5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla bir açıklama yapan İZODER Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Eruslu, “İklim değişikliğinin kalıcı etkilerini hissetmeye başladığımız bu yıllarda, dünyamızın geleceği için önlemleri hızla hayata geçirmemiz gerekiyor. Bu yıl 'Sıfır Atık' temasıyla kutlayacağımız Türkiye Çevre Haftası’nı bu farkındalığın oluşması adına önemli görüyoruz. İZODER olarak çevresel sorunlar ile mücadelede en etkin adımlardan birinin de binalarda enerji verimliliğini yalıtımlaartırmak olduğunu bu önemli gün vesilesiyle hatırlatmak isteriz.” dedi.
Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği (İZODER)Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Eruslu, ülkemizin iklim değişikliğiyle mücadele kapsamında Paris Anlaşması’na katılımı ve Türkiye İklim Şurası’nda bir yol haritası oluşturmasıyla hız kazanan çalışmaları yakından takip ettiklerini vurguladı. Emrullah Eruslu, “Dünya olarak bir yol ayrımına geldik. Küresel bir felakete karşı ülkelerin tek başına mücadele etmesi mümkün değil. Birlikte aldığımız kararları birlikte uygulayabilirsek yaşadığımız bu gezegeni kurtarabiliriz. Bu anlamda ülkemizde yürütülensera gazı azaltımı, yeşil finansman, karbon fiyatlama, iklim değişikliğine uyum, yerel yönetimler, bilim ve teknoloji alanındaki çalışmaları, oluşturulan yol haritalarını izliyor, ilgili noktalarda katkı sunmaya çalışıyoruz. Bu dönemde İZODER olarak binalarda enerji verimliliğini artıracak, daha az enerji tüketerek ısıtma-soğutma konforu sağlayacak uygulamaları geliştirme çabalarımıza devam ediyoruz. Binalarda enerji verimliliği, çevresel sorunlar ile mücadelede en etkin uygulamadır. Ne kadar az fosil yakıt tüketirsek hava kirliliğini, dolayısıyla karbon salımını azaltır ve küresel ısınmaya karşı daha etkin mücadele vermiş oluruz.” dedi.
Küresel ısınma nedeniyle ülkemizde son yıllarda sel ve orman yangınları gibi olağan dışı, sıklığı ve şiddeti giderek artan afetler yaşandığını vurgulayan Emrullah Eruslu; uzmanların, afetlerin yüzde 83'ünün sel, fırtına ve sıcak hava dalgaları gibi hava ve iklim bağlantılı olaylardan kaynaklandığını sık sık hatırlattıklarını söyledi. Emrullah Eruslu, çevreci ve yenilenebilir enerji kaynaklarını artırırken, enerji verimliliği sağlayacak yalıtım çözümlerini yaygınlaştırmanın, çevremizi korumak için hayata geçirilebilecek en etkili adımlar olduğunun altını çizdi.
Tüm dünyanın olduğu gibi Türkiye’nin enerji ihtiyacının da her geçen gün arttığını belirten Emrullah Eruslu sözlerine şöyle devam etti: “Kullandığımız enerjinin kabaca yüzde 70’ini ithal ediyoruz. Enerji tüketimi incelendiğinde; yüzde 32,7’lik pay ile konut ve hizmet sektörlerinden oluşan bina sektörü ve yüzde 32,3’lük pay ile sanayi sektörü öne çıkıyor. Binalarda tüketilen enerjinin yüzde 80’inin ısıtma ve soğutma amaçlı tüketiliyor. Enerji tüketimi arttıkça hem çevreye daha çok zarar veriyor hem de ülkemizin enerji ithalatı faturası yükseliyor. Milyarlarca dolar tutan enerji maliyetlerimize rağmen ısınamıyor ve verimli soğutma sağlayamıyoruz. Oysa doğru yalıtım uygulamalarıyla hem fosil yakıt tüketimini azaltarak dünyayı daha az kirletmek hem de yüzde 50’ye varan oranda tasarruf elde etmek mümkün.”
Binalarımız çevre dostu olmalı
AB’nin Yeşil Mutabakat çerçevesinde kararlı adımlar attığını ve yaptırımlarla tüm dünyayı da buna ortak olmaya mecbur bıraktığına işaret eden Emrullah Eruslu, “Avrupa Komisyonu, AB’nin Rusya’dan fosil yakıt ithalatını azaltmak için yenilenebilir enerji kullanımının ve enerji verimliliğinin artırılması amacıyla planladığı “RePowerEU” paketini kısa süre önce açıkladı. Paket, Avrupa Yeşil Mutabakatı mevzuatının ‘Fit for 55’ (Yüzde 55 emsiyon azaltımı politikasına uygunluk) hedefleri kapsamında bazı yeni hedefler getiriyor. Bu adımları yakından izliyoruz. Gerek enerji verimliliği gerekse küresel ısınma ve iklim değişikliği ile ilgili hedeflere ulaşmamız için daha kalın yalıtım malzemesi kullanarak verimlilik sağlamalıyız. Ülkemizde tavsiye edilen U değerlerinin (ısıl geçirgenlik değeri) iyileştirilmesine acilenihtiyaç var. Tek Yol U Dönüşü kampanyamızla Türkiye’deki binaların daha az enerji harcayan çevre dostu bir yapıya kavuşması için çatı, duvar ve döşemelerimizdeki yalıtım kalınlıklarını artırarak ve kaplamalı yalıtım camı üniteleri kullanarak U değerlerimizin iyileştirilmesi gerektiğini vurguladık. Bu bağlamdaülkemizdeki binaların tümünün, daha az enerji harcayan, çevre dostu olmasının öncelikli hedeflerimiz arasında yer alması gerektiğini düşünüyoruz.” dedi.
