Chemical Research'te yayınlanan araştırmaya göre bitümlü membran pazarının 2029 yılında 3 milyar dolara yaklaşması bekleniyor. Dünya genelinde binaları suya karşı korumanın en efektif yöntemi olarak görülen bitümlü membranlar 2022 yılında yaklaşık 2.5 milyar dolarlık bir pazara sahipti.
"Türkiye'de de en çok kullanılan su yalıtım malzemesi bitümlü membran"
Araştırmayı değerlendiren Bitümlü Su Yalıtımı Üreticileri Derneği Başkanı Alper Doğruer; "Ülkemizde de bitümlü örtülerin en çok kullanılan su yalıtım malzemesi olduğunu biliyoruz. İZODER'in yayınlamış olduğu, 2021 yılı Türkiye su yalıtım pazarı raporuna göre, 2021 yılında toplam 160 milyon m2 olan su yalıtım pazarının yüzde 63'ünü Polimer Bitümlü Örtüler oluşturuyor. Bu oran bize, ülkemizdeki su yalıtım uygulamalarının büyük çoğunluğunda Polimer Bitümlü Örtülerin kullanıldığını gösteriyor" dedi.
Araştırma bitümlü membran pazarından her yıl yüzde 7 civarı bir büyüme beklentisini ise şu şekilde gerekçelendiriyor:
- Ticari ve konut binaları, tüneller, köprüler ve ulaşım sistemleri gibi altyapı projelerine yapılan yatırımların artması, bitümlü membranlar da dahil olmak üzere su yalıtım çözümlerine olan talebi artırıyor
- Çatıların değiştirilmesi, onarılması ve yeni kurulumlara duyulan ihtiyaç pazarın büyümesine katkıda bulunuyor,
- Yeşil ve sürdürülebilir bina uygulamalarına yönelik eğilim, yağmur suyunu yönetmek ve enerji verimliliğini artırmak için yeşil çatı sistemlerinde kullanılabilen modifiye bitümlü membranlar için fırsatlar yaratıyor.
"Türkiye'de global standartlarda üretim gerçekleştiriliyor"
Alper Doğruer, Türkiye'de bitümlü örtülerin pazar payını sürekli artırdığını ve bunun en önemli sebebinin, global standartlara uyum olduğunu vurguluyor ve şu ifadeleri kullanıyor: "Türkiye'de BİTÜDER üyelerince üretilen bitümlü örtüler dünya standartlarında üretiliyor. Su yalıtımı örtülerini seçerken mutlaka standartlara uygun, CE Belgesi bulunan, etiket beyan değerlerini karşılayan kaliteli ürünler tercih edilmeli ve uygulama işin uzmanları tarafından yaptırılmalı. Kullanıcıların standartlara uygun ürün seçme konusunda son derece bilinçli olmaları gerekiyor".
13 Haziran 2024
Türkiye'nin en ESKİ ve en çok ZİYARET EDİLEN şantiyesi: ŞANTİYE®...
İnşaata dair "KAYDADEĞER" ne varsa... 1988'den bu yana...
Şantiye®nin ürettiği, derlediği ve yayınladığı içeriklerde öncelik “KAMUSAL YARAR”dır...
Ve yayınlanan içeriğin “ÖZEL” olmasına özen gösterilir...
BASILI DERGİ + E-DERGİ + SANTİYE.COM.TR + SOSYAL MEDYA + DİJİTAL PLATFORMLAR...
İnşaat sektörünün buluşma noktası Şantiye®, “Güven”i temsil eden “Basılı bir Yayın” olma özelliğinin yanı sıra yenilenen web sitesi, Turkcell Dergilik ve Türk Telekom E-Dergi gibi mobil uygulamalardaki varlığı, 42 bin E-Bülten abonesi ve 85 bin sosyal medya takipçisi-bağlantısıyla inşaat sektörünün en önemli iletişim platformlarından biri olmaya her ortamda devam ediyor... 1988'den bu yana...
Şantiye® ayrıca yapı sektörüne "Şantiye'nin Yıldızı Ödülü", "Yılın Yeşil Yapı Malzemesi / Teknolojisi Ödülü" ve "Şantiyeden Kareler Fotoğraf Yarışması" gibi farklı organizasyonlarla da katkı sunuyor.
Şantiye®nin son sayısı da dahil 1988 yılından bugüne kadar yayınlanan TÜM SAYILARINA E-Dergi olarak göz atmak için lütfen tıklayın...
Şantiye®, başta ABONELERİ olmak üzere 2020-2025 yıllarında ilan veren firmalar ABS Yapı, Akyapı, Alumil, Anadolu Motor (Honda), Alkur, Ak-İzo, Altensis, Arbiogaz, Aremas, Arfen, Artus, Assan Panel, Asteknik, Atos, Batıçim, Baumit, Betek, Betonblock, Borusan CAT, Bosch Termoteknik, Bostik, BTM, Buderus, Bureau Veritas, Chryso, Çimsa, Çuhadaroğlu, Çukurova Isı, Deutsche Messe, Duyar Vana, DYO, Efectis ERA, Ekomaxi, Elkon, Emülzer, Eryap, Filli Boya, Fixa, Fullboard, Form Endüstri Ürünleri, Form Endüstri Tesisleri, Form MHI (Mitsubishi Heavy Industries) Klima, Garanti Leasing, GF Hakan Plastik, Gökçe Brülör, Grundfos, Hannover Fairs, Hilti, IQ Alüminyum (by Deceuninck), İNKA, İntek, İpragaz, İstanbul Teknik, İzocam, İzoser, Kalekim, Knauf, Knauf Insulation, Komatsu, Köster, Kuzu Grup, LG, Marubeni, Masdaf, Master Builders Solutions, MBI Braas, Meiller Kipper (Doğuş Otomotiv), Messe Frankfurt, Messe München/Agora Tur., Mekon, Mitsubishi Chemical, Molecor, Nalburdayim.com, NETCAD, ODE, Ökotek, Özler Kalıp, Özpor, Panasonic, PERI, Pimakina, Polyfibers, Polyfin, Prometeon, Ravago, Rehau, Saint Gobain Türkiye, Samsung, Saray Alüminyum, Schüco, Selena (Tytan), Sentez Mekanik, Serge Ferrari, Shell, Siemens, Sistem İnşaat, Soudal, Sika, Şişecam, Temsa, TMS, Tekno Yapı, Türk Ytong, Tremco illbruck, Vaillant, Vekon, Viessmann, Wermut, Wilo, Winsa, XCMG, Xylem ve ZF'nin değerli katkılarıyla hazırlanmaktadır.
ABONE OLMAK İÇİN
Bir yıllık abonelik bedelimiz olan 1800 TL (6 Sayı, KDV Dahil)'yi TR70 0001 0008 5291 9602 1550 01 IBAN no’lu hesabımıza (Ekosistem Medya) yatırıp; ardından dekontu, açık adresinizi ve fatura bilgilerinizi (şahıs ise TC kimlik no; firma ise vergi dairesi-numarası) santiye@santiye.com.tr adresine e-posta veya 0532 516 03 29 no’lu telefona WhatsApp / SMS aracılığıyla ulaştırabilirsiniz.