1665 yılında Fransa’da 25 kraliyet fabrikasından biri olarak kurulan ve Versailles Sarayı’nın camlarını üreten Saint-Gobain Grubu, bugün 358 yıl sonra 75 ülkede 170 bin çalışanıyla inşaat, mobilite ve sanayi pazarlarına yönelik malzemeler ve çözümler tasarlıyor, üretiyor ve dağıtıyor. Grup, yüzyıllardır özellikle yapı sektöründe geleceğe yön veriyor. Günümüzdeyse sürdürülebilir ve hafif inşaatta dünya lideri konumunda.
İzocam ve Dalsan gibi güçlü ortaklıkları, Weber, Chryso, Vetrotech, Ecophone, Saint-Gobain Glass, PAM, Saint-Gobain Aşındırıcılar gibi bağlı markaları ile Türkiye’de faaliyet gösteren Fransa merkezli Saint-Gobain Grubu’nun Saint-Gobain Türkiye Mimari Çözümler Müdürü Kubilay Büyüklü yapı sektöründeki dönüşümü anlattı.
Çevre dostu binalar tasarlanması gerekiyor
“Yapı sektörü, insanlığın ve gezegenin karşı karşıya olduğu başlıca günümüz sorunlarının merkezinde yer alıyor. Bu sorunların başında iklim krizi, enerji krizi, hızlı kentleşme, halkın konut ihtiyacını gidermekte yaşanan güçlük ve doğal kaynakların gerektiği şekilde korunamaması geliyor. Dolayısıyla yapı sektörü açısından sürdürülebilirlik; çevre dostu, daha az enerji tüketen, daha az CO2 salımı yapan ve daha az atık üreten binaların tasarımı ve inşasını kapsıyor. Sürdürülebilir bir dünya için çevreye ve doğaya daha az zarar veren, doğal kaynakların daha etkin kullanıldığı, karbon salımının düşük, enerji verimliliğinin yüksek olduğu çevre dostu binalar tasarlanması gerekiyor. Özellikle son dönemde, dünyada ve ülkemizde yapı sektöründe müşteri beklenti ve taleplerinin hızla değişmesi ve bu taleplerin inşaat maliyetlerini de yükseltmesi sektörün yeni teknolojilere yönelmesini zorunlu hale getirdi. Yapı sektörünün yeni bir değişimin içinde olduğu ve gelecekte de sektörde rekabet ortamını teknolojik gelişmelerin belirleyeceği aşikâr.”
Geleceğin şehirlerini geleceğin binalarına göre inşa edeceğiz
“2023 Dünya Ekonomik Forumu Risk Raporu’nda en büyük risklerin ileride çevre ve iklim olduğu gözüküyor. Çevre ve İklim odağında Saint-Gobain olarak mimari çözümlerimizle daha sürdürülebilir yapılar kurmaya odaklanıyoruz. Geleceğin şehirlerini geleceğin binalarına göre inşa edeceğiz. Dolayısıyla ne kadar verimli ve yapı fiziği kriterlerini göz önüne alan yapılar tasarlarsak o kadar sürdürülebilir şehirler elde edeceğiz.”
2050 hedefimiz sıfır karbon emisyonu
“Saint-Gobain’in tüm operasyonlarındaki inşaat malzeme üretimlerinde 2030 hedefi yüzde 50 su, yüzde 33 karbondioksit azaltımı ve bütün ambalajlarında yüzde 100 geri dönüşüm hedefliyoruz. Aynı zamanda tüm ürün grupları için yüzde 100 Yaşam Döngüsü Analizi de hedeflerimiz içerisinde. 2050 hedefimiz ise sıfır karbon emisyonu hedefine ulaşmak. Bu hedef doğrultusunda sadece üretimimizden kaynaklanan karbon emisyonlarımızın azaltılmasını değil, sektörün tüm paydaşlarının sürdürülebilirlik dönüşümüne öncü olma görevini de üstleniyoruz. ‘Sürdürülebilir İnşaat için Mimari Çözümler’ serisi ile sektörde öncelikle farkındalık çalışmalarını ele alıyoruz.”
7 Ağustos 2024
Türkiye'nin en ESKİ ve en çok ZİYARET EDİLEN şantiyesi: ŞANTİYE®...
