Proje: Gaziantep Havaalanı Terminal Binası ile Apron Yapımı
Yer: Oğuzeli / Gaziantep
Ana Yüklenici: EMT İnşaat Turizm San. ve Tic. A.Ş.
Proje Müdürü: Mustafa Nasif
İnşaat Süresi: 15 ay
Servis: PERI Gaziantep Bölge Müdürlüğü
PROJEYE, MAYIS-HAZİRAN 2021 (387.) SAYIMIZIN E-DERGİ VERSİYONUNDAN GÖZ ATMAK İÇİN LÜTFEN TIKLAYIN
E-Dergi Kapağı için lütfen tıklayın
Özet: Gaziantep’in Oğuzeli ilçesinde inşaatı gerçekleştirilen Gaziantep Havaalanı Terminal Binası ile Apron projesinde PERI Kalıp ve İskele Sistemleri tercih edildi. Projenin inşaat sürecini daha kolay hale getiren PERI sistemleri aynı zamanda projenin Ana Yüklenicisi olan EMT İnşaat için şantiyede güvenlik ve maliyet açısından avantaj sağladı.
Yakın zamanda yeni terminalbinasına kavuşacak olan Gaziantep’te 1 Haziran 2018 tarihinde inşaatına başlanmış olan proje tamamlandığında Gaziantep Havaalanı, Diyarbakır’dan sonra Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin köprülü (6 Adet) olarak inşa edilen ikinci havaalanı olacaktır. Proje kapsamında mevcut terminal binası 11.396 m2lik bir alanda dış hatlar olarak düzenlenecek, yeni yapılacak otopark binasının zemine oturum alanı 25.878 m2, toplam alanı ise 75.253 m2 olacak şekilde 2051 aracı kapsayabilecek. 67.085 m2lik yeni terminal binası 6 adet sabit yolcu köprüsüne sahip olacak ve yeni yapılacak terminal apronu 53.298 m2 (340 m x 156 m)’lik bir alana sahip olacak. Mevcut apron uçak kapasitesi 10 adet orta gövdeli uçak iken yeni apron uçak kapasitesi 6 adet orta gövdeli uçak olacak. Yeni yapılacak Otobüs Otoparkı 1613 m2 alana 14 araç kapasitesine, viyadük 6136 m2 alana, asfalt yapılacak yollar ve otopark 32.743 m2 alana sahip olacak. Tüm bunlarla birlikte Gaziantep Havaalanı yıllık 4.000.000 yolcu kapasiteli iç ve dış hatlar terminal binası kapasitesiyle hizmet verecek.
Projenin ana yüklenicisi olan EMT İnşaat Turizm San. ve Tic. A.Ş., genel inşaat taahhüt işlerinde lider olmak hedefi ile 1996 yılında kurulmuştur. EMT İnşaat, gerçekleştirmiş olduğu projelerde “Üstün Kalite, Zamanında Teslim ve Uyumlu İşbirliği” prensipleri sayesinde müşterilerinin ve piyasanın takdir ve güvenini kazanarak, kendisine sektörde seçkin bir yer edinmiştir. Gerçekleştirmiş olduğu tüm taahhüt ve proje işlerinde, konusunda uzmanlaşmış kadrosu, bilgi birikimi ve çağdaş bakış açısı, uygulamakta olduğu çağdaş inşaat metotları ve teknolojisi ile inşaat sektöründe başarılı olmuş olan firma daima en iyiyi hedefleyerek yurt içi ve yurt dışında birçok projeye imza atmıştır.
Projede toplamda yaklaşık 4 takım m PERI TRIO Kolon Kalıp Sistemi kullanılmıştır. Sistemin hazır panel kalıp sistemi olması sebebiyle ön kalıp montajıyla uğraşılmamıştır. 80 kN/ m2lik yüksek beton basınç dayanımına sahip TRIO Panel Kalıp Sistemi ile güvenli ve hızlı kalıp devri yapılabilmektedir. Değişik geometrilere sahip olan şaftların kalıp devri TRIO Panel Kalıp Sisteminin sahip olduğu değişik boyuttaki paneller ve esnekliği vasıtası ile kolayca sahada yapılabilmektedir.
Projede kullanılan A= 210 m2 ,60 m PERI UP Rosett Sistem Yük İskelesi ise her türlü geometrideki yapıya ve yüklere uyum sağlayabilmektedir. 3 yönde de bağlantı noktalarının sık aralıklarla atılabilir olması sayesinde istenilen her bölgeye uyarlama imkanı vardır. Yatay bağlantı elemanlarının yüksek rijitliği sayesinde iskele sisteminin kurulu hali vinç yardımı ile kolayca taşınabilir. Yük transferinin en iyi şekilde yapılabilmesi için PERI Kalıp Sistemleri ile koordine edilmiştir. Sistemin yatayda ve düşeyde 25 ve 50 cm aralıklarla bağlantı noktalarının olması, farklı geometrideki yapılar ve yükler altında en iyi uyumu sağlar. Bunun yanı sıra bu iskele sisteminin geniş çaplı kullanım alanlarının olması ve kendi ağırlıklarının da düşük olması kullanıcı için çok düşük maliyetli çözümler üretir.
Projede kullanılan h = 10.00 m, A = 6,525 m² PD 8 Sistem ise; ağır yükler ve masa sistemleri için hesaplı yük kuleleridir. R 150 ve R 110 çerçeve yükseklikleri ile ayar mili açılma boylarının uzunlukları sayesinde, izin verilen maksimum yüksekliğin geçilmediği takdirde her döşeme yüksekliğine uyarlanabilir. PD 8 kaldırma kancaları kullanılarak masa sistemleri vinç yardımıyla taşınabilir.
