Türk Yapısal Çelik Derneği tarafından düzenlenen “Deprem Dirençli Yapılaşma Zirvesi”nde çelik taşıyıcı sistemler, bu sistemlerin deprem performansı ve çelik yapıların avantajları gibi konular ele alındı. Zirvede konuşan Türk Yapısal Çelik Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Consera Kurucusu Melih Şimşek, “Sismik açıdan oldukça aktif olan ülkemizde nüfusun yüzde 60’a yakını faal deprem alanları üzerinde yaşıyor. Deprem coğrafyasında yaşadığımıza göre hızlı ve güvenli yapım metotları geliştirmek zorundayız. Çelik yapı endüstrisini kurarak deprem dirençli yapılara kavuşabiliriz. Böylece hem can hem de mal kaybının önüne geçmiş oluruz” dedi.
Türk Yapısal Çelik Derneği tarafından düzenlenen Deprem Dirençli Yapılaşma Zirvesi, 30 Eylül’de OSTİM Teknik Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. “İnsanların ölmemesi için çelik” temasıyla düzenlenen ve alanında uzman isimlerin katılımıyla gerçekleştirilen zirvede; çelik yapıların sağladığı fakat yeterince bilinmeyen avantajlar paylaşıldı.
Sürdürülebilir, doğa dostu ve deprem güvenli bir çözüm
Consera Kurucusu ve Türk Yapısal Çelik Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Melih Şimşek, “Deprem ve Modüler Çelik Yapılar” başlıklı konuşmasında ülkemiz nüfusunun yüzde 60’a yakınının faal deprem alanları üzerinde yerleştiğini hatırlatarak, “Depreme karşı en dayanıklı yapı yöntemlerinden birinin çelik olduğu dünyada kanıtlanmış bir gerçek. Çelik yapılar, endüstriyel ortamlarda üretildikleri için daha güvenli. Ayrıca, geleneksel inşaata göre 7-8 kat daha hafif olduklarından deprem yükünü bu oranda daha az alırlar. Geleneksel yapılara oranla en az iki kat daha hızlı üretilen bu tipteki yapılar, geri dönüşüm özellikleri sebebiyle de doğa dostudurlar. Sürdürülebilir bir anlayışla inşa edilen çelik yapılar, kazanılan alanlardan dolayı daha ekonomik bir çözüm sunmaktadır” dedi.
Güçlü bir modüler inşaat endüstrisine sahip olabiliriz
Depremlerde yıkılmayacak yapıların inşa edilmesinin can ve mal kayıplarını önlemesinin yanında büyük ekonomik kayıpların da önüne geçeceğinin altını çizen Şimşek, “Bir senede 300 bin konut üretebilmek için 2 milyon ton yapısal çelik gerekiyor. Ülkemizin kapasitesi ise 50 milyon ton. Bu üretim için 72 bin adet insan gücüne ihtiyaç var. 2023 verilerine baktığımızda resmi rakamlara göre 3,5 milyon iş arayan bulunmakta. Bu üretim için ise 6 adet TOGG Fabrikası kapalı alanına denk gelen bir fabrika kurmalıyız. Kısacası, tüm bu şartları yerine getirebilirsek üç yılda 1 milyon modüler konut üretebileceğimizi söyleyebilirim. Geleneksel inşaat yöntemlerini terk edip bu endüstriyi kurduğumuzda; depreme karşı dirençli, hızlı, ekonomik ve sürdürülebilir bir yapım yöntemine sahip olacağız. Yapıların üretiminde ve kullanımında enerji tüketimi azalırken, karbon salınımımız da düşecek. İstihdamda ciddi bir artış sağlamanın yanında, ihraç edilebilir yepyeni bir endüstri kurmuş olacağız. Ülkemiz, güçlü bir modüler inşaat endüstrisine sahip olabilir” şeklinde sözlerini sürdürdü.
1 Ekim 2024
Türkiye'nin en ESKİ ve en çok ZİYARET EDİLEN şantiyesi: ŞANTİYE®...
İnşaata dair "KAYDADEĞER" ne varsa... 1988'den bu yana...
