Meslek hayatını yalıtım alanında yaptığı yatırımlara adayan BTM Yönetim Kurulu Başkanı Levent Ürkmez, kuruluşuna öncülük ettiği BİTÜDER’in 7 Aralık'ta İzmir Renaissance Hotel’de düzenlenen toplantısı vesilesiyle sektörel derneklerin ve BTM’nin dünü, bugünü ve yarını konusunda önemli açıklamalarda bulundu.
Levent Ürkmez, ticari öngörüsü yüksek İzmirli bir iş insanı. Levent İzolasyon Mağazası’nı açarak bu alanda ticaret yapmaya başlamış. Bu alana yönelik ürün talebinin ve ihtiyacın artacağını öngörerek, faaliyetlerini geliştirmiş. Bayisi olduğu; temelleri 1975 yılında İstanbul’da atılan Türkiye Şişecam Grubuna bağlı Cam Elyaf firmasını 1986 yılında ortağı Mustafa Oran ile satın alarak, bu alanda üretici konuma geçmişler. Birlikte yola çıktıkları BTM bugün bitümlü örtü sektöründe pazarın lideri konumunda. Levent Ürkmez, en büyük yalıtım firmasının ortağı olarak sektöre öncülük etmiş. Kendileriyle birlikte diğer firmaları da yukarı taşımak adına kurduğu sektörel derneklerle, büyümenin, gelişmenin önünü açmış.
Levent İzolasyon olarak ticaret aşamasından, BTM ile üretim aşamasına geçişlerini anlatan Levent Ürkmez, “O yıllarda izolasyon malzemesini ciddi anlamda üreten Türkiye Şişecam Grubuna bağlı Cam Elyaf firmasıydı. Diğer üreticiler çok ilkel koşullarda çalışıyordu. Şişecam zaman içinde başka alanlarda büyümeye başlayınca, fabrikayı bana teklif ettiler. Sektörde kendimi göstermiş olmam bu teklifte etkili oldu. Ben de bu teklifi Mustafa Oran’a anlattım. 1986 yılında Cam Elyaf’ı birlikte satın aldık. Aynı süreçte Kemalpaşa fabrikamızı satın aldık. İstanbul’da üretim yapan Türkiye Şişecam Grubuna bağlı Cam Elyaf’ı Kemalpaşa fabrikamıza taşıdık. 30 bin metrekare alanda başladığımız üretimimiz bugün 240 bin metrekareye ulaştı. Yurtiçi ve yurtdışında bayilikler verdik. 65 ülkeye ihracat yapıyoruz.” dedi.
Yalıtım sektöründe firma sayısı arttıkça iş birliği, dayanışma ihtiyacı da artmaya başlamış. 1993 yılında 8 firmanın katılımıyla İstanbul’da ısı, su, ses ve yangın yalıtım malzemesi üreticilerini, satıcılarını ve uygulayıcılarını bir çatı altında toplayan sivil toplum örgütü İZODER kurulmuş. Amaçlardan biri de bu alanda kamuoyunu, vatandaşı bilgilendirmekmiş. Levent Ürkmez, 2007 yılında bu derneğin başkanlığına seçilmiş. Bu yıl 30. kuruluş yıldönümünü kutlayan İZODER’in Başkanlar Kurulu’nda üye olarak görev yapıyor.
İnşaat sektörünün büyümesi, yalıtım pazarının genişlemesi, farklı ürünlerin ortaya çıkması üzerine 2006 yılında bitümlü örtü pazarına yönelik özel bir dernek kurulması gündeme gelmiş. Levent Ürkmez’in öncülüğünde BİTÜDER kurulmuş. BTM, Eryap, ODE, Onduline Avrasya, Standart Izolasyon, Ravago, Yalteks gibi firmaların kurucu üyeler olduğu BİTÜDER, bugün kuruluş amacına uygun çalışmalarla büyüyerek yoluna devam ediyor. Alper Doğruer, derneğin başkanlığını yürütüyor. Levent Ürkmez, sektörel derneklerle temsil edilen, sivil toplum örgütü çatısı altında ortak çalışmalar yapan sektörünün geleceğinden çok umutlu. Özellikle kurucu başkanı olduğu BİTÜDER’in katettiği mesafe, üye sayısındaki artış Ürkmez’in en başlangıçtaki hedeflerine uygun şekilde ilerliyor ve onu gururlandırıyor.
BİTÜDER, zaman zaman tüm üye firmaların temsilcilerinin katıldığı, beyin fırtınası yaptıkları toplantılar düzenliyor. Birlikte sektörün sağlıklı gelişimi, sorunları, çözüm önerileri, izlenecek yol haritası hakkında konuşup, sonuç raporları hazırlıyorlar. 7 Aralık’ta İzmir’de düzenlenen toplantıda 2024 planları görüşülerek aynı zamanda üzerinde yoğun çalışılan yeni nesil bitümlü örtü ile ilgili teknik gelişmeler ve detaylar hakkında bilgi paylaşımı yapıldı.
