gökçe Brülör, Grundfos, Hilti, IQ Alüminyum (by Deceuninck), İNKA, İntek, İpragaz, İstanbul Teknik, İzocam, İzoser, Kalekim, Knauf, Knauf Insulation, Komatsu, Köster, Kuzu Grup, LG, Marubeni, Masdaf, Master Builders Solutions, MBI Braas, Meiller Kipper (Doğuş Otomotiv), Messe Frankfurt, Messe München/Agora Tur., Mekon, Mitsubishi Chemical, Nalburdayim.com, NETCAD, ODE, Ökotek, Özler Kalıp, Özpor, Panasonic, PERI, Pimakina, Polyfibers, Polyfin, Prometeon, Ravago, Rehau, Saint Gobain Türkiye, Saray Alüminyum, Schüco, Selena (Tytan), Sentez Mekanik, Serge Ferrari, Shell, Siemens, Sistem İnşaat, Soudal, Sika, Şişecam, Temsa, TMS, Tekno Yapı, Türk Ytong, Tremco illbruck, Vaillant, Vekon, Wermut, Wilo ve Xylem’in değerli katkılarıyla hazırlanmaktadır.
ABONE OLMAK İÇİN
Bir yıllık abonelik bedelimiz olan 1200 TL (6 Sayı, KDV Dahil)'yi TR70 0001 0008 5291 9602 1550 01 IBAN no’lu hesabımıza (Ekosistem Medya) yatırıp; ardından dekontu, açık adresinizi ve fatura bilgilerinizi (şahıs ise TC kimlik no; firma ise vergi dairesi-numarası) santiye@santiye.com.tr adresine e-posta veya 0532 516 03 29 no’lu telefona WhatsApp / SMS aracılığıyla ulaştırabilirsiniz.