İnşaata dair "KAYDADEĞER" ne varsa... 1988'den bu yana...
Şantiye®nin ürettiği, derlediği ve yayınladığı içeriklerde öncelik “KAMUSAL YARAR”dır...
Ve yayınlanan içeriğin “ÖZEL” olmasına özen gösterilir...
BASILI DERGİ + E-DERGİ + SANTİYE.COM.TR + SOSYAL MEDYA + DİJİTAL PLATFORMLAR...
İnşaat sektörünün buluşma noktası Şantiye®, “Güven”i temsil eden “Basılı bir Yayın” olma özelliğinin yanı sıra yenilenen web sitesi, Turkcell Dergilik ve Türk Telekom E-Dergi gibi mobil uygulamalardaki varlığı, 42 bin E-Bülten abonesi ve 85 bin sosyal medya takipçisi-bağlantısıyla inşaat sektörünün en önemli iletişim platformlarından biri olmaya her ortamda devam ediyor... 1988'den bu yana...
Şantiye® ayrıca yapı sektörüne "Şantiye'nin Yıldızı Ödülü", "Yılın Yeşil Yapı Malzemesi / Teknolojisi Ödülü" ve "Şantiyeden Kareler Fotoğraf Yarışması" gibi farklı organizasyonlarla da katkı sunuyor.
Şantiye®nin son sayısı da dahil 1988 yılından bugüne kadar yayınlanan TÜM SAYILARINA E-Dergi olarak göz atmak için lütfen tıklayın...
Şantiye®, başta ABONELERİ olmak üzere 2020-2024 yıllarında ilan veren firmalar ABS Yapı, Akyapı, Alumil, Anadolu Motor (Honda), Alkur, Ak-İzo, Altensis, Arbiogaz, Aremas, Arfen, Assan Panel, Asteknik, Atos, Batıçim, Baumit, Betek, Betonblock, Borusan CAT, Bosch Termoteknik, Bostik, BTM, Buderus, Bureau Veritas, Çimsa, Çuhadaroğlu, Çukurova Isı, Duyar Vana, DYO, Efectis ERA, Ekomaxi, Elkon, Emülzer, Eryap, Filli Boya, Fixa, Fullboard, Form Endüstri Ürünleri, Form Endüstri Tesisleri, Form MHI (Mitsubishi Heavy Industries) Klima, Garanti Leasing, GF Hakan Plastik, Gökçe Brülör, Grundfos, Hilti, IQ Alüminyum (by Deceuninck), İNKA, İntek, İpragaz, İstanbul Teknik, İzocam, İzoser, Kalekim, Knauf, Knauf Insulation, Komatsu, Köster, Kuzu Grup, LG, Marubeni, Masdaf, Master Builders Solutions, MBI Braas, Meiller Kipper (Doğuş Otomotiv), Messe Frankfurt, Messe München/Agora Tur., Mekon, Mitsubishi Chemical, Nalburdayim.com, NETCAD, ODE, Ökotek, Özler Kalıp, Özpor, Panasonic, PERI, Pimakina, Polyfibers, Polyfin, Prometeon, Ravago, Rehau, Saint Gobain Türkiye, Saray Alüminyum, Schüco, Selena (Tytan), Sentez Mekanik, Serge Ferrari, Shell, Siemens, Sistem İnşaat, Soudal, Sika, Şişecam, Temsa, TMS, Tekno Yapı, Türk Ytong, Tremco illbruck, Vaillant, Vekon, Wermut, Wilo ve Xylem’in değerli katkılarıyla hazırlanmaktadır.
ABONE OLMAK İÇİN
Bir yıllık abonelik bedelimiz olan 1200 TL (6 Sayı, KDV Dahil)'yi TR70 0001 0008 5291 9602 1550 01 IBAN no’lu hesabımıza (Ekosistem Medya) yatırıp; ardından dekontu, açık adresinizi ve fatura bilgilerinizi (şahıs ise TC kimlik no; firma ise vergi dairesi-numarası) santiye@santiye.com.tr adresine e-posta veya 0532 516 03 29 no’lu telefona WhatsApp / SMS aracılığıyla ulaştırabilirsiniz.