Baumit Türkiye, iklim değişikliği nedeniyle kaybolmaya yüz tutan yaşam seslerini geleceğe taşımak amacıyla hayata geçirdiği Fernweh | Kayıp Sesler Albümü projesini, Galata Rum Okulu’nda gerçekleştirdiği lansman ile duyurdu. Doğanın ve yaşamın giderek azalan seslerini bir plak kaydında toplayan albüm, hayatın akışında yer alan tınıları sanatsal ve kültürel bir miras olarak gelecek nesillere aktarmayı hedefliyor. Birçok paydaşın katkısıyla ortaya çıkan bu projeyle toplumun çevre bilincini artırmayı hedeflediklerini söyleyen Baumit Türkiye CEO'su Atalay Özdayı, “Dünyamızda yaşanan çevresel değişiklikler, biyolojik çeşitlilik kaybına kadar uzanan ciddi sonuçlarla ekosistemleri tehdit ediyor. Tam da bu noktada Baumit Türkiye olarak yapı sektöründe yenilikçi çözümler sunmakla kalmıyor, aynı zamanda doğaya ve gelecek nesillere katkı sağlayacak sosyal sorumluluk projeleri de geliştiriyoruz. Bu misyonla hayata geçirdiğimiz Fernweh | Kayıp Sesler projemiz; bir albüm olmanın ötesinde, doğayla olan bağımızı güçlendiren ve farkındalık yaratan bir çağrı niteliğinde” dedi.
küresel ısınma ve iklim değişikliği, dünyamızla ve doğa ile olan bağımızı giderek zayıflatarak hem görsel hem de işitsel açıdan olumsuz etkiler yaratmaktadır. Bu çıkış noktasından hareketle yaşamın seslerini odağına alan Baumit Türkiye, sürdürülebilirlik adımlarına bir yenisini daha ekledi. Doğanın ve yaşamın kaybolmaya yüz tutan seslerini geleceğe taşımak amacıyla yola çıkan şirket, iklim değişikliği nedeniyle her geçen gün azalan bu sesleri Fernweh | Kayıp SeslerAlbümü ile bir plak kaydında topladı. Baumit Türkiye’nin ev sahipliğinde Galata Rum Okulu’nda gerçekleştirilen proje lansmanında, Baumit Türkiye CEO’su Atalay Özdayı, Proje Koordinatörü Cem Sorguç ve Proje Bestecisi Eray Düzgünsoy, Fernweh | Kayıp Sesler albümünün hikayesini ve yaratım sürecini detaylarıyla anlattı.
“Yaşamın kaybolan seslerini geleceğe aktarmayı hedefliyoruz”
Etkinliğin açılış konuşmasında, yapı sektörüne yenilikçi çözümler sunmanın yanında gelecek nesillere katkı sağlayacak sosyal sorumluluk projelerine de büyük önem verdiklerini vurgulayan Baumit Türkiye CEO’su Atalay Özdayı, şunları söyledi: “Türkiye’deki toplam enerji tüketiminin yaklaşık yüzde 31’i ve sera gazı emisyonlarının yüzde 30’u bina sektöründen kaynaklanıyor. Bunun en önemli nedeni, binalarda yeterli ısı yalıtımının olmaması sonucu ısıtma ve soğutma sırasında adeta enerjiyi havaya savuruyor olmamız. Bu durum, zaten kısıtlı olan enerji kaynaklarımızın verimsiz kullanılmasının yanı sıra iklim değişikliğinin hızlanmasına da neden oluyor. Tam da bu noktada Baumit Türkiye olarak enerji verimli ve sıfır enerjili binaların önemini her fırsatta vurguluyoruz. Sürdürülebilir bir gelecek için attığımız adımları yalnızca ürünlerimizle değil, aynı zamanda toplumsal sorumluluk projelerimizle de destekliyoruz. Bu kapsamda sürdürülebilirlik yolculuğumuzda yeni bir sayfa olan Fernweh | Kayıp Sesler Albümü ile doğanın ve yaşamın bize sunduğu ancak küresel ısınma ve iklim değişikliği nedeniyle giderek kaybolan sesleri yeniden hatırlatmayı hedefliyoruz. Bu proje, yuvamızı koruma içgüdüsü ile ortaya çıkan, doğanın ve yaşamın seslerini geleceğe aktarma misyonumuzun bir yansıması. Fernweh | Kayıp Sesler Albümü, bu sesleri bir plak kaydında toplayarak, doğanın bize sunduğu güzellikleri yeniden keşfetmemizi ve bu sesleri gelecek nesillere miras bırakmamızı sağlayacak. Bir müzik albümü olmanın çok ötesinde bir farkındalık hareketi olan bu projeyle toplumda çevre bilincini artırmayı ve sürdürülebilir bir gelecek için herkesi harekete geçirmeyi amaçlıyoruz.”
