Türk Yapısal Çelik Derneği (TUCSA) tarafından bu yıl 24’üncüsü düzenlenecek Yapısal Çelik Günü’nde, Japon Deprem Uzmanı Yüksek Mimar ve İnşaat Mühendisi Yoshinori Moriwaki’nin yanı sıra akademisyenler, deprem konusundaki yerli ve yabancı uzmanlar, çelik sektörü paydaşları, üniversite öğrencileri ve yerel yönetim temsilcileri 6-7 Aralık 2023 tarihlerinde Yeditepe Üniversitesi İnan Kıraç Konferans Salonunda bir araya gelecekler.
6 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşen ve 17 ilimizi etkileyen Kahramanmaraş depreminin sonuçlarını milletçe yaşamaya devam ediyoruz. Resmî bilgilere göre 50.000’in üzerinde can kaybı yaşadığımız bu korkunç depremde, belki de ilk kez bazı eksiklerimizin farkına vardık. Bu felaketten çıkarılan derslerin ve elde edilen sonuçların da incelenebilmesi için iki gün süreli olarak planlanan 24. Yapısal Çelik Günü, bu yıl 6-7 Aralık 2023 tarihlerinde Yeditepe Üniversitesi İnan Kıraç Konferans Salonunda gerçekleştirilecek. Alanında uzman yerli ve yabancı birçok konuşmacının bilgilendirici sunumlar gerçekleştireceği 24. Yapısal Çelik Günü’nde oturumlar, Anchorman Ali Kırca’nın ve EKOTÜRK TV “Yapısal Parite” programının Yapımcısı ve Sunucusu Yüksek Mimar Kıvanç İlhan’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilecek. 24. Yapısal Çelik Günü’nde ayrıca Deprem Uzmanı, Yüksek Mimar ve İnşaat Mühendisi Yoshinori Moriwaki de tecrübelerini ve bilgilerini, sunumlarıyla katılımcılara aktaracak.
"Deprem Dirençli (Resilient) Yapılaşma" ve "Sürdürülebilirlik ve Dijitalleşme" temalarının ele alınacağı etkinlikte ayrıca, sektörün gelişimine katkı sağlayan kişi ve kuruluşlara verilecek “Sektör Ödülleri” de yer alacak.
TUCSA Yönetim Kurulu Başkanı H. Yener Gür’eş, "24. Yapısal Çelik Günü'nün, yapısal çelik sektörünün gelişimine önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz. Etkinlik, sektör profesyonellerini bir araya getirerek bilgi ve deneyim paylaşımı için önemli bir platform sunuyor." dedi.
Türk Yapısal Çelik Derneği (TUCSA) tarafından 2000 yılında başlatılan Yapısal Çelik Günleri geçen 23 yıl içinde sektörün tüm ilgililerini Yapısal Çelik Günlerinde buluştu. Yıllar içinde kapsamı değişen ve gelişen Yapısal Çelik Günlerinde;
• Çok sayıda uzmanın yorumları dinlendi,
• Çelik yapı projelerinin detayları ve teknolojideki gelişmeler izlendi,
• Kritik konular panellerde masaya yatırıldı,
• Üyelerin Tanıtım Alanlarında tanıtımlar yapıldı, iş ilişkileri geliştirildi,
• Ödül törenleri ile sektöre hizmeti geçenler ödüllendirildi.
İçerik
Bu yıl iki tam gün süreli olacak 24. Yapısal Çelik Günü https://yapisalcelikgunu.org web sitesinde yer alan programa göre birinci gün kapsamında, 200.000 binanın yıkıldığı ancak bir tek çelik yapının dahi yıkılmadığı 6 Şubat 2023 tarihli Kahramanmaraş depreminden elde edilen sonuçların ve çıkarılan derslerin ele alınacağı “Deprem Dirençli Yapılaşma” temasının işleneceği sunumlar ve “Depremde ve Sonrasında Çelik Yapılar” konulu panel yer alacak. İkinci günde ise küresel ısınmaya karşı sera gazı salımının azaltılması ve döngüsel ekonomi gibi konular ile Endüstri 4.0 paralelinde inşaat sektöründe teknolojinin yoğun kullanımını içeren “Sürdürülebilirlik ve Dijitalleşme” temasına ağırlık verilirken, insanların depremde ölmemesi için çelik yapı kullanım oranının yaklaşık %5’ten %30’a çıkarılmasını hedef alan “Deprem Gerçeği Karşısında Çelik Yapı Stratejisi” en yetkin panelistler tarafından ele alınacak, çözüm önerileri paylaşılacak. Program, daha önceki yıllarda olduğu gibi projelerden seçkiler, teknik sunumlar, ödül törenleri ile devam edecek.
