Mitsubishi Electric'in MELFA SafePlus robot güvenlik teknolojisi, üretim sektöründe robotik çözümlere olan talebin hızla artmasıyla birlikte insan-makine iş birliğinde yeni bir seviye getiriyor. MELFA SafePlus, şirketin MELFA FR serisindeki 160'tan fazla akıllı endüstriyel robot modelini, güvenlik kafeslerine ihtiyaç duymayan iş birlikçi sistemlere dönüştürerek daha güvenli, kullanımı kolay ve verimli hale getiriyor.
Günümüzde insan-makine etkileşimlerinin karmaşık bir aşamaya ulaştığı bu dönemde, robotların kafes kullanılmadan insan operatörlerle güvenli biçimde çalışabilmesi büyük önem taşıyor. Robotların insanlarla uyumlu ve etkili çalışması, güvenlik bariyerlerinin ortadan kalkmasına olanak tanıyor ve fabrikalardaki alan kullanımını maksimuma çıkararak, üretim hücrelerinin verimliliğini artırıyor.
Mitsubishi Electric’in geliştirdiği MELFA SafePlus robot güvenlik çözümü, şirketin MELFA FR serisinde bulunan 160'tan fazla akıllı endüstriyel robot modeliyle üretim süreçlerini üst düzeye taşıyor. Hem yatay SCARA hem de dikey mafsallı kollara uygulanabilen MELFA SafePlus, çeşitli koşullara uyum sağlama kapasitesine sahip güvenlik izleme işlevleri sunuyor. Bu çözüm sayesinde, güvenlik sensörlerinin Melfa Safe Plus’a bağlandığı robotlar, insanların varlık durumuna göre, belirli bir alanda çalışabilir (Safety Limited Position) veya hızlarını güvenli bir noktaya getirebilir (Safety Limited Speed) ve güvenli duruşlar sağlayabilir. Bölgedeki ihlal ortadan kalktığında robot çalışmaya kaldığı yerden kademeli olarak başlayabilir. Bu sayede, ihlal hataları ortadan kalkarak, robotun güvenli başlangıç senaryoları otomatik hale gelir ve makinelerin çalışma süreleri iyileştirilip üretkenlik artışı sağlanır.
Güvenilirlik ve esneklikte yeni dönem
SafePlus'ın en yeni sürümü, iş birlikçi operasyonlar için gerekli olan güvenlik izleme ve çarpışma algılama özelliklerinin yanı sıra, güvenlik performansını daha da artıran güvenlik mantığı düzenleme, hız ve konum izleme gibi fonksiyonlar sunuyor. Önceki sürümde, eşit x, y ve z güvenlik mesafelerine sahip kübik bir hız izleme alanı belirleyerek, operatörlerin bu alanda olduğu durumlarda robotun hızını düşürmesini sağlıyordu. Yeni sürümüyle SafePlus, artık farklı güvenlik mesafelerine sahip asimetrik alanlar oluşturma imkânı tanıyor. Robotun hareket etmediği yönlerdeki güvenli mesafeler önemli ölçüde azaltılarak, acil durdurma kesintileri güvenli bir biçimde azaltılabiliyor ve daha dar alanlarda uygulama yapma olanağı sağlanıyor. Son kullanıcılar, hedeflenen uygulamalara uygun güvenlik sistemlerini kolayca oluşturma ve çalıştırma esnekliğine sahip oluyor. Güvenlik izleme koşulları ve çalışma parametreleri, özel güvenlik CPU'larına ihtiyaç duyulmadan doğrudan robot kontrolöründe yapılandırılabiliyor.
Mitsubishi Electric, daha güvenilir ve esnek güvenlik sistemleri oluşturmak amacıyla, sistemdeki kopya güvenli I/O giriş ve çıkışlarının sayısını artırdı. MELFA SafePlus, güvenli hareket için EN 61800-5-2 ve güvenli duruş için EN 60204 gibi uluslararası IEC ve EN standartlarına uygunluğu sağlamak adına, önde gelen bağımsız sertifikasyon kuruluşu TÜV SÜD tarafından sertifikalandırılmış güvenlik önlemleri kullanıyor.
ŞANTİYE®
Daha iyi yapılar için...