Mevcut kapasitelerimiz iç pazarın ihtiyaçlarını karşılıyor, hatta ihraç ediyoruz
Levent Ürkmez, bu toplantıların amacını şöyle açıklıyor; “Hiçbir zaman durmamalıyız. Sektörümüzü büyütmeli, geliştirmeli, yolumuza devam etmeliyiz. Sektörümüzdeki firmalarımızın gelişmeye, yeniliğe açık olması bu anlamda en büyük kazancımız. Doğaya saygılı, sürdürülebilir yatırımlar konusunda çok titiz bir sektörüz. Doğaya zarar veren hiçbir faaliyetimiz yok. Bu beyin fırtınası toplantıları hangi yönde ilerleyeceğimiz, geçmişte yaptıklarımızın özeleştirisi konusunda bize yol gösterici oluyor. Bitümlü örtü sektörü ithal ürün kullanımını minimize ederek yaptığı üretimini ihraç edebilen bir sektör. Bu bizim için büyük başarı. Özellikle deprem gerçeğinin gündemde olduğu şu dönemde su yalıtımının önemine daha fazla dikkat çekmek, daha kaliteli ürün ve uygulama ile ideal su yalıtımı detaylarına ulaşmak ve bu konuda sektör paydaşlarımızı bilinçlendirmek bizim için çok önemli. Bu toplantılar bu anlamda sektörümüze büyük kolaylık ve ilerlemede hız kazandırıyor.”
20 Ocak 2024
Türkiye'nin en ESKİ ve en çok ZİYARET EDİLEN şantiyesi: ŞANTİYE®...
İnşaata dair "KAYDADEĞER" ne varsa... 1988'den bu yana...
Şantiye®nin ürettiği, derlediği ve yayınladığı içeriklerde öncelik “KAMUSAL YARAR”dır...
Ve yayınlanan içeriğin “ÖZEL” olmasına özen gösterilir...
BASILI DERGİ + E-DERGİ + SANTİYE.COM.TR + SOSYAL MEDYA + DİJİTAL PLATFORMLAR...
İnşaat sektörünün buluşma noktası Şantiye®, “Güven”i temsil eden “Basılı bir Yayın” olma özelliğinin yanı sıra yenilenen web sitesi, Turkcell Dergilik ve Türk Telekom E-Dergi gibi mobil uygulamalardaki varlığı, 42 bin E-Bülten abonesi ve 85 bin sosyal medya takipçisi-bağlantısıyla inşaat sektörünün en önemli iletişim platformlarından biri olmaya her ortamda devam ediyor... 1988'den bu yana...
Şantiye® ayrıca yapı sektörüne "Şantiye'nin Yıldızı Ödülü", "Yılın Yeşil Yapı Malzemesi / Teknolojisi Ödülü" ve "Şantiyeden Kareler Fotoğraf Yarışması" gibi farklı organizasyonlarla da katkı sunuyor.
Şantiye®nin son sayısı da dahil 1988 yılından bugüne kadar yayınlanan TÜM SAYILARINA E-Dergi olarak göz atmak için lütfen tıklayın...
Şantiye®, başta ABONELERİ olmak üzere 2020-2024 yıllarında ilan veren firmalar ABS Yapı, Akyapı, Alumil, Anadolu Motor (Honda), Alkur, Ak-İzo, Altensis, Arbiogaz, Aremas, Arfen, Assan Panel, Asteknik, Atos, Batıçim, Baumit, Betek, Betonblock, Borusan CAT, Bosch Termoteknik, Bostik, BTM, Buderus, Bureau Veritas, Çimsa, Çuhadaroğlu, Çukurova Isı, Duyar Vana, DYO, Efectis ERA, Ekomaxi, Elkon, Emülzer, Eryap, Filli Boya, Fixa, Fullboard, Form Endüstri Ürünleri, Form Endüstri Tesisleri, Form MHI (Mitsubishi Heavy Industries) Klima, Garanti Leasing, GF Hakan Plastik, Gökçe Brülör, Grundfos, Hilti, IQ Alüminyum (by Deceuninck), İNKA, İntek, İpragaz, İstanbul Teknik, İzocam, İzoser, Kalekim, Knauf, Knauf Insulation, Komatsu, Köster, Kuzu Grup, LG, Marubeni, Masdaf, Master Builders Solutions, MBI Braas, Meiller Kipper (Doğuş Otomotiv), Messe Frankfurt, Messe München/Agora Tur., Mekon, Mitsubishi Chemical, Nalburdayim.com, NETCAD, ODE, Ökotek, Özler Kalıp, Özpor, Panasonic, PERI, Pimakina, Polyfibers, Polyfin, Prometeon, Ravago, Rehau, Saint Gobain Türkiye, Saray Alüminyum, Schüco, Selena (Tytan), Sentez Mekanik, Serge Ferrari, Shell, Siemens, Sistem İnşaat, Soudal, Sika, Şişecam, Temsa, TMS, Tekno Yapı, Türk Ytong, Tremco illbruck, Vaillant, Vekon, Wermut, Wilo ve Xylem’in değerli katkılarıyla hazırlanmaktadır.
ABONE OLMAK İÇİN
Bir yıllık abonelik bedelimiz olan 1200 TL (6 Sayı, KDV Dahil)'yi TR70 0001 0008 5291 9602 1550 01 IBAN no’lu hesabımıza (Ekosistem Medya) yatırıp; ardından dekontu, açık adresinizi ve fatura bilgilerinizi (şahıs ise TC kimlik no; firma ise vergi dairesi-numarası) santiye@santiye.com.tr adresine e-posta veya 0532 516 03 29 no’lu telefona WhatsApp / SMS aracılığıyla ulaştırabilirsiniz.