“Kayıp Sesler Albümü, yok olma tehlikesi yaşayan seslerin bir arşivi niteliğinde”
Fernweh | Kayıp Sesler Albümü’nün doğayla, kainatla, canlılarla olan bağımızı ve mecburiyetimizi başka bir açıdan algılamak için ortaya konulmuş adımlardan biri olduğunun altını çizen Cem Sorguç da “Bugün içinde yaşadığımız dünyayı geleceğe olduğu gibi saklamak elbette mümkün değil fakat devamını sağlamak mümkün ve buna mecburuz” dedi.
Birçok paydaşın katkılarıyla hayata geçirilen çalışmayla hem bugünün hem de geleceğin seslerini korumayı amaçladıklarını ifade eden Eray Düzgünsoyise “Bu proje belki bir süre sonra kaybolacağını varsaydığımız sesler için oluşturulan bir almanak ve bir duyu arşivi niteliği taşıyor” şeklinde konuştu.
Baumit Türkiye’den sürdürülebilir geleceğe katkı
Baumit Türkiye, 2019 yılında da “Geleceğimizi Mantoluyoruz” projesini hayata geçirmişti. Proje kapsamında çocukları küresel ısınma, enerji tasarrufu ve binalarda ısı yalıtımı konularında bilinçlendirmeye yönelik çalışmalar yürütüldü ve yürütülmeye devam ediyor. Proje, 25 bin mont bağışından, çocukların enerji verimliliği ve binalarda ısı yalıtımının önemini kolayca anlayabilecekleri bir dilde hazırlanan geleceğimantoluyuruz.com web sitesindeki eğitici içeriklere kadar geniş bir perspektifte ele alındı. Ayrıca 2023 yılında Çocuklar Ülkesi KidZania’da çocukların küresel iklim değişikliği ve enerji verimli yapıların önemini eğlenceli ve eğitici aktivitelerle öğrenebilecekleri Baumit İnşaat ve Mantolama Deneyim Alanı oluşturuldu. Projenin bir diğer önemli ayağı olarak “Bumi ile Enerjim Verimli, Geleceğim Güvenli” isimli bir çocuk kitabı yayımlandı. Bugün ise Baumit Türkiye, Fernweh | Kayıp Sesler Albümü projesi ile içindeki sesi dışarıya vurarak gelecek nesillere verdiği önemi bir kez daha gösteriyor. Yaşamın seslerini koruyarak ve bu farkındalığı artırarak daha yaşanabilir bir dünya için önemli adımlar atan şirket, sürdürülebilirlik konusundaki öncü yaklaşımını sürdürüyor.
Fernweh-Kayıp Sesler Albümü’nü Spotify üzerinden dinlemek için bu linki tıklayabilirsiniz.
ŞANTİYE®
Daha iyi yapılar için...
10 Nisan 2025
Türkiye'nin en ESKİ ve en çok ZİYARET EDİLEN şantiyesi: ŞANTİYE®...
İnşaata dair "KAYDADEĞER" ne varsa... 1988'den bu yana...
Şantiye®nin ürettiği, derlediği ve yayınladığı içeriklerde öncelik “KAMUSAL YARAR”dır...
Ve yayınlanan içeriğin “ÖZEL” olmasına özen gösterilir...
