Çalışanlar ve işverenler, işi için güvenli ve sağlıklı olmayı hedefliyor. Özellikle içerisinde kimyasalların olduğu çalışma alanında çok dikkatli olmaları gerekiyor. Bu alanlarda iş sağlığı ve güvenliğinin en üst düzeyde olması gerektiğini belirten Ülke Endüstriyel Kurumsal Çözümler Direktörü Murat Şengül, kimyasallarla çalışma durumunda iş güvenliğinin nasıl ve nelerle sağlanacağını aktarıyor.
Ağır çalışma ortamları içerisinde çeşitli riskleri de barındırıyor. Kimyasallarla çalışmak söz konusu olduğunda da işverenler ve çalışanlar için farklı tehlikeler bulunuyor. Kimyasalları işleyen çalışanların güvenliği ve özellikle de istenmeyen kazaların önlenebilmesi için güvende kalmanın önemli noktaları olduğuna dikkat çeken Ülke Endüstriyel Kurumsal Çözümler Direktörü Murat Şengül, kimyasallarla çalışırken güvenli bir iş ortamının sağlanması adına izlenmesi gereken 5 önemli adımı paylaşıyor.
1. Prosedürleri göz ardı edilmemeli: Çalışanlar, kendilerine çok karmaşık gelen protokollerle uğraşmak konusunda hevesli olmayabiliyorlar ama bu iş güvenliğinin önemli bir parçasıdır. Bu durum, tehlikeli maddeler ve kimyasallarla uğraşırken özellikle önemlidir. Çalışanların çalışma alanlarında kullanacakları her kimyasalın talimatlarını okuması, neyle karşı karşıya kaldıklarını bilmeleri ve kimyasalın kullanımı sırasında ne gibi önlemler alması gerektiğini bilmesi gerekiyor.
2. Kişisel koruyucu donanım giyilmeli: Herhangi bir kimyasal madde ile temasa geçmeden önce, çalışanların olası herhangi bir hasardan kendilerini koruyacak yeterli donanıma sahip olduklarından emin olması gerekir. Çalışanlar, belirli bir günde herkes için yeterli donanım olmaması veya maddenin çok tehlikeli olmaması nedeniyle bazen güvenlik donanımını göz ardı edebiliyor. Ancak, belirli kimyasal türlerini kullanırken giyilmesi gereken koruyucu parçalar vardır.
3. Çalışma alanıı temiz ve düzenli tutulmalı: En güvenli çalışma alanı daima temiz ve düzenli olandır. Kazalar veya kimyasal dökülmelerin birdenbire olmayacağını unutmayın. Bir kimyasalın yanlış kullanılması, dağınık ve kirli bir çalışma alanında ciddi tehlikeler yaratabilir. Çalışanların çalışma alanının düzenli olarak kapsamlı bir şekilde temizlendiğinden emin olmaları gerekiyor.
4. Gerekli eğitimler alınmalı: Kimyasallarla çalışmak her zaman belirli bir risk seviyesi içerir. Her türlü güvenlik önlemi alınsa ve koruyucu donanım uygulansa bile bazı kimyasallara maruz kalınması hala mümkündür. Bu senaryolarda, ciddi bir hasarın oluşmasını önlemek için çalışanları gerekli iş güvenliği eğitimlerini almış olması gerekiyor.
5. Etiketlemeler es geçilmemeli: Personelin tehlikeli kimyasallarla uğraşırken yaptığı ilk hatalardan biri, bunları etiketlemeyi geciktirmektir. Optimal olarak, diğer personelin neyle uğraştıklarını bilmelerini sağlayacak kullanışlı bir mesaj veya sembol içeren uygun etiketler uygulanmalıdır. Bu işlemi geciktirmek, yalnızca kimyasalı kullanması gereken bir sonraki kişiyi tehlikeye atacaktır.
24 Eylül 2021
Türkiye'nin en ESKİ ve en çok ZİYARET EDİLEN şantiyesi: ŞANTİYE®...
İnşaata dair "KAYDADEĞER" ne varsa... 1988'den bu yana...
