Çuhadaroğlu, 70. yılını kutladığı bu anlamlı yılda Öğrenci Proje Yarışması’nın 20.’sini ODTÜ Mimarlık Fakültesi'nin ev sahipliğinde düzenliyor. Yarışma’nın bu seneki konusu ise jürinin titiz çalışmaları sonucu "OYUN İÇİN[DE]" olarak belirlendi.
Bilindiği üzere “Oyun", sadece bir eğlence aracı olmanın ötesinde, herkesin katılımına açık, toplumsal hiyerarşilerin dışında kalan, yaratıcı ve özgürleştirici bir eylem. Çuhadaroğlu Öğrenci Proje Yarışması bu yıl, OYUN İÇİN[DE] başlığı altında oyunun şehir mekânlarını ve gündelik yaşamı dönüştürme potansiyeline odaklanıyor. Yarışma öğrencileri, kendilerinin seçeceği kentte / kent mekân(lar)ında oyun konusunda yenilikçi fikirler ve tasarımlar geliştirmeye davet ediyor.
Yarışmanın Teması
Oyun, en yalın biçimiyle, hoş vakit geçirme ve eğlence etkinliklerini çağrıştırır. Genellikle çocukluk çağıyla özdeşleştirilen ve çocuğun deneyimleyerek kendi kendine öğrenmesini, fiziksel ve zihinsel becerilerini geliştirmesini sağlayan oyun etkinliği, her yaşta insan için, kurallı veya kuralsız / kendiliğinden gelişen, çok çeşitli etkinlik türü ve biçimini içerir.Oyun bir eğlence aracı olmasının ötesinde, herkesin katılımına açık, var olan toplumsal yaşamdaki hiyerarşik kalıpların dışına çıkan, yerleşik ilişkileri sorgulayan yaratıcı ve özgürleştirici bir eylemdir. Gündelik yaşamı ve yaşam mekânlarını dönüştürebilir, kentsel mekânları canlandırabilir ve yeniden biçimlendirebilir. Böylece oyunun, bireyleri alışılagelmişin ötesine taşıyan özgürleştirici gücü keşfedilebilir.
Çuhadaroğlu Öğrenci Proje Yarışması’nın bu yılki teması, kent ve oyun arasındaki ilişkilere, kent içinde oyunun mekânı ve gündelik yaşamı dönüştürme potansiyeline odaklanmaktadır.
Yarışmanın amacı, öğrencileri kendilerinin seçeceği kentte / kent mekân(lar)ında oyun konusunda yenilikçi fikirler ve tasarımlar geliştirmeye teşvik etmektir.
Kent mekânları, oyunun arka sahnesi, zemini, zaman zaman da doğrudan bir parçası olabilir. Oyun kavramı üzerinden kente ve mekâna bakmak, mevcut kalıpları aşan alternatif ilişki, yaklaşım ve tasarımlar geliştirmek için bir çıkış noktası oluşturur. Katılımcıların, oyunun dönüştürücü ve yenilikçi potansiyelini kucaklayarak kentsel yaşamın yeni ve heyecan verici boyutlarını keşfetmeleri; oyunun birleştirici ve özgürleştirici yönlerini kullanarak, etkin katılım, etkileşim ve karşılaşmalar için davetkâr tasarımlar ortaya koymaları beklenmektedir.
Tasarımlar, gündelik yaşamı ve onun zaman-mekân kurgularını sorgulayabilir; ikinci plana atılan aylaklık, neşe, yaşam sevinci ve kendiliğindenlik gibi kavramları değerlendirerek günlük yaşantının kendisini oyun için[de] yeniden üretebilir ve dönüştürebilir.
Yarışma Takvimi
27 Mayıs 2024: Yarışmanın duyurulması
24 Haziran 2024: Soru sorulması için son tarih, saat 17.00’a kadar
1 Temmuz 2024: Soruların yanıtlanması
8 Temmuz 2024: Çuhadaroğlu Fabrika gezisi
23 Eylül 2024: Dijital teslimlerin web sitesi üzerinden saat 23:59’a kadar yüklenmesi
7 Ekim 2024: Jüri değerlendirmesi başlangıç tarihi
4 Ekim 2024: Ödül grubunun ilan edilmesi ve jüri raporunun yayınlanması
8 Kasım 2024: Kolokyum ve ödül töreni (törenin yeri ve saati ile ilgili ilerleyen tarihlerde web sitesi ve instagram adresi üzerinden duyuru yapılacaktır.
Ödüller
1.'lik Ödülü: 30.000 TL
2.'lik Ödülü: 22.500 TL
3.'lük Ödülü: 15.000 TL
Eşdeğer Mansiyonlar: 7.500 TL x 3 adet
Jüri uygun gördüğü takdirde Jüri Özel Ödülü verilecektir. Dereceye giren katılımcıların kendi tercihleri doğrultusunda yapacakları iş ve staj başvuruları, ÇUHADAROĞLU tarafından öncelikli olarak değerlendirmeye alınacaktır.