BASILI DERGİ + E-DERGİ + SANTİYE.COM.TR + SOSYAL MEDYA + DİJİTAL PLATFORMLAR...
İnşaat sektörünün buluşma noktası Şantiye®, “Güven”i temsil eden “Basılı bir Yayın” olma özelliğinin yanı sıra yenilenen web sitesi, Turkcell Dergilik ve Türk Telekom E-Dergi gibi mobil uygulamalardaki varlığı, 42 bin E-Bülten abonesi ve 85 bin sosyal medya takipçisi-bağlantısıyla inşaat sektörünün en önemli iletişim platformlarından biri olmaya her ortamda devam ediyor... 1988'den bu yana...
Şantiye® ayrıca yapı sektörüne "Şantiye'nin Yıldızı Ödülü", "Yılın Yeşil Yapı Malzemesi / Teknolojisi Ödülü" ve "Şantiyeden Kareler Fotoğraf Yarışması" gibi farklı organizasyonlarla da katkı sunuyor.
Şantiye®nin son sayısı da dahil 1988 yılından bugüne kadar yayınlanan TÜM SAYILARINA E-Dergi olarak göz atmak için lütfen tıklayın...
Şantiye®, başta ABONELERİ olmak üzere 2020-2025 yıllarında ilan veren firmalar ABS Yapı, Akyapı, Alumil, Anadolu Motor (Honda), Alkur, Ak-İzo, Altensis, Arbiogaz, Aremas, Arfen, Artus, Assan Panel, Asteknik, Atos, Batıçim, Baumit, Betek, Betonblock, Borusan CAT, Bosch Termoteknik, Bostik, BTM, Buderus, Bureau Veritas, Chryso, Çimsa, Çuhadaroğlu, Çukurova Isı, Deutsche Messe, Duyar Vana, DYO, Efectis ERA, Ekomaxi, Elkon, Emülzer, Eryap, Filli Boya, Fixa, Fullboard, Form Endüstri Ürünleri, Form Endüstri Tesisleri, Form MHI (Mitsubishi Heavy Industries) Klima, Garanti Leasing, GF Hakan Plastik, Gökçe Brülör, Grundfos, Hannover Fairs, Hilti, IQ Alüminyum (by Deceuninck), İNKA, İntek, İpragaz, İstanbul Teknik, İzocam, İzoser, Kalekim, Knauf, Knauf Insulation, Komatsu, Köster, Kuzu Grup, LG, Marubeni, Masdaf, Master Builders Solutions, MBI Braas, Meiller Kipper (Doğuş Otomotiv), Messe Frankfurt, Messe München/Agora Tur., Mekon, Mitsubishi Chemical, Molecor, Nalburdayim.com, NETCAD, ODE, Ökotek, Özler Kalıp, Özpor, Panasonic, PERI, Pimakina, Polyfibers, Polyfin, Prometeon, Ravago, Rehau, Saint Gobain Türkiye, Samsung, Saray Alüminyum, Schüco, Selena (Tytan), Sentez Mekanik, Serge Ferrari, Shell, Siemens, Sistem İnşaat, Soudal, Sika, Şişecam, Temsa, TMS, Tekno Yapı, Türk Ytong, Tremco illbruck, Vaillant, Vekon, Viessmann, Wermut, Wilo, Winsa, XCMG, Xylem ve ZF'nin değerli katkılarıyla hazırlanmaktadır.
ABONE OLMAK İÇİN
Bir yıllık abonelik bedelimiz olan 1800 TL (6 Sayı, KDV Dahil)'yi TR70 0001 0008 5291 9602 1550 01 IBAN no’lu hesabımıza (Ekosistem Medya) yatırıp; ardından dekontu, açık adresinizi ve fatura bilgilerinizi (şahıs ise TC kimlik no; firma ise vergi dairesi-numarası) santiye@santiye.com.tr adresine e-posta veya 0532 516 03 29 no’lu telefona WhatsApp / SMS aracılığıyla ulaştırabilirsiniz.