4 Haziran 2022
Türkiye'nin en ESKİ ve en çok ZİYARET EDİLEN şantiyesi: ŞANTİYE®...
İnşaata dair "KAYDADEĞER" ne varsa... 1988'den bu yana...
Şantiye®nin ürettiği, derlediği ve yayınladığı içeriklerde öncelik “KAMUSAL YARAR”dır...
Ve yayınlanan içeriğin “ÖZEL” olmasına özen gösterilir...
BASILI DERGİ + E-DERGİ + SANTİYE.COM.TR + SOSYAL MEDYA + DİJİTAL PLATFORMLAR...
İnşaat sektörünün buluşma noktası Şantiye®, “Güven”i temsil eden “Basılı bir Yayın” olma özelliğinin yanı sıra yenilenen web sitesi, Turkcell Dergilik ve Türk Telekom E-Dergi gibi mobil uygulamalardaki varlığı, 42 bin E-Bülten abonesi ve 85 bin sosyal medya takipçisi-bağlantısıyla inşaat sektörünün en önemli iletişim platformlarından biri olmaya her ortamda devam ediyor... 1988'den bu yana...
Şantiye® ayrıca yapı sektörüne "Şantiye'nin Yıldızı Ödülü", "Yılın Yeşil Yapı Malzemesi / Teknolojisi Ödülü" ve "Şantiyeden Kareler Fotoğraf Yarışması" gibi farklı organizasyonlarla da katkı sunuyor.
Şantiye®nin son sayısı da dahil 1988 yılından bugüne kadar yayınlanan TÜM SAYILARINA E-Dergi olarak göz atmak için lütfen tıklayın...
Şantiye®, başta ABONELERİ olmak üzere 2020-2025 yıllarında ilan veren firmalar ABS Yapı, Akyapı, Alumil, Anadolu Motor (Honda), Alkur, Ak-İzo, Altensis, Arbiogaz, Aremas, Arfen, Artus, Assan Panel, Asteknik, Atos, Batıçim, Baumit, Betek, Betonblock, Borusan CAT, Bosch Termoteknik, Bostik, BTM, Buderus, Bureau Veritas, Chryso, Çimsa, Çuhadaroğlu, Çukurova Isı, Deutsche Messe, Duyar Vana, DYO, Efectis ERA, Ekomaxi, Elkon, Emülzer, Eryap, Filli Boya, Fixa, Fullboard, Form Endüstri Ürünleri, Form Endüstri Tesisleri, Form MHI (Mitsubishi Heavy Industries) Klima, Garanti Leasing, GF Hakan Plastik, Gökçe Brülör, Grundfos, Hilti, IQ Alüminyum (by Deceuninck), İNKA, İntek, İpragaz, İstanbul Teknik, İzocam, İzoser, Kalekim, Knauf, Knauf Insulation, Komatsu, Köster, Kuzu Grup, LG, Marubeni, Masdaf, Master Builders Solutions, MBI Braas, Meiller Kipper (Doğuş Otomotiv), Messe Frankfurt, Messe München/Agora Tur., Mekon, Mitsubishi Chemical, Molecor, Nalburdayim.com, NETCAD, ODE, Ökotek, Özler Kalıp, Özpor, Panasonic, PERI, Pimakina, Polyfibers, Polyfin, Prometeon, Ravago, Rehau, Saint Gobain Türkiye, Samsung, Saray Alüminyum, Schüco, Selena (Tytan), Sentez Mekanik, Serge Ferrari, Shell, Siemens, Sistem İnşaat, Soudal, Sika, Şişecam, Temsa, TMS, Tekno Yapı, Türk Ytong, Tremco illbruck, Vaillant, Vekon, Viessmann, Wermut, Wilo, Winsa, XCMG ve Xylem’in değerli katkılarıyla hazırlanmaktadır.
ABONE OLMAK İÇİN
Bir yıllık abonelik bedelimiz olan 1200 TL (6 Sayı, KDV Dahil)'yi TR70 0001 0008 5291 9602 1550 01 IBAN no’lu hesabımıza (Ekosistem Medya) yatırıp; ardından dekontu, açık adresinizi ve fatura bilgilerinizi (şahıs ise TC kimlik no; firma ise vergi dairesi-numarası) santiye@santiye.com.tr adresine e-posta veya 0532 516 03 29 no’lu telefona WhatsApp / SMS aracılığıyla ulaştırabilirsiniz.