O’nu bazı filmler, reklamlar ve kamu spotlarından tanıyorsunuz... Celalettin DEMİREL... Oyuncu ve Tiyatrocu... Binbir Gece, İki Aile, Sağır Oda, Hatırla Sevgili, Kavak Yelleri, Aşk Bir Hayal, Aşk ve Ceza, Payitaht gibi diziler ile Kurtlar Vadisi Gladio, Kurtuluş Son Durak ve Kelebeğin Rüyası gibi birçok sinema filminde rol aldı. O, bir ara “Küçük Ağa”nın da okul müdürüydü... “Oyuncu” dedik ama aslında bir İnşaat Mühendisi; hem de profesyonel bir İnşaat Mühendisi... Uzun yıllardır Boğaziçi Üniversitesi Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığında çalışıyor. Kendisiyle kısa bir röportaj gerçekleştirdiğimiz ve hem profesyonel iş hayatı hem de sanatsal faaliyetleriyle ilgili bilgi aldığımız Celalettin Demirel, “Bir mühendis kafasına sahip olmam senaryoyu matematiksel olarak çabucak ezberlememe yardımcı oluyor. Oyunculuğun ise profesyonel işi hayatıma sempati ve güven anlamında bir katkısı olduğu kesin” diyor.
KNAUF INSULATION'IN KURUMSAL DERGİSİ ECOSE İÇİN YAPTIĞIMIZ RÖPORTAJIN BİR KISMINI ŞANTİYE'NİN WEB SİTESİNDE DE PAYLAŞIYORUZ. RÖPORTAJIN TÜMÜNÜ OKUMAK İÇİN LÜTFEN TIKLAYIN: ECOSE DERGİ, SAYI 7
Knauf Insulation: Çok kısa olarak sizi tanıyabilir miyiz?
Celalettin Demirel: 1964 yılında Şişli doğumluyum. Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi’nden 1986 yılında mezun oldum. İnşaat Emlak Daire Başkanlığındaki askerlik hizmetim de dahil 36 yıldır inşaat mühendisliği yapıyorum. Kontrol mühendisi olarak özel sektörde çalıştıktan sonra kısa bir müddet de ince işler üzerine yoğunlaştığım kendi şirketim üzerinden sektöre hizmet vermiştim. Ardından da 2001 yılında Boğaziçi Üniversitesi Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığında işe başladım ve o gün bugündür burada inşaat mühendisi olarak görev alıyorum. Bir dönem şube müdürlüğü ve daire başkan yardımcılığı görevlerini de üstlenmiştim.
Knauf Insulation: Boğaziçi Üniversitesi Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı olarak neler yapıyorsunuz, sorumluluklarınız neler ve bugünlerde nelere yoğunlaşıyorsunuz?
Celalettin Demirel: Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı olarak üniversitenin gerekli her türlü yapı (Derslik, Ofis, Laboratuvar), tesis, onarım, bakım, etüt, proje, keşif, ihale ve kontrollük işlerinde hizmet veriyoruz. Boğaziçi Üniversitesi’nin Güney Kampüs, Kuzey Kampüs, Uçaksavar Kampüsü, Kilyos Sarıtepe Kampüsü, Kandilli Kampüsü, Hisar Kampüs olmak üzere geniş bir yapısı var. Amerikalılardan kalan tarihi binaları restore etmek, daha sonradan yapılan binaların güçlendirmesini yapmak, ayrıca üniversitemizin sürekli artan öğrenci kontenjanına bağlı olarak yeni derslikler inşa etmek, gerektikçe tadilat ve tamiratlar yapmak gibi birçok sorumluluğumuz bulunuyor. Bina ve tesislerin tesisat işleri, yapım ve onarım işlemleri ve bunların keşifleri, ihalesi yapılan işlerin imalat bazında denetimi, hak edişler, geçici ve kesin kabul işlemleri; yatırım projeleri kapsamında bulunan bina ve tesislerin etüt-projeleri, belediye ile ilgili imar-ruhsat işlemlerini yürütüyoruz. Bugünlerde ise rutin işlerimizin yanında Türkiye’nin en büyük yapı laboratuvarının inşasıyla uğraşıyoruz. Ayrıca Uçaksavar lojmanlarımız için TOKİ ile anlaşıldı, yeniden yapım sürecini yürütüyoruz. Yaklaşık 60 kişilik de bir kadromuz var.
Knauf Insulation: Oyunculuk maceranız nasıl başladı?