17 Ocak 2025
Türkiye'nin en ESKİ ve en çok ZİYARET EDİLEN şantiyesi: ŞANTİYE®...
İnşaata dair "KAYDADEĞER" ne varsa... 1988'den bu yana...
Şantiye®nin ürettiği, derlediği ve yayınladığı içeriklerde öncelik “KAMUSAL YARAR”dır...
Ve yayınlanan içeriğin “ÖZEL” olmasına özen gösterilir...
BASILI DERGİ + E-DERGİ + SANTİYE.COM.TR + SOSYAL MEDYA + DİJİTAL PLATFORMLAR...
İnşaat sektörünün buluşma noktası Şantiye®, “Güven”i temsil eden “Basılı bir Yayın” olma özelliğinin yanı sıra yenilenen web sitesi, Turkcell Dergilik ve Türk Telekom E-Dergi gibi mobil uygulamalardaki varlığı, 42 bin E-Bülten abonesi ve 85 bin sosyal medya takipçisi-bağlantısıyla inşaat sektörünün en önemli iletişim platformlarından biri olmaya her ortamda devam ediyor... 1988'den bu yana...
Şantiye® ayrıca yapı sektörüne "Şantiye'nin Yıldızı Ödülü", "Yılın Yeşil Yapı Malzemesi / Teknolojisi Ödülü" ve "Şantiyeden Kareler Fotoğraf Yarışması" gibi farklı organizasyonlarla da katkı sunuyor.
Şantiye®nin son sayısı da dahil 1988 yılından bugüne kadar yayınlanan TÜM SAYILARINA E-Dergi olarak göz atmak için lütfen tıklayın...
Şantiye®, başta ABONELERİ olmak üzere 2020-2024 yıllarında ilan veren firmalar ABS Yapı, Akyapı, Alumil, Anadolu Motor (Honda), Alkur, Ak-İzo, Altensis, Arbiogaz, Aremas, Arfen, Assan Panel, Asteknik, Atos, Batıçim, Baumit, Betek, Betonblock, Borusan CAT, Bosch Termoteknik, Bostik, BTM, Buderus, Bureau Veritas, Chryso, Çimsa, Çuhadaroğlu, Çukurova Isı, Duyar Vana, DYO, Efectis ERA, Ekomaxi, Elkon, Emülzer, Eryap, Filli Boya, Fixa, Fullboard, Form Endüstri Ürünleri, Form Endüstri Tesisleri, Form MHI (Mitsubishi Heavy Industries) Klima, Garanti Leasing, GF Hakan Plastik, Gökçe Brülör, Grundfos, Hilti, IQ Alüminyum (by Deceuninck), İNKA, İntek, İpragaz, İstanbul Teknik, İzocam, İzoser, Kalekim, Knauf, Knauf Insulation, Komatsu, Köster, Kuzu Grup, LG, Marubeni, Masdaf, Master Builders Solutions, MBI Braas, Meiller Kipper (Doğuş Otomotiv), Messe Frankfurt, Messe München/Agora Tur., Mekon, Mitsubishi Chemical, Nalburdayim.com, NETCAD, ODE, Ökotek, Özler Kalıp, Özpor, Panasonic, PERI, Pimakina, Polyfibers, Polyfin, Prometeon, Ravago, Rehau, Saint Gobain Türkiye, Saray Alüminyum, Schüco, Selena (Tytan), Sentez Mekanik, Serge Ferrari, Shell, Siemens, Sistem İnşaat, Soudal, Sika, Şişecam, Temsa, TMS, Tekno Yapı, Türk Ytong, Tremco illbruck, Vaillant, Vekon, Wermut, Wilo ve Xylem’in değerli katkılarıyla hazırlanmaktadır.
ABONE OLMAK İÇİN
Bir yıllık abonelik bedelimiz olan 1200 TL (6 Sayı, KDV Dahil)'yi TR70 0001 0008 5291 9602 1550 01 IBAN no’lu hesabımıza (Ekosistem Medya) yatırıp; ardından dekontu, açık adresinizi ve fatura bilgilerinizi (şahıs ise TC kimlik no; firma ise vergi dairesi-numarası) santiye@santiye.com.tr adresine e-posta veya 0532 516 03 29 no’lu telefona WhatsApp / SMS aracılığıyla ulaştırabilirsiniz.