Doğanın sürdürülebilirliğine katkı sağlamak ve ekolojik dengeyi korumak için inşaat sektöründe yeşil adımlar atılıyor.
Son yıllarda yaşanan iklim krizi doğanın korunması bilincinin artmasında büyük rol oynadı. Kuraklık, yangınlar, sel felaketleri gibi doğal afetlerin daha sık yaşanır hale gelmesi, bu konuda acil adımların atılması gerektiğini gösteriyor. Bugünü ve geleceği kurtarmak adına, doğanın sürdürülebilirliği konusunda bireylere ve şirketlere büyük iş düşüyor.
Yapı-inşaat sektörü, doğa ile ilişkisi en yakın olan sektörlerin başında geliyor. Kullanılan malzemelerden ve onların üretim aşamasından imar planlarına kadar pek çok konuda çevre ile uyum içerisinde olmak önem taşıyor.
Yapı-inşaat sektöründe doğanın sürdürülebilirliği için birçok adım atıldığının altını çizen, Workindo CEO’su Erhan Kocabaş, “Global iklim krizinin yol açtığı doğal felaketleri son yıllarda daha çok hissetmeye başladık. Bunu doğanın bize ciddi bir uyarısı olarak yorumlamamız gerekiyor. Ekolojik dengenin bozulması zincirleme birçok felaketin olmasına sebep olabilir. Örneğin; kuraklık kıtlığa, kıtlık da salgın hastalıklara zemin hazırlayabilir. Pandemi sürecinde de salgın bir hastalığın yarattığı neticeleri hepimiz gördük. Bu yüzden de gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için tüm insanlık olarak el ele vermemiz gerekiyor. Daha iyi bir gelecek inşa etmek için sürdürülebilir teknolojilerden faydalanmamız önemli bir konu. Sürdürülebilir teknolojiler hayatımıza girdiğinden beri daha iyi bir gelecek hayaline adım adım yaklaşıyoruz. Yapı-inşaat sektöründe de bu teknolojilerin kullanılması ve sürdürülebilir bir geleceğe yönelik Avrupa Yeşil Mutabakatı ve Paris İklim Anlaşması gibi adımların atılması umut verici gelişmeler. Artık sadece bugünü değil, geniş bir perspektifle geleceği düşünen firmaların inşaat projelerinde doğaya zarar vermeyen yeşil dostu ürünleri ve çalışma yöntemlerini tercih edeceğini söyleyebiliriz. Ayrıca karbon ayak izini azaltmaya yönelik tasarruflar da yapılabilir. Bu konuda şirketlere büyük pay düşüyor” dedi.
Yeşil Çimento Teknolojisi
İnşaatta kullanılan çimento ve beton gibi temel yapı malzemelerinin ürün özelliklerinde de değişikliklere gidildiğini belirten Erhan Kocabaş, “Teknolojik gelişmeler sayesinde malzeme ve ürün portföyünde değişimler yaşanıyor. Bu değişimler yalnızca ürünlerin teknik anlamda geliştirilmesi yönünde değil, doğayı koruyan daha çevreci ürünler üretilmesi yönünde de ilerliyor. Çevreci ürünlere örnek olarak son dönemde üretilen, hem ekonomik hem de CO² salımını azaltan yeşil çimento teknolojisini söyleyebiliriz. Yeşil çimento sayesinde endüstriyel hava kirliliğinin en önemli sebeplerinden biri olan çimento üretiminin zararları azaltılabilir hale geldi” dedi.
27 Nisan 2022
Türkiye'nin en ESKİ ve en çok ZİYARET EDİLEN şantiyesi: ŞANTİYE®...
İnşaata dair "KAYDADEĞER" ne varsa... 1988'den bu yana...
Şantiye®nin ürettiği, derlediği ve yayınladığı içeriklerde öncelik “KAMUSAL YARAR”dır...
Ve yayınlanan içeriğin “ÖZEL” olmasına özen gösterilir...
