31 Ekim Dünya Tasarruf Günü dolayısıyla açıklamalar yapan ODE Yalıtım Yönetim Kurulu Üyesi Ozan Turan, Türkiye'deki enerji israfının gelişmiş ülkelerle kıyaslandığında çok daha fazla olduğunu söyleyerek, enerji tasarrufu sağlanması ve dolayısıyla cari açığın düşürülmesi için ülkede acilen bir enerji verimliliği seferberliğinin başlatılması, mevcut ısı yalıtım standartlarının daha da geliştirilip, Avrupa seviyelerine çıkartılması gerektiğini belirtiyor. Turan, Türkiye'de bulunan yaklaşık 22 milyon hanenin yüzde 80'inde yalıtım uygulamasının ya yok ya da çok kötü durumda olduğunun altının çiziyor.
Enerji tasarrufu dünyada tüm ülkeler için oldukça önemli bir konu. İklim değişikliği, enerji arzına yönelik küresel gelişmeler ve bunlara bağlı olarak maliyetlerdeki artış, enerji verimliliğinin önemini her geçen gün daha da artırıyor.
31 Ekim Dünya Tasarruf Günü dolayısıyla açıklamalar yapan ODE Yalıtım Yönetim Kurulu Üyesi Ozan Turan, şunları söylüyor: “Doğru yalıtım malzemelerinin seçimi, enerji verimliliği açısından büyük bir önem taşıyor. Bu seçim, çevresel etkilerin azaltılmasına ve uzun vadeli tasarrufun sağlanmasına önemli katkılarda bulunuyor. Birçok gelişmiş ülkede binalar, ısıtma ve soğutmaya yönelik birim metrekaredeki yıllık enerji tüketimi 30-50 kW olacak şekilde yalıtımlı olarak tasarlanıyor. Ülkemizdeki binalar ise halen 120-150 kW seviyelerinde enerji tüketiyor. Dolayısıyla enerji israfımız gelişmiş ülkelerle kıyaslandığında çok daha fazla. Türkiye'de bulunan yaklaşık 22 milyon hanenin yüzde 80'inde yalıtım uygulaması ya yok ya da çok kötü durumda. Enerji tasarrufu sağlanması ve dolayısıyla cari açığın düşürülmesi için ülkemizde acilen bir enerji verimliliği seferberliğinin başlatılması, mevcut ısı yalıtım standartlarının daha da geliştirilip, Avrupa seviyelerine çıkartılması gerekiyor. Zira, ülkemizde bir binanın metrekare başına enerji tüketimi Avrupa'daki bir binanın enerji tüketiminin 4-5 katı civarında.”
“Yalıtımın döngüsel ekonomiye oldukça pozitif katkısı var”
Yalıtımın, kullanım amacı açısından enerji tasarrufu sağlarken, üretim tekniği ve hammadde kullanımı açısından da döngüsel ekonomiye oldukça pozitif katkısı olan bir sektör olduğunu dile getiren Ozan Turan, “Birçok yalıtım ürününde geri dönüştürülmüş malzeme kullanılıyor. Global marka olma vizyonuyla faaliyetlerini sürdüren, yüzde yüz yerli sermaye ile kurulmuş ve sektörde ihracat lideri ODE Yalıtım olarak bizde camyünü üretimimizin yüzde 80'inden fazlasında dönüştürülmüş malzeme kullanıyoruz. Bu açıdan bakıldığında sürdürülebilir bir dünya için yalıtımın önemi çok büyük. Biz de böyle bir sektör içinde bulunmaktan hem mutlu hem de gururluyuz” diyor.
31 Ekim 2024
Türkiye'nin en ESKİ ve en çok ZİYARET EDİLEN şantiyesi: ŞANTİYE®...
İnşaata dair "KAYDADEĞER" ne varsa... 1988'den bu yana...
Şantiye®nin ürettiği, derlediği ve yayınladığı içeriklerde öncelik “KAMUSAL YARAR”dır...
