Çuhadaroğlu’nun Merkez Bankası binası projesinde kullandığı sistemler tamamen projeye özgü tasarımlardan oluşuyor; projenin ihtişamlı mimarisi, tasarım ve imalat çalışmaları da titizlikle yürütülüyor.
İnşaatı devam eden ve toplam 350 metre yüksekliğiyle "Türkiye'nin en yüksek binası" unvanını alacak olan Merkez Bankası projesinin 69.690 m2lik cephesinde Çuhadaroğlu’nun özel tasarım panel sistemleri tercih ediliyor. 70. yılını gururla dolduran, Türkiye’de şehir sülietlerinde yer alan çok fazla bina projesinin cephelerine özel çözümleriyle imzasını atan, teknik donanıma sahip, yerli üretici ve uygulayıcı firmalardan biri olan Çuhadaroğlu; Türkiye'nin finans merkezi olan Ataşhir’de Merkez Bankası'nın yanısıra BDDK Binası, Ziraat Bankası gibi birçok projede de projeye özgü çözümler sunuyor.
Merkez Bankası projesinde Çuhadaroğlu ekibi, yaklaşık bir ton ağırlığında taşlı ve karkaslı panellerin uygulamalarını bitirdi. Bazı katlarda bulunan boğumlar ve kat aralarında bulunan taşlı ve kompozit silmelerden oluşan panel montajları da başarıyla tamamlandı. Toplam 5600 panel montajı dört ay gibi bir sürede tamamlanarak, bina panellerle çevrildi.
Merkez Bankası binasının en tepesinde bulunan “Cihannüma” (dünyanın gözü), şahane bir İstanbul manzarası sunuyor. İstanbul'un 360 derecelik bir açıdan görülebildiği Cihannüma bölümü, cam çelik ve alüminyum sistemlerden yapılıyor. Bu bölümün ankraj montajı, endüstriyel dağcılar eşliğinde ve özel platformlar kullanılarak tamamlanıyor. İp Erişim Teknisyenleri ve Endüstriyel Dağcılar tarafından bağlanan ankrajlar sonrası, bu riskli alanda özel platform ekipleri çalışıyor ve özel sistemleri burada bağlıyorlar. Bu aşamadan sonra, teknik ekip bu platformların üstünde görev alarak, cephe modüllerinin uygulamalarını sağlıyor. Erişimi zor olan, rüzgar gibi fiziksel hava koşullarının her mevsimde ekipleri zorladığı bu bölüm oldukça risk taşıyor. Bu nedenle İş Sağlığı & Güvenliği ve prosedürleri, titizlikle sağlanıyor ve ekipler tarafından düzenli kontrol ediliyor.
Mimar, mühendis, şantiye ekibi, harita-ölçme grubu, statik ve yapı fiziği grubu gibi teknik donanımı yüksek ekiplerle projeye kesintisiz devam eden Çuhadaroğlu, Merkez Bankası projesinde fark yaratıyor. Satış, pazarlama, teklif bölümlerinden Ar-Ge, planlama, üretim bölümlerine kadar titiz çalışmalar sonucu farklı çözümler sunan Çuhadaroğlu, 70 yıldır üretici ve uygulayıcı kimliğiyle ülkeye destek veriyor ve sektörün adeta "üniversitesi" konumunda yer alıyor. 70. yılını kutlayan Çuhadaroğlu geri dönüşebilir malzeme olan alüminyumu yapı ürünü olarak kullanıyor, Türkiye ve dünyada isim yapmış birçok nitelikli projeye cephe, sürme-doğrama sistemleri sunuyor ve projelerde uygulayıcı firma görevini üstleniyor.
27 Mayıs 2024
Türkiye'nin en ESKİ ve en çok ZİYARET EDİLEN şantiyesi: ŞANTİYE®...
İnşaata dair "KAYDADEĞER" ne varsa... 1988'den bu yana...
Şantiye®nin ürettiği, derlediği ve yayınladığı içeriklerde öncelik “KAMUSAL YARAR”dır...
