Renzo Piano tarafından tasarlanan ve tamamlandığında dünyanın en büyük ahşap hibrit binası olacağı ifade edilen Tokio Marine’in yeni binası 20 katlı, 130 bin metrekare taban alanına sahip.
Japonya’da faaliyet gösteren Tokio Marine & Nichido Fire Insurance’ın 2028’de tamamlanması planlanan yeni genel merkezi, Japon İmparatorluk Bahçeleri’ne bakan ve Tokyo İstasyonu’na yakın bir konumda yer alıyor. Gökyüzüne doğru yükseldikçe incelen ahşap sütunlar hem binaya destek sağlıyor hem de binanın karakterini yansıtıyor.
Binanın şiddetli sismik olaylara dayanacak şekilde tasarlanan hibrit yapısı oldukça dikkate değer. Miktar ve boyut açısından benzeri görülmemiş bir ölçekte ahşabın kullanılması yapıdaki gömülü karbonun da önemli ölçüde azaltılmasını sağlamış. Yapıda döşemeler çapraz lamine ahşap (CLT) ve betonun bir karışımı olarak tasarlanmış. Zeminde 2 x 2 metre ve binanın tepesinde 1 x 1 metre ölçülerindeki sütunlar, tutkallı ahşap ve çeliğin bir karışımı.
Yaz aylarında güneş ışığı kazanımlarını en aza indirirken, gelen güneş ışığını ve dışarıdaki görünümü üst düzeye çıkarmak üzere tasarlanan canlı ve akıllı cephesiyle bina, çok yüksek çevresel performans standartlarına (LEED Platin) ulaşmayı hedefliyor.
Sağlıklı yaşam aynı zamanda iyi aydınlatılmış, açık planlı ofis alanları, tüm katlarda ortak olanaklar ve hareketliliği ile iletişimi teşvik eden kullanışlı açık merdiven sistemiyle tasarımın merkezinde yer alıyor.
Halk düşünülerek tasarlanan binanın alt katları da oldukça geçirgen. İnsanları binaya girmeye teşvik eden son derece şeffaf cephelerin kullanılmasıyla dış ve iç kısım arasındaki sınır yumuşatılmış. İçeride, ahşap sütunların varlığıyla vurgulanan zengin çeşitlilikte alanlar bulunması planlanıyor.
Binanın tepesinde, yani yerden 100 metre yükseklikteki çatıda çalışanların dinlenmesi, dolaşması ve şehrin eşsiz manzarasının keyfini çıkarması için sessiz ve ilham verici bir bitkilendirilmiş alan yer alacak. Çatıdaki “orman”, İmparatorluk Sarayı arazisinin yeşillikleriyle bağlantı kurarken, Japonya'nın önde gelen iş bölgesinin gürültüsünden ve karmaşasından bir kaçış sağlayacak.
11 Mart 2024
Türkiye'nin en ESKİ ve en çok ZİYARET EDİLEN şantiyesi: ŞANTİYE®...
İnşaata dair "KAYDADEĞER" ne varsa... 1988'den bu yana...
Şantiye®nin ürettiği, derlediği ve yayınladığı içeriklerde öncelik “KAMUSAL YARAR”dır...
Ve yayınlanan içeriğin “ÖZEL” olmasına özen gösterilir...
BASILI DERGİ + E-DERGİ + SANTİYE.COM.TR + SOSYAL MEDYA + DİJİTAL PLATFORMLAR...
İnşaat sektörünün buluşma noktası Şantiye®, “Güven”i temsil eden “Basılı bir Yayın” olma özelliğinin yanı sıra yenilenen web sitesi, Turkcell Dergilik ve Türk Telekom E-Dergi gibi mobil uygulamalardaki varlığı, 42 bin E-Bülten abonesi ve 85 bin sosyal medya takipçisi-bağlantısıyla inşaat sektörünün en önemli iletişim platformlarından biri olmaya her ortamda devam ediyor... 1988'den bu yana...
Şantiye® ayrıca yapı sektörüne "Şantiye'nin Yıldızı Ödülü", "Yılın Yeşil Yapı Malzemesi / Teknolojisi Ödülü" ve "Şantiyeden Kareler Fotoğraf Yarışması" gibi farklı organizasyonlarla da katkı sunuyor.
Şantiye®nin son sayısı da dahil 1988 yılından bugüne kadar yayınlanan TÜM SAYILARINA E-Dergi olarak göz atmak için lütfen tıklayın...
Şantiye®, başta ABONELERİ olmak üzere 2020-2024 yıllarında ilan veren firmalar ABS Yapı, Akyapı, Alumil, Anadolu Motor (Honda), Alkur, Ak-İzo, Altensis, Arbiogaz, Aremas, Arfen, Assan Panel, Asteknik, Atos, Batıçim, Baumit, Betek, Betonblock, Borusan CAT, Bosch Termoteknik, Bostik, BTM, Buderus, Bureau Veritas, Çimsa, Çuhadaroğlu, Çukurova Isı, Duyar Vana, DYO, Efectis ERA, Ekomaxi, Elkon, Emülzer, Eryap, Filli Boya, Fixa, Fullboard, Form Endüstri Ürünleri, Form Endüstri Tesisleri, Form MHI (Mitsubishi Heavy Industries) Klima, Garanti Leasing, GF Hakan Plastik, Gökçe Brülör, Grundfos, Hilti, IQ Alüminyum (by Deceuninck), İNKA, İntek, İpragaz, İstanbul Teknik, İzocam, İzoser, Kalekim, Knauf, Knauf Insulation, Komatsu, Köster, Kuzu Grup, LG, Marubeni, Masdaf, Master Builders Solutions, MBI Braas, Meiller Kipper (Doğuş Otomotiv), Messe Frankfurt, Messe München/Agora Tur., Mekon, Mitsubishi Chemical, Nalburdayim.com, NETCAD, ODE, Ökotek, Özler Kalıp, Özpor, Panasonic, PERI, Pimakina, Polyfibers, Polyfin, Prometeon, Ravago, Rehau, Saint Gobain Türkiye, Saray Alüminyum, Schüco, Selena (Tytan), Sentez Mekanik, Serge Ferrari, Shell, Siemens, Sistem İnşaat, Soudal, Sika, Şişecam, Temsa, TMS, Tekno Yapı, Türk Ytong, Tremco illbruck, Vaillant, Vekon, Wermut, Wilo ve Xylem’in değerli katkılarıyla hazırlanmaktadır.
ABONE OLMAK İÇİN
Bir yıllık abonelik bedelimiz olan 1200 TL (6 Sayı, KDV Dahil)'yi TR70 0001 0008 5291 9602 1550 01 IBAN no’lu hesabımıza (Ekosistem Medya) yatırıp; ardından dekontu, açık adresinizi ve fatura bilgilerinizi (şahıs ise TC kimlik no; firma ise vergi dairesi-numarası) santiye@santiye.com.tr adresine e-posta veya 0532 516 03 29 no’lu telefona WhatsApp / SMS aracılığıyla ulaştırabilirsiniz.