Türkiye güneş enerjisi sektörünün en büyük ve en vizyoner etkinliği olan SolarVizyon bu sene 7. kez İstanbul-Caddebostan Kültür Merkezinde düzenleniyor. 4 Haziran 2024 tarihinde gerçekleşecek olan Solarvizyon 2024, güneş enerjisi sektöründeki önemli soruları yanıtlamak, önemli sorunlara çözüm üretmek ve sektörün geleceğine yön verme amacını taşıyor.
SolarVizyon kurucusu Ateş Uğurel konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Türkiye içinbaşta güneş enerjisi olmak üzere bir yenilenebilir enerji cenneti diyebiliriz. Güneş enerjisini maksimum seviyede kullanmamız için uzun bir yolumuz var. 2024 senesi güneş enerjisi sektörü için fırsatların ve sorunların yanyana duracağı bir zaman dilimi olacak. Fırsatları sahada kurulmuş güneş enerji santrallerine çevirmek, sorunları da en hızlı şekilde çözmek için tüm sektör paydaşları sinerji oluşturmak zorunda”
Güneş Enerjisinin Geleceğine Bakış
Dünya genelinde güneş enerjisi santralleri (GES) kurulu gücü, 2022 yazında ilk kez 1.000 GW değerine ulaştı. 2025'in sonunda, bu rakamın 2.000 GW'aulaşması bekleniyor. Artık dünyada her yeni kurulan elektrik üretim kapasitesinin önemli bir bölümünü güneş santralleri oluşturuyor.
Ülkemizde de GES kurulu gücü 14 GW sınırını geçti ve 2035 hedefi tam 53 GW olarak belirlendi. Bu hedefe ulaşmak için çok farklı segmentlerde ve artan bir tempoda yeni santrallerin kurulması gerekiyor.
Güneş enerjisi yatırımları Türkiye’de hem enerji sektörü profesyonelleri, hem de enerji tüketicileri için çok sayıda fırsat ve iş modeli sunuyor. Türkiye'nin en büyük dijital güneş enerjisi platformu olan SolarVizyon bu süreçte yapılması gerekenleri farklı konu başlıkları altında topladı.
- Konutlarımızda ne zaman güneşten elektrik üreteceğiz?
- Tarım, hayvancılık ve güneş enerjisi birlikte uygulanacak mı?
- Yüzer güneş enerji santralleri ne zaman hayata geçecek?
- Güneş yatırımı yaparken nelere dikkat etmeliyim?
- Hangi güneş enerjisi teknolojilerini yerli üretmeliyiz? İhracat şansımız nedir?
- Farklı finans kaynaklarına nasıl ulaşabilirim?
- Enerji depolama, güneş enerjili arabalar, yeni güneş teknolojilerinde bizleri ne bekliyor?
27 Mayıs 2024
Türkiye'nin en ESKİ ve en çok ZİYARET EDİLEN şantiyesi: ŞANTİYE®...
İnşaata dair "KAYDADEĞER" ne varsa... 1988'den bu yana...
Şantiye®nin ürettiği, derlediği ve yayınladığı içeriklerde öncelik “KAMUSAL YARAR”dır...
Ve yayınlanan içeriğin “ÖZEL” olmasına özen gösterilir...
BASILI DERGİ + E-DERGİ + SANTİYE.COM.TR + SOSYAL MEDYA + DİJİTAL PLATFORMLAR...
İnşaat sektörünün buluşma noktası Şantiye®, “Güven”i temsil eden “Basılı bir Yayın” olma özelliğinin yanı sıra yenilenen web sitesi, Turkcell Dergilik ve Türk Telekom E-Dergi gibi mobil uygulamalardaki varlığı, 42 bin E-Bülten abonesi ve 85 bin sosyal medya takipçisi-bağlantısıyla inşaat sektörünün en önemli iletişim platformlarından biri olmaya her ortamda devam ediyor... 1988'den bu yana...
Şantiye® ayrıca yapı sektörüne "Şantiye'nin Yıldızı Ödülü", "Yılın Yeşil Yapı Malzemesi / Teknolojisi Ödülü" ve "Şantiyeden Kareler Fotoğraf Yarışması" gibi farklı organizasyonlarla da katkı sunuyor.
Şantiye®nin son sayısı da dahil 1988 yılından bugüne kadar yayınlanan TÜM SAYILARINA E-Dergi olarak göz atmak için lütfen tıklayın...
Şantiye®, başta ABONELERİ olmak üzere 2020-2025 yıllarında ilan veren firmalar ABS Yapı, Akyapı, Alumil, Anadolu Motor (Honda), Alkur, Ak-İzo, Altensis, Arbiogaz, Aremas, Arfen, Artus, Assan Panel, Asteknik, Atos, Batıçim, Baumit, Betek, Betonblock, Borusan CAT, Bosch Termoteknik, Bostik, BTM, Buderus, Bureau Veritas, Chryso, Çimsa, Çuhadaroğlu, Çukurova Isı, Deutsche Messe, Duyar Vana, DYO, Efectis ERA, Ekomaxi, Elkon, Emülzer, Eryap, Filli Boya, Fixa, Fullboard, Form Endüstri Ürünleri, Form Endüstri Tesisleri, Form MHI (Mitsubishi Heavy Industries) Klima, Garanti Leasing, GF Hakan Plastik, Gökçe Brülör, Grundfos, Hannover Fairs, Hilti, IQ Alüminyum (by Deceuninck), İNKA, İntek, İpragaz, İstanbul Teknik, İzocam, İzoser, Kalekim, Knauf, Knauf Insulation, Komatsu, Köster, Kuzu Grup, LG, Marubeni, Masdaf, Master Builders Solutions, MBI Braas, Meiller Kipper (Doğuş Otomotiv), Messe Frankfurt, Messe München/Agora Tur., Mekon, Mitsubishi Chemical, Molecor, Nalburdayim.com, NETCAD, ODE, Ökotek, Özler Kalıp, Özpor, Panasonic, PERI, Pimakina, Polyfibers, Polyfin, Prometeon, Ravago, Rehau, Saint Gobain Türkiye, Samsung, Saray Alüminyum, Schüco, Selena (Tytan), Sentez Mekanik, Serge Ferrari, Shell, Siemens, Sistem İnşaat, Soudal, Sika, Şişecam, Temsa, TMS, Tekno Yapı, Türk Ytong, Tremco illbruck, Vaillant, Vekon, Viessmann, Wermut, Wilo, Winsa, XCMG, Xylem ve ZF'nin değerli katkılarıyla hazırlanmaktadır.
ABONE OLMAK İÇİN
Bir yıllık abonelik bedelimiz olan 1.800 TL (6 Sayı, KDV Dahil)'yi TR70 0001 0008 5291 9602 1550 01 IBAN no’lu hesabımıza (Ekosistem Medya) yatırıp; ardından dekontu, açık adresinizi ve fatura bilgilerinizi (şahıs ise TC kimlik no; firma ise vergi dairesi-numarası) santiye@santiye.com.tr adresine e-posta veya 0532 516 03 29 no’lu telefona WhatsApp / SMS aracılığıyla ulaştırabilirsiniz.