Hidroelektrik Santralleri Sanayi İş İnsanları Derneği (HESİAD), 101. Yılı kutlanan Cumhuriyet tarihindeki kalkınma hamlelerinde önemli yeri bulunan hidroelektrik santrallerin ve barajların, iklim hedeflerinin belirleyici olduğu mevcut konjonktürde rolünün daha da artacağına dikkat çekmek amacıyla ilk kez "Türkiye Barajları ve Hidroelektrik Santralleri Zirvesi"ni düzenliyor.
24 yıllık tarihçesiyle Türkiye’nin enerji alanındaki en köklü sivil toplu kuruluşlarından biri olan HESİAD tarafından 3-4 Aralık tarihlerinde Ankara’da düzenlenecek zirvede, hidroelektrik santrallerin ve barajların Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınma hedeflerine katkıları, alanında ulusal ve uluslararası otoritelerce derinlemesine tartışılacak.
Zirvenin Oturum Başlıkları Belli Oldu
DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta’nın açılış konuşmacıları arasında bulunacağı ve Enerji ve Tabi Kaynakları Bakanı Alparslan Bayraktar, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz’ ve Elektrik Üretim A.Ş. Genel Müdürü Zafer Benli’nin ve Türkiye Elektrik Üretim A.Ş. Genel Müdürü Orhan Kaldırım'ın da açılışında yer almasının beklendiği Türkiye Barajları ve Hidroelektrik Santralleri Zirvesi’nin kapsamlı oturum başlıkları da belirlendi.
Buna göre oturumlar aşağıdaki başlıklarda düzenlenecek:
* Mevcut Hidroelektrik Santral Yatırımlarının ve 2035 Hedeflerinin Değerlendirilmesi
* Hidroelektrik Üretimde Yeni Fırsatlar: Yüzer GES, Pompaj Depolamalı HES, Hibrit Yatırımlar ve Bağlantı Kapasitesi Kullanım Olanakları
* Hidroelektrik Tesis Yatırımlarında Finansmana İlişkin Sorunlar ve Yeni Finansal Model Önerileri
* Hidroelektrik Santral Yatırımlarında Rehabilitasyon Yatırımları ve Yerli Aksam Kullanımı
* Türkiye’de Pompajlı HES Yatırım Potansiyeli ve Değerlendirilmesine İlişkin Öneriler ve Enerji Arz Güvenliğine Etkileri
* Hidroelektrik Santral Yatırımlarında ve İşletmeciliğinde Karşılaşılan Hukuki Sorunlar ve Çözüm Önerileri
* Türkiye Yenilenebilir Enerji Piyasasındaki Gelişim ve Gelinen Son Nokta ve Enerji Hedeflerimiz, serbest kürsü
HESİAD Başkanı Elvan Tuğsuz Güven, zirvenin, yenilenebilir enerji alanındaki lider üretim kaynağı olan hidroelektrik santrallerin ve barajların önemini ve iklim hedeflerine ulaşmada sağlayacağı katkıları tekrar gündeme getirmelerine yardımcı olacağına inandıklarını kaydetti.
12 Kasım 2024
Türkiye'nin en ESKİ ve en çok ZİYARET EDİLEN şantiyesi: ŞANTİYE®...
İnşaata dair "KAYDADEĞER" ne varsa... 1988'den bu yana...
Şantiye®nin ürettiği, derlediği ve yayınladığı içeriklerde öncelik “KAMUSAL YARAR”dır...
Ve yayınlanan içeriğin “ÖZEL” olmasına özen gösterilir...
BASILI DERGİ + E-DERGİ + SANTİYE.COM.TR + SOSYAL MEDYA + DİJİTAL PLATFORMLAR...
İnşaat sektörünün buluşma noktası Şantiye®, “Güven”i temsil eden “Basılı bir Yayın” olma özelliğinin yanı sıra yenilenen web sitesi, Turkcell Dergilik ve Türk Telekom E-Dergi gibi mobil uygulamalardaki varlığı, 42 bin E-Bülten abonesi ve 85 bin sosyal medya takipçisi-bağlantısıyla inşaat sektörünün en önemli iletişim platformlarından biri olmaya her ortamda devam ediyor... 1988'den bu yana...
Şantiye® ayrıca yapı sektörüne "Şantiye'nin Yıldızı Ödülü", "Yılın Yeşil Yapı Malzemesi / Teknolojisi Ödülü" ve "Şantiyeden Kareler Fotoğraf Yarışması" gibi farklı organizasyonlarla da katkı sunuyor.
Şantiye®nin son sayısı da dahil 1988 yılından bugüne kadar yayınlanan TÜM SAYILARINA E-Dergi olarak göz atmak için lütfen tıklayın...
Şantiye®, başta ABONELERİ olmak üzere 2020-2024 yıllarında ilan veren firmalar ABS Yapı, Akyapı, Alumil, Anadolu Motor (Honda), Alkur, Ak-İzo, Altensis, Arbiogaz, Aremas, Arfen, Assan Panel, Asteknik, Atos, Batıçim, Baumit, Betek, Betonblock, Borusan CAT, Bosch Termoteknik, Bostik, BTM, Buderus, Bureau Veritas, Çimsa, Çuhadaroğlu, Çukurova Isı, Duyar Vana, DYO, Efectis ERA, Ekomaxi, Elkon, Emülzer, Eryap, Filli Boya, Fixa, Fullboard, Form Endüstri Ürünleri, Form Endüstri Tesisleri, Form MHI (Mitsubishi Heavy Industries) Klima, Garanti Leasing, GF Hakan Plastik, Gökçe Brülör, Grundfos, Hilti, IQ Alüminyum (by Deceuninck), İNKA, İntek, İpragaz, İstanbul Teknik, İzocam, İzoser, Kalekim, Knauf, Knauf Insulation, Komatsu, Köster, Kuzu Grup, LG, Marubeni, Masdaf, Master Builders Solutions, MBI Braas, Meiller Kipper (Doğuş Otomotiv), Messe Frankfurt, Messe München/Agora Tur., Mekon, Mitsubishi Chemical, Nalburdayim.com, NETCAD, ODE, Ökotek, Özler Kalıp, Özpor, Panasonic, PERI, Pimakina, Polyfibers, Polyfin, Prometeon, Ravago, Rehau, Saint Gobain Türkiye, Saray Alüminyum, Schüco, Selena (Tytan), Sentez Mekanik, Serge Ferrari, Shell, Siemens, Sistem İnşaat, Soudal, Sika, Şişecam, Temsa, TMS, Tekno Yapı, Türk Ytong, Tremco illbruck, Vaillant, Vekon, Wermut, Wilo ve Xylem’in değerli katkılarıyla hazırlanmaktadır.
ABONE OLMAK İÇİN
Bir yıllık abonelik bedelimiz olan 1200 TL (6 Sayı, KDV Dahil)'yi TR70 0001 0008 5291 9602 1550 01 IBAN no’lu hesabımıza (Ekosistem Medya) yatırıp; ardından dekontu, açık adresinizi ve fatura bilgilerinizi (şahıs ise TC kimlik no; firma ise vergi dairesi-numarası) santiye@santiye.com.tr adresine e-posta veya 0532 516 03 29 no’lu telefona WhatsApp / SMS aracılığıyla ulaştırabilirsiniz.