Montaj çizimleri ve süpervizörlük hizmetleri de hızlı bir şekilde PERI Gaziantep teknik personeli tarafından verilmiştir. EMT İnşaat’a bu projede de bizi tercih ettikleri için teşekkür ederiz.
EMT İnşaat Turizm San. ve Tic. A.Ş. Proje Müdürü MUSTAFA NASİF:
"Gaziantep’e kazandırılmasıyla birlikte yolcu kapasitesini önemli ölçüde artıracak olan Gaziantep Havaalanı Terminal Binası ile Apron Yapımı Projesinin ana yükleniciliğini üstlendiğimiz süreçte PERI’den temin ettiğimiz dayanımı yüksek, zamandan tasarruf ettiren, güvenli kalıp ve iskele sistemleri sayesinde şantiyemizdeki imalatları en verimli şekilde gerçekleştirdik. Gerekli üst düzey mühendislik şartlarını sağladığımız sistemler, lojistik ve süpervizörlük de dahil tüm hizmetleri için PERI’ye teşekkür ederiz."
PROJEYE, MAYIS-HAZİRAN 2021 (387.) SAYIMIZIN E-DERGİ VERSİYONUNDAN GÖZ ATMAK İÇİN LÜTFEN TIKLAYIN
E-Dergi Kapağı için lütfen tıklayın
10 Haziran 2021
Türkiye'nin en ESKİ ve en çok ZİYARET EDİLEN şantiyesi: ŞANTİYE®...
İnşaata dair "KAYDADEĞER" ne varsa... 1988'den bu yana...
Şantiye®nin ürettiği, derlediği ve yayınladığı içeriklerde öncelik “KAMUSAL YARAR”dır...
Ve yayınlanan içeriğin “ÖZEL” olmasına özen gösterilir...
BASILI DERGİ + E-DERGİ + SANTİYE.COM.TR + SOSYAL MEDYA + DİJİTAL PLATFORMLAR...
İnşaat sektörünün buluşma noktası Şantiye®, “Güven”i temsil eden “Basılı bir Yayın” olma özelliğinin yanı sıra yenilenen web sitesi, Turkcell Dergilik ve Türk Telekom E-Dergi gibi mobil uygulamalardaki varlığı, 42 bin E-Bülten abonesi ve 85 bin sosyal medya takipçisi-bağlantısıyla inşaat sektörünün en önemli iletişim platformlarından biri olmaya her ortamda devam ediyor... 1988'den bu yana...
Şantiye® ayrıca yapı sektörüne "Şantiye'nin Yıldızı Ödülü", "Yılın Yeşil Yapı Malzemesi / Teknolojisi Ödülü" ve "Şantiyeden Kareler Fotoğraf Yarışması" gibi farklı organizasyonlarla da katkı sunuyor.
Şantiye®nin son sayısı da dahil 1988 yılından bugüne kadar yayınlanan TÜM SAYILARINA E-Dergi olarak göz atmak için lütfen tıklayın...
Şantiye®, başta ABONELERİ olmak üzere 2020-2025 yıllarında ilan veren firmalar ABS Yapı, Akyapı, Alumil, Anadolu Motor (Honda), Alkur, Ak-İzo, Altensis, Arbiogaz, Aremas, Arfen, Artus, Assan Panel, Asteknik, Atos, Batıçim, Baumit, Betek, Betonblock, Borusan CAT, Bosch Termoteknik, Bostik, BTM, Buderus, Bureau Veritas, Chryso, Çimsa, Çuhadaroğlu, Çukurova Isı, Deutsche Messe, Duyar Vana, DYO, Efectis ERA, Ekomaxi, Elkon, Emülzer, Eryap, Filli Boya, Fixa, Fullboard, Form Endüstri Ürünleri, Form Endüstri Tesisleri, Form MHI (Mitsubishi Heavy Industries) Klima, Garanti Leasing, GF Hakan Plastik, Gökçe Brülör, Grundfos, Hannover Fairs, Hilti, IQ Alüminyum (by Deceuninck), İNKA, İntek, İpragaz, İstanbul Teknik, İzocam, İzoser, Kalekim, Knauf, Knauf Insulation, Komatsu, Köster, Kuzu Grup, LG, Marubeni, Masdaf, Master Builders Solutions, MBI Braas, Meiller Kipper (Doğuş Otomotiv), Messe Frankfurt, Messe München/Agora Tur., Mekon, Mitsubishi Chemical, Molecor, Nalburdayim.com, NETCAD, ODE, Ökotek, Özler Kalıp, Özpor, Panasonic, PERI, Pimakina, Polyfibers, Polyfin, Prometeon, Ravago, Rehau, Saint Gobain Türkiye, Samsung, Saray Alüminyum, Schüco, Selena (Tytan), Sentez Mekanik, Serge Ferrari, Shell, Siemens, Sistem İnşaat, Soudal, Sika, Şişecam, Temsa, TMS, Tekno Yapı, Türk Ytong, Tremco illbruck, Vaillant, Vekon, Viessmann, Wermut, Wilo, Winsa, XCMG, Xylem ve ZF'nin değerli katkılarıyla hazırlanmaktadır.
ABONE OLMAK İÇİN
Bir yıllık abonelik bedelimiz olan 1800 TL (6 Sayı, KDV Dahil)'yi TR70 0001 0008 5291 9602 1550 01 IBAN no’lu hesabımıza (Ekosistem Medya) yatırıp; ardından dekontu, açık adresinizi ve fatura bilgilerinizi (şahıs ise TC kimlik no; firma ise vergi dairesi-numarası) santiye@santiye.com.tr adresine e-posta veya 0532 516 03 29 no’lu telefona WhatsApp / SMS aracılığıyla ulaştırabilirsiniz.