Ve yayınlanan içeriğin “ÖZEL” olmasına özen gösterilir...
BASILI DERGİ + E-DERGİ + SANTİYE.COM.TR + SOSYAL MEDYA + DİJİTAL PLATFORMLAR...
İnşaat sektörünün buluşma noktası Şantiye®, “Güven”i temsil eden “Basılı bir Yayın” olma özelliğinin yanı sıra yenilenen web sitesi, Turkcell Dergilik ve Türk Telekom E-Dergi gibi mobil uygulamalardaki varlığı, 42 bin E-Bülten abonesi ve 85 bin sosyal medya takipçisi-bağlantısıyla inşaat sektörünün en önemli iletişim platformlarından biri olmaya her ortamda devam ediyor... 1988'den bu yana...
Şantiye® ayrıca yapı sektörüne "Şantiye'nin Yıldızı Ödülü", "Yılın Yeşil Yapı Malzemesi / Teknolojisi Ödülü" ve "Şantiyeden Kareler Fotoğraf Yarışması" gibi farklı organizasyonlarla da katkı sunuyor.
Şantiye®nin son sayısı da dahil 1988 yılından bugüne kadar yayınlanan TÜM SAYILARINA E-Dergi olarak göz atmak için lütfen tıklayın...
Şantiye®, başta ABONELERİ olmak üzere 2020-2024 yıllarında ilan veren firmalar ABS Yapı, Akyapı, Alumil, Anadolu Motor (Honda), Alkur, Ak-İzo, Altensis, Arbiogaz, Aremas, Arfen, Assan Panel, Asteknik, Atos, Batıçim, Baumit, Betek, Betonblock, Borusan CAT, Bosch Termoteknik, Bostik, BTM, Buderus, Bureau Veritas, Chryso, Çimsa, Çuhadaroğlu, Çukurova Isı, Duyar Vana, DYO, Efectis ERA, Ekomaxi, Elkon, Emülzer, Eryap, Filli Boya, Fixa, Fullboard, Form Endüstri Ürünleri, Form Endüstri Tesisleri, Form MHI (Mitsubishi Heavy Industries) Klima, Garanti Leasing, GF Hakan Plastik, Gökçe Brülör, Grundfos, Hilti, IQ Alüminyum (by Deceuninck), İNKA, İntek, İpragaz, İstanbul Teknik, İzocam, İzoser, Kalekim, Knauf, Knauf Insulation, Komatsu, Köster, Kuzu Grup, LG, Marubeni, Masdaf, Master Builders Solutions, MBI Braas, Meiller Kipper (Doğuş Otomotiv), Messe Frankfurt, Messe München/Agora Tur., Mekon, Mitsubishi Chemical, Nalburdayim.com, NETCAD, ODE, Ökotek, Özler Kalıp, Özpor, Panasonic, PERI, Pimakina, Polyfibers, Polyfin, Prometeon, Ravago, Rehau, Saint Gobain Türkiye, Saray Alüminyum, Schüco, Selena (Tytan), Sentez Mekanik, Serge Ferrari, Shell, Siemens, Sistem İnşaat, Soudal, Sika, Şişecam, Temsa, TMS, Tekno Yapı, Türk Ytong, Tremco illbruck, Vaillant, Vekon, Wermut, Wilo ve Xylem’in değerli katkılarıyla hazırlanmaktadır.
ABONE OLMAK İÇİN
Bir yıllık abonelik bedelimiz olan 1200 TL (6 Sayı, KDV Dahil)'yi TR70 0001 0008 5291 9602 1550 01 IBAN no’lu hesabımıza (Ekosistem Medya) yatırıp; ardından dekontu, açık adresinizi ve fatura bilgilerinizi (şahıs ise TC kimlik no; firma ise vergi dairesi-numarası) santiye@santiye.com.tr adresine e-posta veya 0532 516 03 29 no’lu telefona WhatsApp / SMS aracılığıyla ulaştırabilirsiniz.