Uzmanlar tarafından tespit edilen yetersiz "ENDÜSTRİYEL TEKNİK YALITIM"ın en yaygın 5 nedeni şunlar:
1. YALITIM HAKKINDA BİLGİ EKSİKLİĞİ
Karar vericiler arasında endüstriyel yalıtım için yüksek enerji tasarrufu potansiyeli taşımadığı yönünde bilgi eksikliği olabilir. Uygulanan yalıtım seviyesi, genellikle ekipmanın kişisel yaralanmayı önlemek için ulaşmasına izin verilen maksimum yüzey sıcaklığını veya izin verilen genel maksimum ısı kaybı oranlarını belirten gereksinimlere dayanır.
Bununla birlikte, yapılan bir araştırmaya göre, endüstriyel yalıtım enerji tasarrufu için muazzam bir potansiyele sahiptir: Tüm yalıtım VDI 4610 CLASS C uygun olarak yapılmış olsaydı, enerji tasarrufu yılda 14 Mtoe olurdu (bir toe bir ton ham petrole eşittir). Aynı zamanda, Avrupa'nın CO2 emisyonlarında her yıl ciddi bir azalma anlamına da gelmekte. Bunlar gerçekten göz önüne alınması gereken rakamlar ve önemli değişiklikler yaratabilme potansiyeline sahip.
2. SORUMLULUKLARDAKİ BELİRSİZLİKLER
Endüstriyel uygulamalarda yalıtım ve enerji yönetiminin kimin gerçek sorumluluk alanında olduğu açıkça belirlenmemiştir. Paylaşılan veya tanımlanmayan sorumluluklar genellikle işlerin verimli bir şekilde ilerlememesine neden olur.
3. YALITIMIN DİĞER YATIRIMLARIN GÖLGESİNDE KALMASI
Yalıtım, tüm endüstri yatırımının nispeten küçük bir parçasını oluşturmakta ve bu da genellikle yatırım planlama aşamasında yeterince iyi değerlendirilmemesine veya tanımlanmamasına neden olabilmektedir.
4. YALITIM, KARAR VERİCİLERİN "TEMEL İŞİ" DEĞİLDİR
Sanayi şirketlerinin karar verme pozisyonunda olanlar genellikle yalıtım dışındaki konulara konsantre olmaktadırlar. Yalıtım ana işleri olmadığından, bu konuya yeteri kadar önem verilmemektedir.
5. MODERN ENDÜSTRİYEL YALITIM TEKNİKLERİ HAKKINDA YETERLİ BİLGİ SAHİBİ OLUNMAMASI
Endüstri karar vericileri, yalıtım malzemelerinin son zamanlarda ne kadar geliştiği ve modern yalıtım sistemlerinin nasıl tasarlandığı hakkında bilgi sahibi olamayabilirler. Genellikle, endüstriyel tesislerin yalıtımı için teknik gereksinimler güncellenmemiştir ve bu nedenle enerji tasarrufu sağlayan yalıtım çözümleri, bu zamana kadar enerji fiyatlarına ve çevresel gereksinimlere dayanmaktadır.
YAZAN: Okan Murat ERENOĞLU/ AZUR Yalıtım / Kurucu Ortak ve Genel Müdür
26 Ekim 2021
Türkiye'nin en ESKİ ve en çok ZİYARET EDİLEN şantiyesi: ŞANTİYE®...
İnşaata dair "KAYDADEĞER" ne varsa... 1988'den bu yana...
Şantiye®nin ürettiği, derlediği ve yayınladığı içeriklerde öncelik “KAMUSAL YARAR”dır...
Ve yayınlanan içeriğin “ÖZEL” olmasına özen gösterilir...
BASILI DERGİ + E-DERGİ + SANTİYE.COM.TR + SOSYAL MEDYA + DİJİTAL PLATFORMLAR...
İnşaat sektörünün buluşma noktası Şantiye®, “Güven”i temsil eden “Basılı bir Yayın” olma özelliğinin yanı sıra yenilenen web sitesi, Turkcell Dergilik ve Türk Telekom E-Dergi gibi mobil uygulamalardaki varlığı, 42 bin E-Bülten abonesi ve 85 bin sosyal medya takipçisi-bağlantısıyla inşaat sektörünün en önemli iletişim platformlarından biri olmaya her ortamda devam ediyor... 1988'den bu yana...
Şantiye® ayrıca yapı sektörüne "Şantiye'nin Yıldızı Ödülü", "Yılın Yeşil Yapı Malzemesi / Teknolojisi Ödülü" ve "Şantiyeden Kareler Fotoğraf Yarışması" gibi farklı organizasyonlarla da katkı sunuyor.
Şantiye®nin son sayısı da dahil 1988 yılından bugüne kadar yayınlanan TÜM SAYILARINA E-Dergi olarak göz atmak için lütfen tıklayın...
Şantiye®, başta ABONELERİ olmak üzere 2020-2025 yıllarında ilan veren firmalar ABS Yapı, Akyapı, Alumil, Anadolu Motor (Honda), Alkur, Ak-İzo, Altensis, Arbiogaz, Aremas, Arfen, Artus, Assan Panel, Asteknik, Atos, Batıçim, Baumit, Betek, Betonblock, Borusan CAT, Bosch Termoteknik, Bostik, BTM, Buderus, Bureau Veritas, Chryso, Çimsa, Çuhadaroğlu, Çukurova Isı, Deutsche Messe, Duyar Vana, DYO, Efectis ERA, Ekomaxi, Elkon, Emülzer, Eryap, Filli Boya, Fixa, Fullboard, Form Endüstri Ürünleri, Form Endüstri Tesisleri, Form MHI (Mitsubishi Heavy Industries) Klima, Garanti Leasing, GF Hakan Plastik, Gökçe Brülör, Grundfos, Hilti, IQ Alüminyum (by Deceuninck), İNKA, İntek, İpragaz, İstanbul Teknik, İzocam, İzoser, Kalekim, Knauf, Knauf Insulation, Komatsu, Köster, Kuzu Grup, LG, Marubeni, Masdaf, Master Builders Solutions, MBI Braas, Meiller Kipper (Doğuş Otomotiv), Messe Frankfurt, Messe München/Agora Tur., Mekon, Mitsubishi Chemical, Molecor, Nalburdayim.com, NETCAD, ODE, Ökotek, Özler Kalıp, Özpor, Panasonic, PERI, Pimakina, Polyfibers, Polyfin, Prometeon, Ravago, Rehau, Saint Gobain Türkiye, Samsung, Saray Alüminyum, Schüco, Selena (Tytan), Sentez Mekanik, Serge Ferrari, Shell, Siemens, Sistem İnşaat, Soudal, Sika, Şişecam, Temsa, TMS, Tekno Yapı, Türk Ytong, Tremco illbruck, Vaillant, Vekon, Viessmann, Wermut, Wilo, Winsa, XCMG ve Xylem’in değerli katkılarıyla hazırlanmaktadır.
ABONE OLMAK İÇİN
Bir yıllık abonelik bedelimiz olan 1200 TL (6 Sayı, KDV Dahil)'yi TR70 0001 0008 5291 9602 1550 01 IBAN no’lu hesabımıza (Ekosistem Medya) yatırıp; ardından dekontu, açık adresinizi ve fatura bilgilerinizi (şahıs ise TC kimlik no; firma ise vergi dairesi-numarası) santiye@santiye.com.tr adresine e-posta veya 0532 516 03 29 no’lu telefona WhatsApp / SMS aracılığıyla ulaştırabilirsiniz.