Jüri Üyeleri
Ayşem Berrin Çakmaklı (Doç. Dr., Orta Doğu Teknik Üniversitesi)
Ayşen Savaş Sargın (Prof. Dr., Orta Doğu Teknik Üniversitesi)
Cânâ Bilsel (Prof. Dr., Orta Doğu Teknik Üniversitesi)
Celal Abdi Güzer (Prof. Dr., Orta Doğu Teknik Üniversitesi)
Duygu Tüntaş (Dr. Öğr. Üyesi, TED Üniversitesi)
Esin Kömez Dağlıoğlu (Doç. Dr., Orta Doğu Teknik Üniversitesi)
Fuat Emre Erkal (Dr. Mimar, Erkal Mimarlık)
İnci Basa (Prof. Dr., Orta Doğu Teknik Üniversitesi)
Kerem Yazgan (Dr. Mimar, Yazgan Mimarlık)
Mustafa Haluk Zelef (Doç. Dr., Orta Doğu Teknik Üniversitesi)
Onur Özkoç (Dr. Öğr. Üyesi, Ankara Medipol Üni./Dr. Mimar, Motto Mimarlık)
Raportörler
Selin Tosun (Y. Mimar, Arş. Gör., Orta Doğu Teknik Üniversitesi)
Serda Buket Erol (Mimar, Arş. Gör., Orta Doğu Teknik Üniversitesi)
Kurumsal Temsilciler
Beyzanur Kutlu (Grafik Tasarım Uzmanı, Çuhadaroğlu)
Sinem Yılmaz (Kurumsal İletişim Yöneticisi, Çuhadaroğlu)
5 Haziran 2024
Türkiye'nin en ESKİ ve en çok ZİYARET EDİLEN şantiyesi: ŞANTİYE®...
İnşaata dair "KAYDADEĞER" ne varsa... 1988'den bu yana...
Şantiye®nin ürettiği, derlediği ve yayınladığı içeriklerde öncelik “KAMUSAL YARAR”dır...
Ve yayınlanan içeriğin “ÖZEL” olmasına özen gösterilir...
BASILI DERGİ + E-DERGİ + SANTİYE.COM.TR + SOSYAL MEDYA + DİJİTAL PLATFORMLAR...
İnşaat sektörünün buluşma noktası Şantiye®, “Güven”i temsil eden “Basılı bir Yayın” olma özelliğinin yanı sıra yenilenen web sitesi, Turkcell Dergilik ve Türk Telekom E-Dergi gibi mobil uygulamalardaki varlığı, 42 bin E-Bülten abonesi ve 85 bin sosyal medya takipçisi-bağlantısıyla inşaat sektörünün en önemli iletişim platformlarından biri olmaya her ortamda devam ediyor... 1988'den bu yana...
Şantiye® ayrıca yapı sektörüne "Şantiye'nin Yıldızı Ödülü", "Yılın Yeşil Yapı Malzemesi / Teknolojisi Ödülü" ve "Şantiyeden Kareler Fotoğraf Yarışması" gibi farklı organizasyonlarla da katkı sunuyor.
Şantiye®nin son sayısı da dahil 1988 yılından bugüne kadar yayınlanan TÜM SAYILARINA E-Dergi olarak göz atmak için lütfen tıklayın...
Şantiye®, başta ABONELERİ olmak üzere 2020-2025 yıllarında ilan veren firmalar ABS Yapı, Akyapı, Alumil, Anadolu Motor (Honda), Alkur, Ak-İzo, Altensis, Arbiogaz, Aremas, Arfen, Artus, Assan Panel, Asteknik, Atos, Batıçim, Baumit, Betek, Betonblock, Borusan CAT, Bosch Termoteknik, Bostik, BTM, Buderus, Bureau Veritas, Chryso, Çimsa, Çuhadaroğlu, Çukurova Isı, Deutsche Messe, Duyar Vana, DYO, Efectis ERA, Ekomaxi, Elkon, Emülzer, Eryap, Filli Boya, Fixa, Fullboard, Form Endüstri Ürünleri, Form Endüstri Tesisleri, Form MHI (Mitsubishi Heavy Industries) Klima, Garanti Leasing, GF Hakan Plastik, Gökçe Brülör, Grundfos, Hannover Fairs, Hilti, IQ Alüminyum (by Deceuninck), İNKA, İntek, İpragaz, İstanbul Teknik, İzocam, İzoser, Kalekim, Knauf, Knauf Insulation, Komatsu, Köster, Kuzu Grup, LG, Marubeni, Masdaf, Master Builders Solutions, MBI Braas, Meiller Kipper (Doğuş Otomotiv), Messe Frankfurt, Messe München/Agora Tur., Mekon, Mitsubishi Chemical, Molecor, Nalburdayim.com, NETCAD, ODE, Ökotek, Özler Kalıp, Özpor, Panasonic, PERI, Pimakina, Polyfibers, Polyfin, Prometeon, Ravago, Rehau, Saint Gobain Türkiye, Samsung, Saray Alüminyum, Schüco, Selena (Tytan), Sentez Mekanik, Serge Ferrari, Shell, Siemens, Sistem İnşaat, Soudal, Sika, Şişecam, Temsa, TMS, Tekno Yapı, Türk Ytong, Tremco illbruck, Vaillant, Vekon, Viessmann, Wermut, Wilo, Winsa, XCMG, Xylem ve ZF'nin değerli katkılarıyla hazırlanmaktadır.
ABONE OLMAK İÇİN
Bir yıllık abonelik bedelimiz olan 1.800 TL (6 Sayı, KDV Dahil)'yi TR70 0001 0008 5291 9602 1550 01 IBAN no’lu hesabımıza (Ekosistem Medya) yatırıp; ardından dekontu, açık adresinizi ve fatura bilgilerinizi (şahıs ise TC kimlik no; firma ise vergi dairesi-numarası) santiye@santiye.com.tr adresine e-posta veya 0532 516 03 29 no’lu telefona WhatsApp / SMS aracılığıyla ulaştırabilirsiniz.