Roca sponsorluğunda Arkitera tarafından düzenlenen Türkiye Mimarlık Yıllığı Sergisi Müze Gazhane’de ziyarete açıldı. Yıllıkta yer alan ve derinlemesine konuşulması uygun görülen 10 proje, açılış kapsamında düzenlenen panellerde tartışıldı. 41 projenin yer aldığı sergi, Sayaç Atölyesi binasında, 23 Eylül’e kadar ziyaret edilebilecek.
Yerli veya yabancı tasarımcılar tarafından Türkiye'de, son bir yılda üretilen yapılı çevreyi belgeleyen, sergileyen ve tartışmaya açan Mimarlık Yıllığı sergisi Müze Gazhane’de açıldı. Roca iş birliğinde seçki, yıllık ve sergi formatıyla Arkitera Mimarlık Merkezi tarafından düzenlenen Mimarlık Yıllığı, sergi açılışı öncesi 5 panele ev sahipliği yaptı. İnşaatı tamamlanan ve değerlendirme için başvuru yapan toplam 97 proje arasından 41’i yıllığa seçilerek sergilendi. Seçilen projeler arasında 19 mimari, 11 iç mekan, 4 yeniden işlevlendirme-iç mekan, 3 kentsel tasarım, 3 peyzaj tasarımı ve 1 geçici strüktür projesi yer aldı.
10 proje derinlemesine masaya yatırıldı
Açık çağrıya gelen başvurular arasından seçilerek oluşturulan yıllık, her yıl değişen, bağımsız, beş üyeden oluşan seçici kurul tarafından değerlendiriliyor. Türkiye Mimarlık Yıllığı Seçici Kurulu bu yıl Mehmet Cemil Aktaş, Buşra Al, Neslihan Dostoğlu, Zeynep Yapar Ergün ve Bülent Ergin Güngör’den oluştu. Beş oturumda gerçekleşen panelin ilkinde moderatör Cemil Aktaş ile Kalamış Parkı Kolektif Dönüşüm Projesi ve Pendik Millet Bahçesi tasarımları tartışıldı. İkinci panelde ise Buşra Al’ın moderatörlüğünde Meltem Beach & Rooms ve Voyage Torba Oteli konuşuldu. Üçüncü panelde Seçici Kurul üyesi moderatör Neslihan Dostoğlu başkanlığında Dr. Oktay Duran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Kavuşma Durağı projeleri masaya yatırıldı. Zeynep Yapar’ın başkanlığında gerçekleşen dördüncü panelde Algoritma Fabrikası ve Trendyol Kampüs Ofis projeleri sorgulandı. Moderatör Bülent Ergin Güngör’ün yönettiği son panelde ise İyziPark ve Taşkesik Evi tasarımları tartışıldı.
Mimarlık Yıllığı, mimarlık ve tasarım vizyonunu zamanın ötesine taşıyor
Serginin açılışında konuşan Roca Türkiye Genel Müdürü Salvador Lopez Oliva, Türkiye’de üretilen yapılı çevreyi, yıllık döngülerle değerlendirme ve tartışmaya açan Türkiye Mimarlık Yıllığı’nın ülkedeki mimarlık kültürü için ne kadar değerli olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: “100 yıllık bir İspanyol markası olarak 170 ülkede faaliyet gösteriyoruz, 84 ülkede üretim tesislerimiz bulunuyor. Bulunduğumuz her ülkede mimarlık ve tasarım kültürüne katkı sağlamaya önem veriyoruz. Düzenlediğimiz tasarım yarışmaları ile genç yetenekleri keşfediyoruz. Roca Galleri’lerde gerçekleşen mimarlık söyleşileri ve sergileri sektör profesyonellerini bir araya getiriyoruz. Mimarlık Yıllığı bu açıdan şirket vizyonumuzla çok paralel ve devam eden bir proje olduğu için sektörümüzün geleceği açısından umut verici buluyorum. Roca Türkiye olarak mimarlık ve tasarım kültürünü geliştirecek projeler ile sektörümüzün gelişiminde aktif rol üstlenmeye devam edeceğiz” dedi.
16 Eylül 2021
Türkiye'nin en ESKİ ve en çok ZİYARET EDİLEN şantiyesi: ŞANTİYE®...
