UYAK 2023 (5. Uluslararası Yeraltı Kazıları Sempozyumu ve Sergisi) TMMOB Maden Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistem Dairesi Başkanlığı birlikteliğiyle 9-10-11 Mart 2023'te İstanbul’da (Hilton İstanbul Bosphorus Kongre Merkezi) düzenlenecek.
Bilindiği üzere kentleşme ve genişleyen şehirler ile birlikte artan altyapı ve toplu ulaşım talebi şehir içi yeraltı kazılarına olan ihtiyacı da beraberinde getiriyor. Bu nedenle UYAK 2023'ün teması "Geleceğin Şehirleri, Şehir Tünelciliği ve Yeraltı Kazıları" olarak belirlendi.
Yeraltı Kazıları Sempozyumu'nun İstanbul'da yapılmasının en önemli sebebi, ülkemizde ve dünyada metro projelerinin en yoğun uygulandığı şehir olması. İstanbul, 2022 yılında dünyada aynı anda en çok metro projesi inşaatı devam eden şehir olma özelliğiyle öne çıkıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 98,7 km’lik 10 raylı sistem projesinin (8 metro: 97,6 km, 1 tramvay: 1,1 km ve 1 füniküler: 0,8 km) yapımı devam ediyor; ayrıca geleceğe yönelik 74.5 km'lik HIZRAY projesi gibi yeni metro projeleri de planlama ve hazırlık aşamasında. Ayrıca Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından projeleri yürütülen 95 km'lik 6 metro metro projesi yapımı da devam ediyor.
Sempozyum Konuları
Proje Tasarımı, Planlama
Yeraltı yapılarının tasarımı, planlanması ve kullanımı
Arazi ve laboratuvar incelemeleri, zemin ve kaya mekaniği deneyleri
Jeolojik, jeofizik ve jeoteknik raporlama
Fizibilite çalışmaları
Klasik Tünelcilik ve Madenlerde Hazırlık İşleri
Aşamalı yeraltı kazıları, NATM
Boru kemer ve diğer arazi ön-güçlendirme uygulamaları
Püskürtme beton, tel hasır, çelik tahkimat/iksa uygulamaları
Kentsel alanlarda delme-patlatma uygulamaları ve titreşimler
Yeraltında delme patlatma uygulamaları
Kazı, tahkimat, nakliyat, su atımı (drenaj) uygulamaları
Ön delgi, zemin iyileştirme, jet grouting ve susuzlandırma
Klasik kazı yöntemlerinin tünelcilik ve madencilikte uygulamaları
Mekanize Kazı Yöntemleri / Mekanize Tünelcilik
Yeni (hızlı) kazı teknolojileri, seçim, tasarım ve performans
Tam cepheli tünel açma makineleri (TBM’ler)
Kollu galeri açma makineleri ve darbeli/hidrolik kırıcılar
Yeni (hızlı) Kazı teknolojilerinde lojistik (back up) üniteler
Pasa-zemin şartlandırma, çamur (slurry) şartlandırma
Kazı sonrası işler, elektromekanik, sinyalizasyon, yangın izleme
Mekanize kazı yöntemlerinin madencilik ve tünelcilik uygulamaları
Şehir Tünelciliği, Tünelcilikte Dijitalleşme
Yeraltı projelerinin tasarım ve yapım süreçlerinde dijitalleşme (IoT, yapı bilgi modellemesi, veri bilimi vb.)Yeraltı yapılarının yapımında ve tasarımında sürdürülebilirlik uygulamalarıOtomatik İzleme SistemleriŞehir tünelciliği, yoğun yapılaşma alanlarında yeraltı kazılarıŞehir şantiyeciliği uygulamalarıTBM pasalarının geri dönüşümü ve yeniden kullanımıYeraltı şehirciliği ve yeraltı kazıları
Risk, Çevre, İş Sağlığı Güvenliği ve diğerleri
Risk analizi ve yönetimi, organizasyon, ihale tipleri-süreçleri, maliyetler
Çevresel etkiler, arazi deformasyonları, jeoteknik ölçümler ve izleme
Yeraltı kazılarında iş sağlığı ve güvenliği
Havalandırma uygulamaları
Yeraltı yapılarının bakımı-onarımı-rehabilitasyonu
Mega tünel uygulamaları, Mega maden uygulamaları
Mikrotünelcilik.