Celalettin Demirel: Bu işe, oğlumuz olana kadar amatör olarak reklam filmlerinde oyunculuk yapan kayınvalidemin aracılığıyla, 2001 yılında bir ajansa başvurarak başlamıştım. Hayatıma bir değişiklik ve renk katacağını düşünüyordum. Şansım yaver gitmiş ve eşimin de desteği ve cesaretlendirmesiyle bir anda kendimi kameraların karşısında bulmuştum. Fakat bir müddet sonra, yani biraz işlerin ciddiye binmesinin ardından oyunculuk eğitimi almanın yararlı olacağını da düşünerek, kısa adı BASAD olan Bakırköylü Sanatçılar Derneği’nde sahne pratiği eğitimi gördüm ve o kapsamda derneğin tiyatro oyunlarında rol aldım. Bu, tabii benim için sadece reklam filmleri değil, dizi ve sinema filmlerinin de yolunu açan unsurlardan biri oldu. Bugüne kadar da yüzlerce reklam ve sinema filmi ile dizide rol almışımdır.
Knauf Insulation: İlk rol aldığınız işler nelerdi? Ve sonrasında hangi filmlerde yer aldınız?
Celalettin Demirel: 2002’de ilk oynadığım reklam, bir metro treninde geçen Mc Donalds reklamıydı. Reklam filminde oynamanın nasıl karşılanacağını pek kestiremediğimden, çalışma arkadaşlarımı bile haberdar etmemiştim. Beni filmde tanıyanlar çıkmıştı ama ısrarla, haberim olmadığını söyleyerek onları ikna etmiştim. Ardından, epey bir tanınırlığımı sağlayan ve iki sene gösterimde kalan Calgon reklamında rol almıştım. Rolüm ustaydı ve “Yarım çay bardağı Calgon kullansaydınız, makineniz yeni gibi kalırdı” diyordum.
Sonrasında da dizi filmler geldi. Bunlar arasında benim için en önemlisi, 2013-2014 yıllarında yayınlanan, rahmetli Zeki Alasya’nın da rol aldığı Küçük Ağa dizisiydi. 39 bölümünde okul müdürünü, Sadık Müdürü canlandırmıştım. Tanınmamı sağlayan bir roldü. Zeki Alasya ile çalışmak, onun sohbetlerini dinlemek de çok keyif verirdi. Bu kapsamda yine önemsediğim filmlerden biri, Yılmaz Erdoğan yönettiği Kelebeğin Rüyası isimli sinema filmiydi. O filmde, başrol karakteri olan şair Rüştü Onur (Mert Fırat)’un babasını canlandırmıştım. Filmin afişinde ismimin de yer alması beni hepten gururlandıran unsurlardan biridir. Çok keyifli bir çekim süreci de yaşamıştık. Hepsi profesyonel oyuncular olmalarına rağmen beni de samimiyetle aralarına almaları çok hoşuma gitmişti. Özellikle galasında gördüğümüz ilgi, benim için unutamayacağım anılardan biri olmuştu.
Hepsini özetlemek gerekirse, bu kapsamda Binbir Gece, İki Aile, Sağır Oda, Hatırla Sevgili, Kavak Yelleri, Aşk Bir Hayal, Aşk ve Ceza, Arka Sokaklar, Payitaht gibi diziler ve Kurtlar Vadisi Gladio, Kurtuluş Son Durak, Kelebeğin Rüyası gibi sinema filmleri; Calgon, Knorr, İnci Akü ve Lipetgaz reklamlarını sayabilirim.
Knauf Insulation: Tiyatroyla da ilgileniyor musunuz hala? O uğraşınızla ilgili de kısa bir bilgi alabilir miyiz?
Celalettin Demirel: Tiyatro, doğal olarak filmlere nazaran çok daha zor bir iş. Birçok arkadaşım hala bendeki bu cesarete şaşırıyor. Belli bir yaştan sonra, sıfırdan başlayıp bu kadar ilerlemek, açıkçası bana da tuhaf geliyor. Bu işlere ilk başladığım yıllarda, Üstün Asutay ve Erdoğan Sıcak gibi değerli sanatçılardan Bakırköylü Sanatçılar Derneği’nde aldığım eğitimin çok yararını gördüm. O dönem diğer kursiyerlerle beraber Artiz Mektebi oyununda üçkağıtçı bir okul müdürünü canlandırmıştım. Ardından BASAD’ın Deli Deli Terelelli isimli tiyatro oyununda hocalarımıza aynı sahneyi paylaşmıştım. Kandemir Konduk’un yazdığı bir oyundu ve hala o tecrübesizlikle sahneye nasıl çıktığım konusunda kendime hayret ederim. Şu günlerde ise merkezi Bakırköy’de olan Tiyatrogen isimli tiyatroda “Palyoça Toto’nun Maceraları” isimli bir çocuk oyunu ve fasıl, kanto, meddah, ortaoyunu, Kavuklu Pişekar, Karagöz ile Hacivat gibi geleneksel Türk tiyatrosundan örneklemeler içeren “Hayal Perdesi” adlı oyunda rol alıyorum...
Knauf Insulation: İnşaat mühendisliğinin oyunculuğa ve oyunculuğunuzun da profesyonel yaptığınız işe katkısı nedir sizce?