Şantiye®nin ürettiği, derlediği ve yayınladığı içeriklerde öncelik “KAMUSAL YARAR”dır...
Ve yayınlanan içeriğin “ÖZEL” olmasına özen gösterilir...
BASILI DERGİ + E-DERGİ + SANTİYE.COM.TR + SOSYAL MEDYA + DİJİTAL PLATFORMLAR...
İnşaat sektörünün buluşma noktası Şantiye®, “Güven”i temsil eden “Basılı bir Yayın” olma özelliğinin yanı sıra yenilenen web sitesi, Turkcell Dergilik ve Türk Telekom E-Dergi gibi mobil uygulamalardaki varlığı, 42 bin E-Bülten abonesi ve 85 bin sosyal medya takipçisi-bağlantısıyla inşaat sektörünün en önemli iletişim platformlarından biri olmaya her ortamda devam ediyor... 1988'den bu yana...
Şantiye® ayrıca yapı sektörüne "Şantiye'nin Yıldızı Ödülü", "Yılın Yeşil Yapı Malzemesi / Teknolojisi Ödülü" ve "Şantiyeden Kareler Fotoğraf Yarışması" gibi farklı organizasyonlarla da katkı sunuyor.
Şantiye®nin son sayısı da dahil 1988 yılından bugüne kadar yayınlanan TÜM SAYILARINA E-Dergi olarak göz atmak için lütfen tıklayın...
Şantiye®, başta ABONELERİ olmak üzere 2020-2024 yıllarında ilan veren firmalar ABS Yapı, Akyapı, Alumil, Anadolu Motor (Honda), Alkur, Ak-İzo, Altensis, Arbiogaz, Aremas, Arfen, Assan Panel, Asteknik, Atos, Batıçim, Baumit, Betek, Betonblock, Borusan CAT, Bosch Termoteknik, Bostik, BTM, Buderus, Bureau Veritas, Chryso, Çimsa, Çuhadaroğlu, Çukurova Isı, Duyar Vana, DYO, Efectis ERA, Ekomaxi, Elkon, Emülzer, Eryap, Filli Boya, Fixa, Fullboard, Form Endüstri Ürünleri, Form Endüstri Tesisleri, Form MHI (Mitsubishi Heavy Industries) Klima, Garanti Leasing, GF Hakan Plastik, Gökçe Brülör, Grundfos, Hilti, IQ Alüminyum (by Deceuninck), İNKA, İntek, İpragaz, İstanbul Teknik, İzocam, İzoser, Kalekim, Knauf, Knauf Insulation, Komatsu, Köster, Kuzu Grup, LG, Marubeni, Masdaf, Master Builders Solutions, MBI Braas, Meiller Kipper (Doğuş Otomotiv), Messe Frankfurt, Messe München/Agora Tur., Mekon, Mitsubishi Chemical, Nalburdayim.com, NETCAD, ODE, Ökotek, Özler Kalıp, Özpor, Panasonic, PERI, Pimakina, Polyfibers, Polyfin, Prometeon, Ravago, Rehau, Saint Gobain Türkiye, Saray Alüminyum, Schüco, Selena (Tytan), Sentez Mekanik, Serge Ferrari, Shell, Siemens, Sistem İnşaat, Soudal, Sika, Şişecam, Temsa, TMS, Tekno Yapı, Türk Ytong, Tremco illbruck, Vaillant, Vekon, Wermut, Wilo ve Xylem’in değerli katkılarıyla hazırlanmaktadır.
ABONE OLMAK İÇİN
Bir yıllık abonelik bedelimiz olan 1200 TL (6 Sayı, KDV Dahil)'yi TR70 0001 0008 5291 9602 1550 01 IBAN no’lu hesabımıza (Ekosistem Medya) yatırıp; ardından dekontu, açık adresinizi ve fatura bilgilerinizi (şahıs ise TC kimlik no; firma ise vergi dairesi-numarası) santiye@santiye.com.tr adresine e-posta veya 0532 516 03 29 no’lu telefona WhatsApp / SMS aracılığıyla ulaştırabilirsiniz.