Bu yıl 9.’cusu düzenlenen İstanbul KÖİ Haftası (PPP Week), 50’den fazla ülkenin Kamu Özel Sektör İş Birliği alanında uzman bürokratlarını "daha azıyla daha fazlası" mottosuyla altyapı yatırımlarının geleceğini tartışmak için bir araya getirdi. Kuzey Marmara Otoyolu ana sponsorluğunda gerçekleşen İstanbul KÖİ Haftası kapsamında iki ana oturumda KMO’nun küresel ulaşım projelerinde örnek alınan PPP modeli uzman isimlerle ele alındı. Projenin modern ulaşıma, ekonomiye ve sürdürülebilirliğe kattığı değerler ise uluslararası otoriterler tarafından takdir topladı.
Türkiye’nin geleceğe bağlanan yolu Kuzey Marmara Otoyolu, bu yıl 9.’cusu düzenlenen İstanbul KÖİ Haftası (PPP Week) kapsamında kamu özel sektör iş birliğinde dünyaca ünlü projelerin üst düzey temsilcileri, kamu delegeleri, finans sektörünün temsilcileri, akademisyenler ve altyapı konusunda alanında özel sektörden uzman isimlerle bir araya geldi. Kuzey Marmara Otoyolu’nun küresel karayolu ekosisteminde örnek gösterilen akıllı ulaşım sistemleri, yüksek mühendislik ve ileri teknoloji uygulamalarının paylaşıldığı iki ana oturumda KMO Genel Müdür Yardımcıları Yılmaz Koyuncu ve Mehmet Ünlü, uygulanan PPP modelinin teknik ve finansal boyutunu anlatan sunumlar gerçekleştirerek uluslaraarası otoritelerin sorularını yanıtladılar.
Koyuncu: “Kuzey Marmara Otoyolu ulaşımın geleceğine yön veren bir vizyon ortaya koyuyor”
Kuzey Marmara Otoyolu’nun her gün 1 milyonun üzerinde insana dokunduğunu ve başta İstanbul olmak üzere bölgeye stratejik bir ulaşım koridoru sunduğunu ifade eden KMO Genel Müdür Yardımcısı Yılmaz Koyuncu, “Devletimiz, kamu kuruluşlarımız ve tüm paydaşlarımızla birlikte muazzam bir sinerji yakalayarak, böylesine devasa bir projeyi ülkemize kazandırdık. KMO ailesi olarak özellikle güçlü yatırımcılarımızın gösterdiği büyük özveriyle, dört şeritli dünyanın en geniş ve en uzun tünellerine ev sahipliği yapan 415 kilometreli dev bir ulaşım projesini üç yıl gibi rekor bir sürede inşa ettik. PPP modeliyle de dünyada örnek gösterilen KMO projesi, bugün geldiğimiz noktada İstanbul, Kocaeli ve Sakarya gibi ülkemizin sanayi üssü konumundaki şehirlerini birbirine bağlarken, bu dev adım, sadece Türkiye için değil, bölgedeki karayolu taşımacılığı bakımından da ticaret ve lojistik ağı için büyük bir öneme sahip. En önemli noktalardan biri de Kuzey Marmara Otoyolu, aynı zamanda olası afetlerde bölgedeki yaklaşık 20 milyonluk bir nüfus için bir "afet otoyolu" olarak kullanılmak üzere kritik göreve de hizmet edecek şekilde tasarlandı. Akıllı ulaşım sistemleri, sürdürülebilirlik adımları, teknolojik altyapısı, modern ulaşım ağı ve karayolu taşımacılığında ilklere imza atan projeleri ile Kuzey Marmara Otoyolu geleceğe miras kalacak bir vizyonunun eseri. Kuzey Marmara Otoyolu önümüzdeki dönemde de modern, konforlu ve güvenli ulaşımın adresi olmayı sürdürecek.” dedi.
PPP Haftası’nın son gününde ise PPPCOE heyeti, Kuzey Marmara Otoyolu Ana Kontrol Merkezi’ni ziyaret ederek, KMO’nun otoyol işletmelerinin yönetim süreçlerini yerinde gözlemlediler.
ŞANTİYE®
Daha iyi yapılar için...
1 Mart 2025
Türkiye'nin en ESKİ ve en çok ZİYARET EDİLEN şantiyesi: ŞANTİYE®...
