Pi Office, İstanbul merkezli bir dijital pazarlama ve reklam şirketinin çalışma alanı. Yeni kurulan şirketin ilk fiziksel alanının konsept tasarımı için mimarlardan, tek başına konsantre olma, resmi bir toplantı yapma veya kapsayıcı bir ortamda beyin fırtınası yapma gibi farklı çalışma senaryolarını küçük bir alanda barındırabilecek bir yer tasarlamaları istenmiş.
Şirketin adını Pi sayısından alması, mimarlar için bir ilham kaynağı olmuş ve onları Pi'nin nasıl görünebileceği konusunda düşünmeye sevk etmiş. Mimarlar tarafından Pi'nin mükemmel bir daireyle olan ilişkisi ve Pi'nin dairesel temsilleri üzerine çalışılmış ve bu da ofis ve diğer alanları ayıran tavan yapısına ilham vermiş. Tavandaki havalandırma kanallarının birleşiminin görüntüsü cesurca ortaya çıkarılmış ve sarıya boyanmış. Başlarını bir an monitörden kaldırdıklarında görecekleri dairesel strüktürün ve hava kanallarının üstlerindeki birleşim noktasının görüntüsü, ofiste görsel ve iletişim odaklı işler üreten tasarımcılara ilham vermek için tasarlanmış.
Ofis alanları, ekonomi odaklı, maliyet ve alan açısından verimli cubicle çiftlikleri ve toplantı odaları olmaktan, birden fazla düzeyden ve departmandan insanların birlikte çalışmasına ve yaratmasına olanak tanıyan, çeşitlilik bilincine sahip iş yerlerine doğru uzun bir dönüşüm yolculuğu geçirmiş. "Birlikte yarat" sloganından ilham alan Mimarlar, Pi Ofis'in küçük alanını, insanların birbirleriyle etkileşime girmesine olanak tanıyan esnek bir total alan olarak tasarlamış.
Toplantı odası, kapalıyken özel bir toplantı alanı olarak ya da açık ve ofise bağlıyken bir çalışma istasyonu olarak kullanıma uygun. Daha az duvar ve daha fazla perde bu esneklik sağlanmış. Dinlenme alanı; karşılama, bekleme veya rahat bir çalışma ortamı gibi birçok amaca hizmet ediyor. Açık kitaplık, görsel bağlantıyı engellemeden alanı ikiye ayırıyor. Çalışma alanı, çeşitli çalışan sayısı ve kullanım şekline hizmet eden devamlı lineer bir masadan oluşuyor. Monokrom renk şeması ile birlikte yaratıcılığın rengi olan sarı baskın bir şekilde kullanılmış.
Proje Adı: Pi Ofis
Proje Yeri: Bakırköy / İstanbul
Proje Ofisi: Wand Works Mimarlık
Tasarım Ekibi (Sadece tasarımda görev alanlar): Ayşe Aybüke SamastDamla Pınar Çelik
Fotoğraf: Hacer Bozkurt
İşveren: Pi Marketing
Ana Yüklenici: Wand Works Mimarlık
Proje Başlangıç Yılı: 2022
Proje Bitiş Yılı: 2022
İnşaat Başlangıç Yılı: 2022
İnşaat Bitiş Yılı: 2022
Arsa Alanı: 60 m2
Toplam İnşaat Alanı: 60 m2
13 Ağustos 2022
Türkiye'nin en ESKİ ve en çok ZİYARET EDİLEN şantiyesi: ŞANTİYE®...
İnşaata dair "KAYDADEĞER" ne varsa... 1988'den bu yana...
Şantiye®nin ürettiği, derlediği ve yayınladığı içeriklerde öncelik “KAMUSAL YARAR”dır...
Ve yayınlanan içeriğin “ÖZEL” olmasına özen gösterilir...
BASILI DERGİ + E-DERGİ + SANTİYE.COM.TR + SOSYAL MEDYA + DİJİTAL PLATFORMLAR...
İnşaat sektörünün buluşma noktası Şantiye®, “Güven”i temsil eden “Basılı bir Yayın” olma özelliğinin yanı sıra yenilenen web sitesi, Turkcell Dergilik ve Türk Telekom E-Dergi gibi mobil uygulamalardaki varlığı, 42 bin E-Bülten abonesi ve 85 bin sosyal medya takipçisi-bağlantısıyla inşaat sektörünün en önemli iletişim platformlarından biri olmaya her ortamda devam ediyor... 1988'den bu yana...
Şantiye® ayrıca yapı sektörüne "Şantiye'nin Yıldızı Ödülü", "Yılın Yeşil Yapı Malzemesi / Teknolojisi Ödülü" ve "Şantiyeden Kareler Fotoğraf Yarışması" gibi farklı organizasyonlarla da katkı sunuyor.
Şantiye®nin son sayısı da dahil 1988 yılından bugüne kadar yayınlanan TÜM SAYILARINA E-Dergi olarak göz atmak için lütfen tıklayın...
Şantiye®, başta ABONELERİ olmak üzere 2020-2024 yıllarında ilan veren firmalar ABS Yapı, Akyapı, Alumil, Anadolu Motor (Honda), Alkur, Ak-İzo, Altensis, Arbiogaz, Aremas, Arfen, Assan Panel, Asteknik, Atos, Batıçim, Baumit, Betek, Betonblock, Borusan CAT, Bosch Termoteknik, Bostik, BTM, Buderus, Bureau Veritas, Çimsa, Çuhadaroğlu, Çukurova Isı, Duyar Vana, DYO, Efectis ERA, Ekomaxi, Elkon, Emülzer, Eryap, Filli Boya, Fixa, Fullboard, Form Endüstri Ürünleri, Form Endüstri Tesisleri, Form MHI (Mitsubishi Heavy Industries) Klima, Garanti Leasing, GF Hakan Plastik, Gökçe Brülör, Grundfos, Hilti, IQ Alüminyum (by Deceuninck), İNKA, İntek, İpragaz, İstanbul Teknik, İzocam, İzoser, Kalekim, Knauf, Knauf Insulation, Komatsu, Köster, Kuzu Grup, LG, Marubeni, Masdaf, Master Builders Solutions, MBI Braas, Meiller Kipper (Doğuş Otomotiv), Messe Frankfurt, Messe München/Agora Tur., Mekon, Mitsubishi Chemical, Nalburdayim.com, NETCAD, ODE, Ökotek, Özler Kalıp, Özpor, Panasonic, PERI, Pimakina, Polyfibers, Polyfin, Prometeon, Ravago, Rehau, Saint Gobain Türkiye, Saray Alüminyum, Schüco, Selena (Tytan), Sentez Mekanik, Serge Ferrari, Shell, Siemens, Sistem İnşaat, Soudal, Sika, Şişecam, Temsa, TMS, Tekno Yapı, Türk Ytong, Tremco illbruck, Vaillant, Vekon, Wermut, Wilo ve Xylem’in değerli katkılarıyla hazırlanmaktadır.
ABONE OLMAK İÇİN
Bir yıllık abonelik bedelimiz olan 1200 TL (6 Sayı, KDV Dahil)'yi TR70 0001 0008 5291 9602 1550 01 IBAN no’lu hesabımıza (Ekosistem Medya) yatırıp; ardından dekontu, açık adresinizi ve fatura bilgilerinizi (şahıs ise TC kimlik no; firma ise vergi dairesi-numarası) santiye@santiye.com.tr adresine e-posta veya 0532 516 03 29 no’lu telefona WhatsApp / SMS aracılığıyla ulaştırabilirsiniz.