Şantiye®nin ürettiği, derlediği ve yayınladığı içeriklerde öncelik “KAMUSAL YARAR”dır...
Ve yayınlanan içeriğin “ÖZEL” olmasına özen gösterilir...
BASILI DERGİ + E-DERGİ + SANTİYE.COM.TR + SOSYAL MEDYA + DİJİTAL PLATFORMLAR...
İnşaat sektörünün buluşma noktası Şantiye®, “Güven”i temsil eden “Basılı bir Yayın” olma özelliğinin yanı sıra yenilenen web sitesi, Turkcell Dergilik ve Türk Telekom E-Dergi gibi mobil uygulamalardaki varlığı, 42 bin E-Bülten abonesi ve 85 bin sosyal medya takipçisi-bağlantısıyla inşaat sektörünün en önemli iletişim platformlarından biri olmaya her ortamda devam ediyor... 1988'den bu yana...
Şantiye® ayrıca yapı sektörüne "Şantiye'nin Yıldızı Ödülü", "Yılın Yeşil Yapı Malzemesi / Teknolojisi Ödülü" ve "Şantiyeden Kareler Fotoğraf Yarışması" gibi farklı organizasyonlarla da katkı sunuyor.
Şantiye®nin son sayısı da dahil 1988 yılından bugüne kadar yayınlanan TÜM SAYILARINA E-Dergi olarak göz atmak için lütfen tıklayın...
Şantiye®, başta ABONELERİ olmak üzere 2020-2024 yıllarında ilan veren firmalar ABS Yapı, Akyapı, Alumil, Anadolu Motor (Honda), Alkur, Ak-İzo, Altensis, Arbiogaz, Aremas, Arfen, Assan Panel, Asteknik, Atos, Batıçim, Baumit, Betek, Betonblock, Borusan CAT, Bosch Termoteknik, Bostik, BTM, Buderus, Bureau Veritas, Chryso, Çimsa, Çuhadaroğlu, Çukurova Isı, Duyar Vana, DYO, Efectis ERA, Ekomaxi, Elkon, Emülzer, Eryap, Filli Boya, Fixa, Fullboard, Form Endüstri Ürünleri, Form Endüstri Tesisleri, Form MHI (Mitsubishi Heavy Industries) Klima, Garanti Leasing, GF Hakan Plastik, Gökçe Brülör, Grundfos, Hilti, IQ Alüminyum (by Deceuninck), İNKA, İntek, İpragaz, İstanbul Teknik, İzocam, İzoser, Kalekim, Knauf, Knauf Insulation, Komatsu, Köster, Kuzu Grup, LG, Marubeni, Masdaf, Master Builders Solutions, MBI Braas, Meiller Kipper (Doğuş Otomotiv), Messe Frankfurt, Messe München/Agora Tur., Mekon, Mitsubishi Chemical, Nalburdayim.com, NETCAD, ODE, Ökotek, Özler Kalıp, Özpor, Panasonic, PERI, Pimakina, Polyfibers, Polyfin, Prometeon, Ravago, Rehau, Saint Gobain Türkiye, Saray Alüminyum, Schüco, Selena (Tytan), Sentez Mekanik, Serge Ferrari, Shell, Siemens, Sistem İnşaat, Soudal, Sika, Şişecam, Temsa, TMS, Tekno Yapı, Türk Ytong, Tremco illbruck, Vaillant, Vekon, Wermut, Wilo ve Xylem’in değerli katkılarıyla hazırlanmaktadır.
ABONE OLMAK İÇİN
Bir yıllık abonelik bedelimiz olan 1200 TL (6 Sayı, KDV Dahil)'yi TR70 0001 0008 5291 9602 1550 01 IBAN no’lu hesabımıza (Ekosistem Medya) yatırıp; ardından dekontu, açık adresinizi ve fatura bilgilerinizi (şahıs ise TC kimlik no; firma ise vergi dairesi-numarası) santiye@santiye.com.tr adresine e-posta veya 0532 516 03 29 no’lu telefona WhatsApp / SMS aracılığıyla ulaştırabilirsiniz.