İnşaata dair "KAYDADEĞER" ne varsa... 1988'den bu yana...
Şantiye®nin ürettiği, derlediği ve yayınladığı içeriklerde öncelik “KAMUSAL YARAR”dır...
Ve yayınlanan içeriğin “ÖZEL” olmasına özen gösterilir...
BASILI DERGİ + E-DERGİ + SANTİYE.COM.TR + SOSYAL MEDYA + DİJİTAL PLATFORMLAR...
İnşaat sektörünün buluşma noktası Şantiye®, “Güven”i temsil eden “Basılı bir Yayın” olma özelliğinin yanı sıra yenilenen web sitesi, Turkcell Dergilik ve Türk Telekom E-Dergi gibi mobil uygulamalardaki varlığı, 42 bin E-Bülten abonesi ve 85 bin sosyal medya takipçisi-bağlantısıyla inşaat sektörünün en önemli iletişim platformlarından biri olmaya her ortamda devam ediyor... 1988'den bu yana...
Şantiye® ayrıca yapı sektörüne "Şantiye'nin Yıldızı Ödülü", "Yılın Yeşil Yapı Malzemesi / Teknolojisi Ödülü" ve "Şantiyeden Kareler Fotoğraf Yarışması" gibi farklı organizasyonlarla da katkı sunuyor.
Şantiye®nin son sayısı da dahil 1988 yılından bugüne kadar yayınlanan TÜM SAYILARINA E-Dergi olarak göz atmak için lütfen tıklayın...
Şantiye®, başta ABONELERİ olmak üzere 2020-2025 yıllarında ilan veren firmalar ABS Yapı, Akyapı, Alumil, Anadolu Motor (Honda), Alkur, Ak-İzo, Altensis, Arbiogaz, Aremas, Arfen, Artus, Assan Panel, Asteknik, Atos, Batıçim, Baumit, Betek, Betonblock, Borusan CAT, Bosch Termoteknik, Bostik, BTM, Buderus, Bureau Veritas, Chryso, Çimsa, Çuhadaroğlu, Çukurova Isı, Deutsche Messe, Duyar Vana, DYO, Efectis ERA, Ekomaxi, Elkon, Emülzer, Eryap, Filli Boya, Fixa, Fullboard, Form Endüstri Ürünleri, Form Endüstri Tesisleri, Form MHI (Mitsubishi Heavy Industries) Klima, Garanti Leasing, GF Hakan Plastik, Gökçe Brülör, Grundfos, Hilti, IQ Alüminyum (by Deceuninck), İNKA, İntek, İpragaz, İstanbul Teknik, İzocam, İzoser, Kalekim, Knauf, Knauf Insulation, Komatsu, Köster, Kuzu Grup, LG, Marubeni, Masdaf, Master Builders Solutions, MBI Braas, Meiller Kipper (Doğuş Otomotiv), Messe Frankfurt, Messe München/Agora Tur., Mekon, Mitsubishi Chemical, Molecor, Nalburdayim.com, NETCAD, ODE, Ökotek, Özler Kalıp, Özpor, Panasonic, PERI, Pimakina, Polyfibers, Polyfin, Prometeon, Ravago, Rehau, Saint Gobain Türkiye, Samsung, Saray Alüminyum, Schüco, Selena (Tytan), Sentez Mekanik, Serge Ferrari, Shell, Siemens, Sistem İnşaat, Soudal, Sika, Şişecam, Temsa, TMS, Tekno Yapı, Türk Ytong, Tremco illbruck, Vaillant, Vekon, Viessmann, Wermut, Wilo, Winsa, XCMG ve Xylem’in değerli katkılarıyla hazırlanmaktadır.
ABONE OLMAK İÇİN
Bir yıllık abonelik bedelimiz olan 1200 TL (6 Sayı, KDV Dahil)'yi TR70 0001 0008 5291 9602 1550 01 IBAN no’lu hesabımıza (Ekosistem Medya) yatırıp; ardından dekontu, açık adresinizi ve fatura bilgilerinizi (şahıs ise TC kimlik no; firma ise vergi dairesi-numarası) santiye@santiye.com.tr adresine e-posta veya 0532 516 03 29 no’lu telefona WhatsApp / SMS aracılığıyla ulaştırabilirsiniz.