Celalettin Demirel: ...
KNAUF INSULATION'IN KURUMSAL DERGİSİ ECOSE İÇİN YAPTIĞIMIZ RÖPORTAJIN BİR KISMINI ŞANTİYE'NİN WEB SİTESİNDE DE PAYLAŞIYORUZ.
RÖPORTAJIN TÜMÜNÜ OKUMAK İÇİN LÜTFEN TIKLAYIN: ECOSE DERGİ, SAYI 7
11 Mayıs 2022
Türkiye'nin en ESKİ ve en çok ZİYARET EDİLEN şantiyesi: ŞANTİYE®...
İnşaata dair "KAYDADEĞER" ne varsa... 1988'den bu yana...
Şantiye®nin ürettiği, derlediği ve yayınladığı içeriklerde öncelik “KAMUSAL YARAR”dır...
Ve yayınlanan içeriğin “ÖZEL” olmasına özen gösterilir...
BASILI DERGİ + E-DERGİ + SANTİYE.COM.TR + SOSYAL MEDYA + DİJİTAL PLATFORMLAR...
İnşaat sektörünün buluşma noktası Şantiye®, “Güven”i temsil eden “Basılı bir Yayın” olma özelliğinin yanı sıra yenilenen web sitesi, Turkcell Dergilik ve Türk Telekom E-Dergi gibi mobil uygulamalardaki varlığı, 42 bin E-Bülten abonesi ve 85 bin sosyal medya takipçisi-bağlantısıyla inşaat sektörünün en önemli iletişim platformlarından biri olmaya her ortamda devam ediyor... 1988'den bu yana...
Şantiye® ayrıca yapı sektörüne "Şantiye'nin Yıldızı Ödülü", "Yılın Yeşil Yapı Malzemesi / Teknolojisi Ödülü" ve "Şantiyeden Kareler Fotoğraf Yarışması" gibi farklı organizasyonlarla da katkı sunuyor.
Şantiye®nin son sayısı da dahil 1988 yılından bugüne kadar yayınlanan TÜM SAYILARINA E-Dergi olarak göz atmak için lütfen tıklayın...
Şantiye®, başta ABONELERİ olmak üzere 2020-2024 yıllarında ilan veren firmalar ABS Yapı, Akyapı, Alumil, Anadolu Motor (Honda), Alkur, Ak-İzo, Altensis, Arbiogaz, Aremas, Arfen, Assan Panel, Asteknik, Atos, Batıçim, Baumit, Betek, Betonblock, Borusan CAT, Bosch Termoteknik, Bostik, BTM, Buderus, Bureau Veritas, Chryso, Çimsa, Çuhadaroğlu, Çukurova Isı, Duyar Vana, DYO, Efectis ERA, Ekomaxi, Elkon, Emülzer, Eryap, Filli Boya, Fixa, Fullboard, Form Endüstri Ürünleri, Form Endüstri Tesisleri, Form MHI (Mitsubishi Heavy Industries) Klima, Garanti Leasing, GF Hakan Plastik, Gökçe Brülör, Grundfos, Hilti, IQ Alüminyum (by Deceuninck), İNKA, İntek, İpragaz, İstanbul Teknik, İzocam, İzoser, Kalekim, Knauf, Knauf Insulation, Komatsu, Köster, Kuzu Grup, LG, Marubeni, Masdaf, Master Builders Solutions, MBI Braas, Meiller Kipper (Doğuş Otomotiv), Messe Frankfurt, Messe München/Agora Tur., Mekon, Mitsubishi Chemical, Nalburdayim.com, NETCAD, ODE, Ökotek, Özler Kalıp, Özpor, Panasonic, PERI, Pimakina, Polyfibers, Polyfin, Prometeon, Ravago, Rehau, Saint Gobain Türkiye, Saray Alüminyum, Schüco, Selena (Tytan), Sentez Mekanik, Serge Ferrari, Shell, Siemens, Sistem İnşaat, Soudal, Sika, Şişecam, Temsa, TMS, Tekno Yapı, Türk Ytong, Tremco illbruck, Vaillant, Vekon, Wermut, Wilo ve Xylem’in değerli katkılarıyla hazırlanmaktadır.
ABONE OLMAK İÇİN
Bir yıllık abonelik bedelimiz olan 1200 TL (6 Sayı, KDV Dahil)'yi TR70 0001 0008 5291 9602 1550 01 IBAN no’lu hesabımıza (Ekosistem Medya) yatırıp; ardından dekontu, açık adresinizi ve fatura bilgilerinizi (şahıs ise TC kimlik no; firma ise vergi dairesi-numarası) santiye@santiye.com.tr adresine e-posta veya 0532 516 03 29 no’lu telefona WhatsApp / SMS aracılığıyla ulaştırabilirsiniz.