Grundfos Ticari Bina Hizmetleri Türkiye ve Orta Asya ekibi, Global Ürün Yönetimi tarafından düzenlenen MIXIT eğitiminde bir araya geldi. Bu eğitim, deneyimli eğitmenler tarafından yönetildi ve ekibe, Grundfos'un yenilikçi çözümü MIXIT ile TUCA pazarında mükemmelliği yakalama konusunda bilgi ve beceri kazandırdı.
Su ve enerji yönetiminde dünya lideri olan Grundfos’un yenilikçi MIXIT çözümü; suyu en verimli ve etkili şekilde karıştırma, düzgün bir şekilde dağıtma ve enerji tüketimini minimize etme konusunda mükemmelliyeti sağlama hedefi ile geliştirildi. MIXIT çözümü, suyun homojen bir şekilde karıştırılmasını sağlarken aynı zamanda enerji tüketimini optimize ederek çevresel sürdürülebilirliği destekliyor.
Grundfos MIXIT çözümü, geleneksel karıştırma devresinin tüm bileşenlerini hepsi bir arada çözümde bir araya getirerek, kurulum ve devreye alma süresini %50'ye kadar azaltmaya yardımcı olur. Çözüm için yalnızca iki bileşen gerekir: Grundfos MIXIT ünitesi ile Grundfos MAGNA3 pompa veya Grundfos TPE3 pompa. Bu da tesisatçıların optimum karıştırma devresini hızlı ve kolay bir şekilde oluşturmasını sağlar.
MIXIT, sıcaklık kontrolörünü, 2 veya 3 vanayı, aktüatörü, balans vanasını ve sensörleri tek bir tak-çalıştır bileşenine entegre ederek seçim, kurulum ve devreye almayı çok daha kolay hale getirir. Entegre sıcaklık kontrolörü sayesinde karıştırma devresi, inşaat aşamasında, hatta sistem entegrasyonu tamamlanmadan önce bile çalışabilir.
Binanızın enerji verimliliğini optimize etmek istiyorsanız MIXIT, gelişmiş devreye alma ve dengeleme yoluyla %25'e kadar enerji verimliliği ve gerçek zamanlı, uzaktan izleme özellikleri ile %15'e kadar enerji verimliliği sağlayan alternatif bir çözümdür. Birden fazla ısıtma ve soğutma uygulaması için tasarlanmış olup, hem basınçsız 3 yollu uygulamalarda hem de basınçlı 2 yollu uygulamalarda kullanılabilir. Ayrıca bir dış sıcaklık sensörüyle yerel, bağımsız çalışmayı desteklerken dahili bağlantı özelliği, çözümü Grundfos BuildingConnect ve diğer bina yönetim sistemlerine bağlar.
Bir binanın HVAC sistemlerinin yanlış devreye alınması, tüm enerjinin %25'ini boşa harcayabilir. Tüm binaların %33'ü yanlış devreye alınmaktadır. Bu, enerji tüketimini azaltma potansiyelinin oldukça yüksek olduğu anlamına gelmektedir. Peki nasıl çalışır? Enerji tüketimini azaltmanın en uygun maliyetli yolu devreye alma ve dengeleme, enerji tüketimini azaltmak için en düşük maliyetli tek stratejidir ve MIXIT ile devreye alma daha hızlı, daha kolay ve daha güvenilirdir.
12 adede kadar bileşen bağlandığından klasik karıştırma devresinin devreye alınması, karmaşık ve zaman alıcıdır. Bunlardan yalnızca biri doğru şekilde devreye alınmazsa sistemin performansı etkilenir. Grundfos MIXIT, klasik 8-12 parçayı hepsi bir arada çözümde birleştirerek devreye almayı kolaylaştırır. Devreye alma işlemini daha hızlı ve daha verimli şekilde gerçekleştirirsiniz, tüm bileşenler sistemin taleplerine göre otomatik olarak ayarlanır ve dengelenir; bu da binanızın HVAC sistemlerinin enerji tüketiminde %25'e varan azalma sağlar.
Grundfos MIXIT, kullanıcılarına şu avantajları sunuyor:
Enerji Verimliliği: MIXIT, akıllı tasarımı ve ileri teknolojisi sayesinde enerji tüketimini minimize eder, böylece işletme maliyetlerini düşürür ve çevresel etkiyi azaltır.
Su Kalitesi: MIXIT, suyun homojen bir şekilde karıştırılmasını sağlar, böylece su kalitesini artırır ve istenmeyen kirlenme veya tortu oluşumunu önler.
Kolay Kurulum ve Bakım: MIXIT, kullanıcı dostu tasarımı sayesinde kolay kurulum ve bakım imkanı sunar, böylece işletmeler için zaman ve işgücü tasarrufu sağlar.
