Yapı, 1953 yılında termos üretimi ile yola çıkan ve yıllar içerisinde Türkiye’nin önde gelen ev aletleri üreticilerinden biri olan King Ev Aletleri firmasının yönetiminde yaşanılan bayrak değişiminden sonra, bayrağı devralan yenilikçi, dinamik ve genç ekip için markanın geçmişten günümüze kadar olan ürünlerinin de yer aldığı, firmanın üretkenliğini, çeşitliliğini ve inovasyonunu ön plana çıkaran bir ofis ve showroom alanı yaratma amacıyla PIM ekibi tarafından tasarlandı. 850 m2 alana sahip ofis ve showroom Eyüp (İstanbul)'te yer alan Flat Ofis Haliç yerleşkesi içerisinde bulunuyor.
Proje showroom, açık ofis ve yönetim ofisleri olarak 3 kısımdan oluşuyor. Showrom alanı çalışanların ve gelen müşterilerin karşılandığı ve ilk izlenimin yaşatıldığı bir sahne gibi düşünülmüş. Showroom alanında yaşatılan ilk izlenimden diğer ofis birimlerine kontrollü bir şekilde dağılım sağlanıyor.
Müşterilerin ve çalışanların firmanın tarihinden haberdar olabilmelerini sağlamak ve geçmişten günümüze üretilen bazı ürünleri sergilemek amacıyla bir zaman duvarı oluşturulmuş ve showroom’a giren müşteri ve çalışanların bu zaman duvarı ile etkileşim içerisine girmesi sağlanmış. Showroom’da ilk izlenim bu sayede gelen müşteri ve çalışanlara yaşatılabiliyor. Ayrıca zaman duvarı içerisinde eski ve yeni ürünlerden oluşan kademelenme ile eski-yeni arasındaki fark ve firmanın gelişimi ön plana çıkarılmış.
Günümüzün en önemli iletişim araçlarından biri olan sosyal medyanın firmalar üzerindeki etkisi unutulmamış ve firmanın kendisini en iyi şekilde ifade edebilmesi için bir etkinlik alanı oluşturulmuş. Bu etkinlik alanında ev aletlerinin aktif bir şekilde kullanılabilmesi, davetlilerin bu alanda gerekli yayın etkinliklerini en iyi şekilde yapabilmesi hedeflenmiş.
Etkinlik alanın yan kısmında yer alan pencerelerde hem içeriden hem de dışarıdan görünebilen bir vitrin yaratılmak istenmiş ve bu vitrin dinamik bir sergileme ünitesi gibi tasarlanmış. Farklı kademe ve ebatlardan oluşan, kendi içerisinde şeffaf ve her açıdan algınabilen bu dinamik sergileme ünitesi narin bir metal konstrüksiyondan oluşturulmuş. Şeffaf, dinamik ve narin yapısı sayesinde vitrin ünitesi ürünlerin daha çok ön plana çıkması sağlanmış.
Ayrıca firmanın geçmişi ile geleceği arasında bir bağ oluşturmak ve müşterileri basılı yayınlara yönlendirmek için geçmişteki ürünlere ait föylerin, katalogların, dergilerin ve kitapların incelenebileceği bir okuma ve kitaplık köşesi oluşturulmuş.
Müşteriler ile özel görüşmelerin yapılması için showroom içerisinde şeffaflık ilkesi göz önünde bulundurularak kapalı bir toplantı odası mevcut. Toplantı odasında bulunun özel sergileme üniteleri sayesinde firmanın en güncel ürünleri toplantı esnasında müşteri ile bir araya getirilebilmiş.
Açık ofislerde sıradanlaşan malzeme, renk ve aydınlatma tasarımları yerine daha dinamik bir seçim ve tasarıma gidilmeye çalışılmış. Açık ofis sistem prensibine sadık kalılanarak ofis ile birebir ilişki içerisinde olan şeffaf yönetici odaları oluşturulmuş. Ayrıca çalışanların bir araya gelerek küçük toplantılar yapılabileceği, küçük kahve molalarına olanak sağlayan sosyal alanlar tasarlanmış. Toplu çalışma mekanlarında oluşabilecek gürültü yoğunluğunu önlemek için açık ofiste keçe kaplı akustik aydınlatma armatürleri tercih edilmiş.
Yönetim Kuruluna ait ofisler showroom ve açık ofis kısmınlarından bir koridor ile ayrılmış ve arka bölümde kendi içine dönük bir şekilde konumlandırılmış. Bu sayede yönetim kuruluna ait izole ve özel bir alan tanımlanmış. Yönetim Kurulu odalarında firmanın yönetim anlayışını hissettirmek için sade, minimal ve gösterişten uzak bir tasarım tercih edilmiş.
Sonuç olarak firmanın geçmişten günümüze kadar gelen tarihini ve kurumsal kimliğini en iyi şekilde anlatan, yenilikçi ve dinamik showrom alanları ile ofis çalışanlarının mutlu şekilde çalışabilecekleri açık ve ferah ofis alanları büyük bir heyecan ve keyifle oluşturulup kullanıcılarının hizmetine sunulmuş.