Ve yayınlanan içeriğin “ÖZEL” olmasına özen gösterilir...
BASILI DERGİ + E-DERGİ + SANTİYE.COM.TR + SOSYAL MEDYA + DİJİTAL PLATFORMLAR...
İnşaat sektörünün buluşma noktası Şantiye®, “Güven”i temsil eden “Basılı bir Yayın” olma özelliğinin yanı sıra yenilenen web sitesi, Turkcell Dergilik ve Türk Telekom E-Dergi gibi mobil uygulamalardaki varlığı, 42 bin E-Bülten abonesi ve 85 bin sosyal medya takipçisi-bağlantısıyla inşaat sektörünün en önemli iletişim platformlarından biri olmaya her ortamda devam ediyor... 1988'den bu yana...
Şantiye® ayrıca yapı sektörüne "Şantiye'nin Yıldızı Ödülü", "Yılın Yeşil Yapı Malzemesi / Teknolojisi Ödülü" ve "Şantiyeden Kareler Fotoğraf Yarışması" gibi farklı organizasyonlarla da katkı sunuyor.
Şantiye®nin son sayısı da dahil 1988 yılından bugüne kadar yayınlanan TÜM SAYILARINA E-Dergi olarak göz atmak için lütfen tıklayın...
Şantiye®, başta ABONELERİ olmak üzere 2020-2024 yıllarında ilan veren firmalar ABS Yapı, Akyapı, Alumil, Anadolu Motor (Honda), Alkur, Ak-İzo, Altensis, Arbiogaz, Aremas, Arfen, Assan Panel, Asteknik, Atos, Batıçim, Baumit, Betek, Betonblock, Borusan CAT, Bosch Termoteknik, Bostik, BTM, Buderus, Bureau Veritas, Çimsa, Çuhadaroğlu, Çukurova Isı, Duyar Vana, DYO, Efectis ERA, Ekomaxi, Elkon, Emülzer, Eryap, Filli Boya, Fixa, Fullboard, Form Endüstri Ürünleri, Form Endüstri Tesisleri, Form MHI (Mitsubishi Heavy Industries) Klima, Garanti Leasing, GF Hakan Plastik, Gökçe Brülör, Grundfos, Hilti, IQ Alüminyum (by Deceuninck), İNKA, İntek, İpragaz, İstanbul Teknik, İzocam, İzoser, Kalekim, Knauf, Knauf Insulation, Komatsu, Köster, Kuzu Grup, LG, Marubeni, Masdaf, Master Builders Solutions, MBI Braas, Meiller Kipper (Doğuş Otomotiv), Messe Frankfurt, Messe München/Agora Tur., Mekon, Mitsubishi Chemical, Nalburdayim.com, NETCAD, ODE, Ökotek, Özler Kalıp, Özpor, Panasonic, PERI, Pimakina, Polyfibers, Polyfin, Prometeon, Ravago, Rehau, Saint Gobain Türkiye, Saray Alüminyum, Schüco, Selena (Tytan), Sentez Mekanik, Serge Ferrari, Shell, Siemens, Sistem İnşaat, Soudal, Sika, Şişecam, Temsa, TMS, Tekno Yapı, Türk Ytong, Tremco illbruck, Vaillant, Vekon, Wermut, Wilo ve Xylem’in değerli katkılarıyla hazırlanmaktadır.
ABONE OLMAK İÇİN
Bir yıllık abonelik bedelimiz olan 1200 TL (6 Sayı, KDV Dahil)'yi TR70 0001 0008 5291 9602 1550 01 IBAN no’lu hesabımıza (Ekosistem Medya) yatırıp; ardından dekontu, açık adresinizi ve fatura bilgilerinizi (şahıs ise TC kimlik no; firma ise vergi dairesi-numarası) santiye@santiye.com.tr adresine e-posta veya 0532 516 03 29 no’lu telefona WhatsApp / SMS aracılığıyla ulaştırabilirsiniz.