İnşaata dair "KAYDADEĞER" ne varsa... 1988'den bu yana...
Şantiye®nin ürettiği, derlediği ve yayınladığı içeriklerde öncelik “KAMUSAL YARAR”dır...
Ve yayınlanan içeriğin “ÖZEL” olmasına özen gösterilir...
BASILI DERGİ + E-DERGİ + SANTİYE.COM.TR + SOSYAL MEDYA + DİJİTAL PLATFORMLAR...
İnşaat sektörünün buluşma noktası Şantiye®, “Güven”i temsil eden “Basılı bir Yayın” olma özelliğinin yanı sıra yenilenen web sitesi, Turkcell Dergilik ve Türk Telekom E-Dergi gibi mobil uygulamalardaki varlığı, 42 bin E-Bülten abonesi ve 85 bin sosyal medya takipçisi-bağlantısıyla inşaat sektörünün en önemli iletişim platformlarından biri olmaya her ortamda devam ediyor... 1988'den bu yana...
Şantiye® ayrıca yapı sektörüne "Şantiye'nin Yıldızı Ödülü", "Yılın Yeşil Yapı Malzemesi / Teknolojisi Ödülü" ve "Şantiyeden Kareler Fotoğraf Yarışması" gibi farklı organizasyonlarla da katkı sunuyor.
Şantiye®nin son sayısı da dahil 1988 yılından bugüne kadar yayınlanan TÜM SAYILARINA E-Dergi olarak göz atmak için lütfen tıklayın...
Şantiye®, başta ABONELERİ olmak üzere 2020-2025 yıllarında ilan veren firmalar ABS Yapı, Akyapı, Alumil, Anadolu Motor (Honda), Alkur, Ak-İzo, Altensis, Arbiogaz, Aremas, Arfen, Artus, Assan Panel, Asteknik, Atos, Batıçim, Baumit, Betek, Betonblock, Borusan CAT, Bosch Termoteknik, Bostik, BTM, Buderus, Bureau Veritas, Chryso, Çimsa, Çuhadaroğlu, Çukurova Isı, Deutsche Messe, Duyar Vana, DYO, Efectis ERA, Ekomaxi, Elkon, Emülzer, Eryap, Filli Boya, Fixa, Fullboard, Form Endüstri Ürünleri, Form Endüstri Tesisleri, Form MHI (Mitsubishi Heavy Industries) Klima, Garanti Leasing, GF Hakan Plastik, Gökçe Brülör, Grundfos, Hannover Fairs, Hilti, IQ Alüminyum (by Deceuninck), İNKA, İntek, İpragaz, İstanbul Teknik, İzocam, İzoser, Kalekim, Knauf, Knauf Insulation, Komatsu, Köster, Kuzu Grup, LG, Marubeni, Masdaf, Master Builders Solutions, MBI Braas, Meiller Kipper (Doğuş Otomotiv), Messe Frankfurt, Messe München/Agora Tur., Mekon, Mitsubishi Chemical, Molecor, Nalburdayim.com, NETCAD, ODE, Ökotek, Özler Kalıp, Özpor, Panasonic, PERI, Pimakina, Polyfibers, Polyfin, Prometeon, Ravago, Rehau, Saint Gobain Türkiye, Samsung, Saray Alüminyum, Schüco, Selena (Tytan), Sentez Mekanik, Serge Ferrari, Shell, Siemens, Sistem İnşaat, Soudal, Sika, Şişecam, Temsa, TMS, Tekno Yapı, Türk Ytong, Tremco illbruck, Vaillant, Vekon, Viessmann, Wermut, Wilo, Winsa, XCMG, Xylem ve ZF'nin değerli katkılarıyla hazırlanmaktadır.
ABONE OLMAK İÇİN
Bir yıllık abonelik bedelimiz olan 1800 TL (6 Sayı, KDV Dahil)'yi TR70 0001 0008 5291 9602 1550 01 IBAN no’lu hesabımıza (Ekosistem Medya) yatırıp; ardından dekontu, açık adresinizi ve fatura bilgilerinizi (şahıs ise TC kimlik no; firma ise vergi dairesi-numarası) santiye@santiye.com.tr adresine e-posta veya 0532 516 03 29 no’lu telefona WhatsApp / SMS aracılığıyla ulaştırabilirsiniz.