Proje Adı: King Ev Aletleri Ofis ve Showroom Projesi
Yer: İstanbul / Türkiye
Proje Ofisi: Pim Architects
Tasarım Ekibi: Emre Yiğit, Sevda Çalışkan
Proje Ekibi: Emre Yiğit, Sevda Çalışkan, Mesut Özlem
Proje Yöneticisi: Emre Yiğit
İşveren: King Pazarlama ve Dış Ticaret A.Ş.
Ana Yüklenici: Pim Architects
Mekanik Alt Yüklenici: Turkuaz Mühendislik
Elektrik Alt Yüklenici: Hem Elektrik
İç Mekan Projesi: Pim Architects
Mekanik Projesi: Turkuaz Mühendislik
Elektrik Projesi: Hem Elektrik
Tesisat Projesi: Turkuaz Mühendislik
Fotoğraf: Doğan İmamoğlu
3 Boyutlu Görselleştirme: Doğan İmamoğlu
Şantiye Yöneticisi: Murat Aksoy
Proje Başlangıcı: Ocak 2021
İnşaat Bitiş: Mart 2021
Proje Alanı: 850 metrekare
16 Temmuz 2021
Türkiye'nin en ESKİ ve en çok ZİYARET EDİLEN şantiyesi: ŞANTİYE®...
İnşaata dair "KAYDADEĞER" ne varsa... 1988'den bu yana...
Şantiye®nin ürettiği, derlediği ve yayınladığı içeriklerde öncelik “KAMUSAL YARAR”dır...
Ve yayınlanan içeriğin “ÖZEL” olmasına özen gösterilir...
BASILI DERGİ + E-DERGİ + SANTİYE.COM.TR + SOSYAL MEDYA + DİJİTAL PLATFORMLAR...
İnşaat sektörünün buluşma noktası Şantiye®, “Güven”i temsil eden “Basılı bir Yayın” olma özelliğinin yanı sıra yenilenen web sitesi, Turkcell Dergilik ve Türk Telekom E-Dergi gibi mobil uygulamalardaki varlığı, 42 bin E-Bülten abonesi ve 85 bin sosyal medya takipçisi-bağlantısıyla inşaat sektörünün en önemli iletişim platformlarından biri olmaya her ortamda devam ediyor... 1988'den bu yana...
Şantiye® ayrıca yapı sektörüne "Şantiye'nin Yıldızı Ödülü", "Yılın Yeşil Yapı Malzemesi / Teknolojisi Ödülü" ve "Şantiyeden Kareler Fotoğraf Yarışması" gibi farklı organizasyonlarla da katkı sunuyor.
Şantiye®nin son sayısı da dahil 1988 yılından bugüne kadar yayınlanan TÜM SAYILARINA E-Dergi olarak göz atmak için lütfen tıklayın...
Şantiye®, başta ABONELERİ olmak üzere 2020-2024 yıllarında ilan veren firmalar ABS Yapı, Akyapı, Alumil, Anadolu Motor (Honda), Alkur, Ak-İzo, Altensis, Arbiogaz, Aremas, Arfen, Assan Panel, Asteknik, Atos, Batıçim, Baumit, Betek, Betonblock, Borusan CAT, Bosch Termoteknik, Bostik, BTM, Buderus, Bureau Veritas, Çimsa, Çuhadaroğlu, Çukurova Isı, Duyar Vana, DYO, Efectis ERA, Ekomaxi, Elkon, Emülzer, Eryap, Filli Boya, Fixa, Fullboard, Form Endüstri Ürünleri, Form Endüstri Tesisleri, Form MHI (Mitsubishi Heavy Industries) Klima, Garanti Leasing, GF Hakan Plastik, Gökçe Brülör, Grundfos, Hilti, IQ Alüminyum (by Deceuninck), İNKA, İntek, İpragaz, İstanbul Teknik, İzocam, İzoser, Kalekim, Knauf, Knauf Insulation, Komatsu, Köster, Kuzu Grup, LG, Marubeni, Masdaf, Master Builders Solutions, MBI Braas, Meiller Kipper (Doğuş Otomotiv), Messe Frankfurt, Messe München/Agora Tur., Mekon, Mitsubishi Chemical, Nalburdayim.com, NETCAD, ODE, Ökotek, Özler Kalıp, Özpor, Panasonic, PERI, Pimakina, Polyfibers, Polyfin, Prometeon, Ravago, Rehau, Saint Gobain Türkiye, Saray Alüminyum, Schüco, Selena (Tytan), Sentez Mekanik, Serge Ferrari, Shell, Siemens, Sistem İnşaat, Soudal, Sika, Şişecam, Temsa, TMS, Tekno Yapı, Türk Ytong, Tremco illbruck, Vaillant, Vekon, Wermut, Wilo ve Xylem’in değerli katkılarıyla hazırlanmaktadır.
ABONE OLMAK İÇİN
Bir yıllık abonelik bedelimiz olan 1200 TL (6 Sayı, KDV Dahil)'yi TR70 0001 0008 5291 9602 1550 01 IBAN no’lu hesabımıza (Ekosistem Medya) yatırıp; ardından dekontu, açık adresinizi ve fatura bilgilerinizi (şahıs ise TC kimlik no; firma ise vergi dairesi-numarası) santiye@santiye.com.tr adresine e-posta veya 0532 516 03 29 no’lu telefona WhatsApp / SMS aracılığıyla ulaştırabilirsiniz.