Bazı oturum başlıkları
- Çelik Yapıların Hasar Kontrol Tespit Çalışmalarından Çıkarılan Dersler
- Yapısal Çelik ve Modüler Yapılar ile Ülkemizin Depreme Karşı Dayanıklı Konut Sorununun Çözümü Mümkün
- Hafif Çelik Yapılar ve Deprem Yönetmeliği
- Çelik Yapı Tasarımında Deprem ve Yangın
- Depremde ve Sonrasında Çelik Yapılar
- Deprem Dirençli Yapılaşmada Çelik Yapılar
- TnT Sismik Sönümleyicilerin Gelişmesi: Araştırmadan Uygulamaya
- Meslek Etiği ve Depremdeki Rolü
- Depremde Hatay’da Yaşananlar ve Depreme Direnen Yapılar
- Deprem Gerçeği Karşısında Çelik Yapı Stratejisi
- Tasarımda Karşılaşılanlar ve Çözüm Önerileri
- Deprem Bölgelerindeki Çok Katlı Binalarda Uygulanması Gereken Dış Cephe Sistemleri
- Deprem ve Çelik Taşıyıcı Sistemli Konutlar, Sanayi ve Kamu Yapıları
- 21. Yüzyıl Maestroları
- Kalyon Karapınar 1350 MWP GES / Merkezi Kontrol Binası
- Jeneratif Yapay Zekâ Dönemi ve Çelik Yapılar
Etkinliğe Kayıt ve Katılım
6-7 Aralık 2023 tarihlerinde Yeditepe Üniversitesi İnan Kıraç Konferans Salonunda gerçekleştirilecek etkinliğe kayıt ve katılım ücretsiz olup kayıt yapılması, üniversitenin kuralları gereği zorunludur.
Kayıt için: https://forms.gle/V5JxtUnFZb9iRHTp6
24. Yapısal Çelik Günü hakkında detaylı bilgi için: https://yapisalcelikgunu.org
29 Kasım 2023
Türkiye'nin en ESKİ ve en çok ZİYARET EDİLEN şantiyesi: ŞANTİYE®...
İnşaata dair "KAYDADEĞER" ne varsa... 1988'den bu yana...
Şantiye®nin ürettiği, derlediği ve yayınladığı içeriklerde öncelik “KAMUSAL YARAR”dır...
Ve yayınlanan içeriğin “ÖZEL” olmasına özen gösterilir...
BASILI DERGİ + E-DERGİ + SANTİYE.COM.TR + SOSYAL MEDYA + DİJİTAL PLATFORMLAR...
İnşaat sektörünün buluşma noktası Şantiye®, “Güven”i temsil eden “Basılı bir Yayın” olma özelliğinin yanı sıra yenilenen web sitesi, Turkcell Dergilik ve Türk Telekom E-Dergi gibi mobil uygulamalardaki varlığı, 42 bin E-Bülten abonesi ve 85 bin sosyal medya takipçisi-bağlantısıyla inşaat sektörünün en önemli iletişim platformlarından biri olmaya her ortamda devam ediyor... 1988'den bu yana...
Şantiye® ayrıca yapı sektörüne "Şantiye'nin Yıldızı Ödülü", "Yılın Yeşil Yapı Malzemesi / Teknolojisi Ödülü" ve "Şantiyeden Kareler Fotoğraf Yarışması" gibi farklı organizasyonlarla da katkı sunuyor.
Şantiye®nin son sayısı da dahil 1988 yılından bugüne kadar yayınlanan TÜM SAYILARINA E-Dergi olarak göz atmak için lütfen tıklayın...
Şantiye®, başta ABONELERİ olmak üzere 2020-2024 yıllarında ilan veren firmalar ABS Yapı, Akyapı, Alumil, Anadolu Motor (Honda), Alkur, Ak-İzo, Altensis, Arbiogaz, Aremas, Arfen, Assan Panel, Asteknik, Atos, Batıçim, Baumit, Betek, Betonblock, Borusan CAT, Bosch Termoteknik, Bostik, BTM, Buderus, Bureau Veritas, Çimsa, Çuhadaroğlu, Çukurova Isı, Duyar Vana, DYO, Efectis ERA, Ekomaxi, Elkon, Emülzer, Eryap, Filli Boya, Fixa, Fullboard, Form Endüstri Ürünleri, Form Endüstri Tesisleri, Form MHI (Mitsubishi Heavy Industries) Klima, Garanti Leasing, GF Hakan Plastik, Gökçe Brülör, Grundfos, Hilti, IQ Alüminyum (by Deceuninck), İNKA, İntek, İpragaz, İstanbul Teknik, İzocam, İzoser, Kalekim, Knauf, Knauf Insulation, Komatsu, Köster, Kuzu Grup, LG, Marubeni, Masdaf, Master Builders Solutions, MBI Braas, Meiller Kipper (Doğuş Otomotiv), Messe Frankfurt, Messe München/Agora Tur., Mekon, Mitsubishi Chemical, Nalburdayim.com, NETCAD, ODE, Ökotek, Özler Kalıp, Özpor, Panasonic, PERI, Pimakina, Polyfibers, Polyfin, Prometeon, Ravago, Rehau, Saint Gobain Türkiye, Saray Alüminyum, Schüco, Selena (Tytan), Sentez Mekanik, Serge Ferrari, Shell, Siemens, Sistem İnşaat, Soudal, Sika, Şişecam, Temsa, TMS, Tekno Yapı, Türk Ytong, Tremco illbruck, Vaillant, Vekon, Wermut, Wilo ve Xylem’in değerli katkılarıyla hazırlanmaktadır.
ABONE OLMAK İÇİN
Bir yıllık abonelik bedelimiz olan 1200 TL (6 Sayı, KDV Dahil)'yi TR70 0001 0008 5291 9602 1550 01 IBAN no’lu hesabımıza (Ekosistem Medya) yatırıp; ardından dekontu, açık adresinizi ve fatura bilgilerinizi (şahıs ise TC kimlik no; firma ise vergi dairesi-numarası) santiye@santiye.com.tr adresine e-posta veya 0532 516 03 29 no’lu telefona WhatsApp / SMS aracılığıyla ulaştırabilirsiniz.