İstanbul’daki Bomonti bölgesi, bitişik nizam konut ve ızgara planlı sokak dokusuna sahip olmasına rağmen özellikle Beşiktaş-Kağıthane tünelinin açılması ile bölgenin doğusunda tünel çıkışına yakın kısımlarda son yıllarda yüksek yapılar yapılmaya başlandı. The House Residence Bomonti, konumu gereği bu iki karakteristik bölge arasında kalan, her iki dokuyla da ilişki kuran bir yapı...
Yapının batı yönünden bakıldığında yataylığı vurgulaması, mevcut konut yapılarında görüldüğü gibi geniş açıklıklı pencerelerin izlerini taşıması ve bu sayede yöneldiği dokunun sürekliliğinin sağlanması hedeflenmiş. Tamamen ateş tuğlası ile örülen bu cephede düzenli aralıklarla aynı boyutta açılan pencereler yapıya güçlü ama aynı zamanda alışılageldik sıcak bir karakter kazandırıyor. Doğu yönünden, yani Bomonti’den bakıldığında ise alüminyum ve cam ağırlıklı yapı malzemeleriyle kaplı parçalı formlar, bu yeni dokuyla görsel bir ilişki kurulmasını sağlıyor.
Çevresinden duvarlarla koparılmış kapalı bir site yaklaşımı yerine serbest dolaşıma izin veren zemin kotundaki meydanı sayesinde yapı, çevresi ile fiziksel ve görsel ilişki kuruyor. Yapının zemin katında oluşturulan ticari birimler de bu ilişkiyi zenginleştiriyor.
51 oda kapasiteli ve 155 daireli otel ve rezidanstan oluşan 32.000 m2lik karma projede, rezidans katlarının, otel ulaşım ve fonksiyonlarından tamamen ayrışmış olmasına karşın rezidans ünitelerinin otelin tüm olanaklarından yararlanmasını sağlayan fonksiyonel bir ilişki sağlanmış. Rezidans lounge alanı, spor salonu, kapalı yüzme havuzu gibi fonksiyonlar ile sakinlerinin tüm yapı alanlarını değerlendirmesi ve birbirleriyle sosyalleşmesine imkân yaratılmış.
Mimari Tasarım Ekibi: Mehmet Toydemir
İç Mimari Tasarım Ekibi: Conran and Partners
İşveren: Yenigün İnşaat
İnşaat Başlangıç – Bitiş: 2015 – 2017
İnşaat Alanı: 32.000 m²
Statik: Balkar Mühendislik
Mekanik: Vermeks Mühendislik
Elektrik: Optimum Elektrik
Peyzaj: Hyland Edgar Driver- Spiga
Yangın: Yan-Ma-Dan Ltd.
Akustik: MEA-akustik
Fotoğraflar: Yerçekim Mimari Fotoğraf