BASILI DERGİ + E-DERGİ + SANTİYE.COM.TR + SOSYAL MEDYA + DİJİTAL PLATFORMLAR...
İnşaat sektörünün buluşma noktası Şantiye®, “Güven”i temsil eden “Basılı bir Yayın” olma özelliğinin yanı sıra yenilenen web sitesi, Turkcell Dergilik ve Türk Telekom E-Dergi gibi mobil uygulamalardaki varlığı, 42 bin E-Bülten abonesi ve 85 bin sosyal medya takipçisi-bağlantısıyla inşaat sektörünün en önemli iletişim platformlarından biri olmaya her ortamda devam ediyor... 1988'den bu yana...
Şantiye® ayrıca yapı sektörüne "Şantiye'nin Yıldızı Ödülü", "Yılın Yeşil Yapı Malzemesi / Teknolojisi Ödülü" ve "Şantiyeden Kareler Fotoğraf Yarışması" gibi farklı organizasyonlarla da katkı sunuyor.
Şantiye®nin son sayısı da dahil 1988 yılından bugüne kadar yayınlanan TÜM SAYILARINA E-Dergi olarak göz atmak için lütfen tıklayın...
Şantiye®, başta ABONELERİ olmak üzere 2020-2025 yıllarında ilan veren firmalar ABS Yapı, Akyapı, Alumil, Anadolu Motor (Honda), Alkur, Ak-İzo, Altensis, Arbiogaz, Aremas, Arfen, Artus, Assan Panel, Asteknik, Atos, Batıçim, Baumit, Betek, Betonblock, Borusan CAT, Bosch Termoteknik, Bostik, BTM, Buderus, Bureau Veritas, Chryso, Çimsa, Çuhadaroğlu, Çukurova Isı, Deutsche Messe, Duyar Vana, DYO, Efectis ERA, Ekomaxi, Elkon, Emülzer, Eryap, Filli Boya, Fixa, Fullboard, Form Endüstri Ürünleri, Form Endüstri Tesisleri, Form MHI (Mitsubishi Heavy Industries) Klima, Garanti Leasing, GF Hakan Plastik, Gökçe Brülör, Grundfos, Hannover Fairs, Hilti, IQ Alüminyum (by Deceuninck), İNKA, İntek, İpragaz, İstanbul Teknik, İzocam, İzoser, Kalekim, Knauf, Knauf Insulation, Komatsu, Köster, Kuzu Grup, LG, Marubeni, Masdaf, Master Builders Solutions, MBI Braas, Meiller Kipper (Doğuş Otomotiv), Messe Frankfurt, Messe München/Agora Tur., Mekon, Mitsubishi Chemical, Molecor, Nalburdayim.com, NETCAD, ODE, Ökotek, Özler Kalıp, Özpor, Panasonic, PERI, Pimakina, Polyfibers, Polyfin, Prometeon, Ravago, Rehau, Saint Gobain Türkiye, Samsung, Saray Alüminyum, Schüco, Selena (Tytan), Sentez Mekanik, Serge Ferrari, Shell, Siemens, Sistem İnşaat, Soudal, Sika, Şişecam, Temsa, TMS, Tekno Yapı, Türk Ytong, Tremco illbruck, Vaillant, Vekon, Viessmann, Wermut, Wilo, Winsa, XCMG, Xylem ve ZF'nin değerli katkılarıyla hazırlanmaktadır.
ABONE OLMAK İÇİN
Bir yıllık abonelik bedelimiz olan 1800 TL (6 Sayı, KDV Dahil)'yi TR70 0001 0008 5291 9602 1550 01 IBAN no’lu hesabımıza (Ekosistem Medya) yatırıp; ardından dekontu, açık adresinizi ve fatura bilgilerinizi (şahıs ise TC kimlik no; firma ise vergi dairesi-numarası) santiye@santiye.com.tr adresine e-posta veya 0532 516 03 29 no’lu telefona WhatsApp / SMS aracılığıyla ulaştırabilirsiniz.