Esnek Uygulama: MIXIT, farklı uygulamalar için uygun çeşitli model ve boyutlarda mevcuttur, böylece her türlü ihtiyaca uygun çözümler sunar.
Grundfos'un MIXIT çözümü, su ve enerji yönetiminde yenilikçi ve sürdürülebilir bir yaklaşımı temsil ederken, kullanıcılarına maliyet tasarrufu ve verimlilik artışı sağlar. Suyu ve enerjiyi etkin kullanma odaklı bu çözüm, Grundfos’un gelecek nesillere daha temiz ve yaşanabilir bir dünya bırakma vizyonunu destekler.
16 Mayıs 2024
Türkiye'nin en ESKİ ve en çok ZİYARET EDİLEN şantiyesi: ŞANTİYE®...
İnşaata dair "KAYDADEĞER" ne varsa... 1988'den bu yana...
Şantiye®nin ürettiği, derlediği ve yayınladığı içeriklerde öncelik “KAMUSAL YARAR”dır...
Ve yayınlanan içeriğin “ÖZEL” olmasına özen gösterilir...
BASILI DERGİ + E-DERGİ + SANTİYE.COM.TR + SOSYAL MEDYA + DİJİTAL PLATFORMLAR...
İnşaat sektörünün buluşma noktası Şantiye®, “Güven”i temsil eden “Basılı bir Yayın” olma özelliğinin yanı sıra yenilenen web sitesi, Turkcell Dergilik ve Türk Telekom E-Dergi gibi mobil uygulamalardaki varlığı, 42 bin E-Bülten abonesi ve 85 bin sosyal medya takipçisi-bağlantısıyla inşaat sektörünün en önemli iletişim platformlarından biri olmaya her ortamda devam ediyor... 1988'den bu yana...
Şantiye® ayrıca yapı sektörüne "Şantiye'nin Yıldızı Ödülü", "Yılın Yeşil Yapı Malzemesi / Teknolojisi Ödülü" ve "Şantiyeden Kareler Fotoğraf Yarışması" gibi farklı organizasyonlarla da katkı sunuyor.
Şantiye®nin son sayısı da dahil 1988 yılından bugüne kadar yayınlanan TÜM SAYILARINA E-Dergi olarak göz atmak için lütfen tıklayın...
Şantiye®, başta ABONELERİ olmak üzere 2020-2024 yıllarında ilan veren firmalar ABS Yapı, Akyapı, Alumil, Anadolu Motor (Honda), Alkur, Ak-İzo, Altensis, Arbiogaz, Aremas, Arfen, Assan Panel, Asteknik, Atos, Batıçim, Baumit, Betek, Betonblock, Borusan CAT, Bosch Termoteknik, Bostik, BTM, Buderus, Bureau Veritas, Chryso, Çimsa, Çuhadaroğlu, Çukurova Isı, Duyar Vana, DYO, Efectis ERA, Ekomaxi, Elkon, Emülzer, Eryap, Filli Boya, Fixa, Fullboard, Form Endüstri Ürünleri, Form Endüstri Tesisleri, Form MHI (Mitsubishi Heavy Industries) Klima, Garanti Leasing, GF Hakan Plastik, Gökçe Brülör, Grundfos, Hilti, IQ Alüminyum (by Deceuninck), İNKA, İntek, İpragaz, İstanbul Teknik, İzocam, İzoser, Kalekim, Knauf, Knauf Insulation, Komatsu, Köster, Kuzu Grup, LG, Marubeni, Masdaf, Master Builders Solutions, MBI Braas, Meiller Kipper (Doğuş Otomotiv), Messe Frankfurt, Messe München/Agora Tur., Mekon, Mitsubishi Chemical, Nalburdayim.com, NETCAD, ODE, Ökotek, Özler Kalıp, Özpor, Panasonic, PERI, Pimakina, Polyfibers, Polyfin, Prometeon, Ravago, Rehau, Saint Gobain Türkiye, Saray Alüminyum, Schüco, Selena (Tytan), Sentez Mekanik, Serge Ferrari, Shell, Siemens, Sistem İnşaat, Soudal, Sika, Şişecam, Temsa, TMS, Tekno Yapı, Türk Ytong, Tremco illbruck, Vaillant, Vekon, Wermut, Wilo ve Xylem’in değerli katkılarıyla hazırlanmaktadır.
ABONE OLMAK İÇİN
Bir yıllık abonelik bedelimiz olan 1200 TL (6 Sayı, KDV Dahil)'yi TR70 0001 0008 5291 9602 1550 01 IBAN no’lu hesabımıza (Ekosistem Medya) yatırıp; ardından dekontu, açık adresinizi ve fatura bilgilerinizi (şahıs ise TC kimlik no; firma ise vergi dairesi-numarası) santiye@santiye.com.tr adresine e-posta veya 0532 516 03 29 no’lu telefona WhatsApp / SMS aracılığıyla ulaştırabilirsiniz.