UYAK2023 Daveti
"İstanbul Metrosu kazılarının başlaması ile TMMOB Maden Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi tarafından başlatılan Uluslararası Yeraltı Kazıları Sempozyumu (UYAK), metro ve tünel kazılarındaki gelişmelere paralel olarak 1994, 2007, 2013 ve 2018 yıllarında toplam dört kez düzenlenmiştir. UYAK Sempozyumu, metro ve tünel projeleri başta olmak üzere yeraltı madencilik kazıları, su-atık su tünelleri, baraj tünelleri vb. yeraltı kazıları ile ilgili bilimsel ve teknik gelişmelerin ve sorunların, konunun ilgili tarafları ile belediyeler, kamu kurumu temsilcileri, yüklenici firmalar, makina-ekipman üreticileri ve mühendislerin bir araya geldiği bilimsel ve teknik bir platform niteliği taşımaktadır. UYAK2023, 5.Uluslararası Yeraltı Kazıları Sempozyumu ve Sergisi TMMOB Maden Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistem Dairesi Başkanlığı birlikteliği ile 9-10-11 Mart 2023'te İstanbul’da düzenlenecektir. Kentleşme ve genişleyen şehirler ile birlikte artan altyapı ve toplu ulaşım talebi şehir içi yeraltı kazılarına olan ihtiyacı da beraberinde getirmektedir. Bu nedenle UYAK2023'ün teması, "Geleceğin Şehirleri, Şehir Tünelciliği ve Yeraltı Kazıları" olarak belirlenmiştir. Yeraltı Kazıları Sempozyumu'nun İstanbul'da yapılmasının en önemli sebebi ülkemizde ve dünyada metro projelerinin en yoğun uygulandığı şehir olmasıdır. İstanbul, 2022 yılında dünyada aynı anda en çok metro projesi inşaatı devam eden şehir olma özelliği ile öne çıkmaktadır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 98,7 km’lik 10 raylı sistem projesinin (8 metro: 97,6 km, 1 tramvay: 1,1 km ve 1 füniküler: 0,8 km) yapımı devam etmekte, ayrıca geleceğe yönelik 74.5 km'lik HIZRAY projesi gibi yeni metro projeleri de planlama ve hazırlık aşamasındadır. Ayrıca Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından projeleri yürütülen 95 km'lik 6 metro projesi yapımı da devam etmektedir. Ulusal ve uluslararası katılımcı delegeler ve bilim insanlarının geniş bir katılımı ile bilimsel ve teknik bir şölen havasında geçeceğine inandığımız bu sempozyuma, tüm tünelcileri, madencileri, mühendisleri, üretici firmaları, yüklenicileri, belediyeleri, kamu kurumlarını ve tüm sektör bileşenlerini davet ediyoruz.
UYAK 2023 Sempozyum Eş Başkanları Selçuk Şimşek ve Doç. Dr. Pelin Alpkökin
Ayrıntılı bilgi için: https://uyak.org.tr
28 Kasım 2022
Türkiye'nin en ESKİ ve en çok ZİYARET EDİLEN şantiyesi: ŞANTİYE®...
İnşaata dair "KAYDADEĞER" ne varsa... 1988'den bu yana...
Şantiye®nin ürettiği, derlediği ve yayınladığı içeriklerde öncelik “KAMUSAL YARAR”dır...
Ve yayınlanan içeriğin “ÖZEL” olmasına özen gösterilir...
BASILI DERGİ + E-DERGİ + SANTİYE.COM.TR + SOSYAL MEDYA + DİJİTAL PLATFORMLAR...
İnşaat sektörünün buluşma noktası Şantiye®, “Güven”i temsil eden “Basılı bir Yayın” olma özelliğinin yanı sıra yenilenen web sitesi, Turkcell Dergilik ve Türk Telekom E-Dergi gibi mobil uygulamalardaki varlığı, 42 bin E-Bülten abonesi ve 85 bin sosyal medya takipçisi-bağlantısıyla inşaat sektörünün en önemli iletişim platformlarından biri olmaya her ortamda devam ediyor... 1988'den bu yana...
Şantiye® ayrıca yapı sektörüne "Şantiye'nin Yıldızı Ödülü", "Yılın Yeşil Yapı Malzemesi / Teknolojisi Ödülü" ve "Şantiyeden Kareler Fotoğraf Yarışması" gibi farklı organizasyonlarla da katkı sunuyor.
Şantiye®nin son sayısı da dahil 1988 yılından bugüne kadar yayınlanan TÜM SAYILARINA E-Dergi olarak göz atmak için lütfen tıklayın...
Şantiye®, başta ABONELERİ olmak üzere 2020-2024 yıllarında ilan veren firmalar ABS Yapı, Akyapı, Alumil, Anadolu Motor (Honda), Alkur, Ak-İzo, Altensis, Arbiogaz, Aremas, Arfen, Assan Panel, Asteknik, Atos, Batıçim, Baumit, Betek, Betonblock, Borusan CAT, Bosch Termoteknik, Bostik, BTM, Buderus, Bureau Veritas, Çimsa, Çuhadaroğlu, Çukurova Isı, Duyar Vana, DYO, Efectis ERA, Ekomaxi, Elkon, Emülzer, Eryap, Filli Boya, Fixa, Fullboard, Form Endüstri Ürünleri, Form Endüstri Tesisleri, Form MHI (Mitsubishi Heavy Industries) Klima, Garanti Leasing, GF Hakan Plastik, Gökçe Brülör, Grundfos, Hilti, IQ Alüminyum (by Deceuninck), İNKA, İntek, İpragaz, İstanbul Teknik, İzocam, İzoser, Kalekim, Knauf, Knauf Insulation, Komatsu, Köster, Kuzu Grup, LG, Marubeni, Masdaf, Master Builders Solutions, MBI Braas, Meiller Kipper (Doğuş Otomotiv), Messe Frankfurt, Messe München/Agora Tur., Mekon, Mitsubishi Chemical, Nalburdayim.com, NETCAD, ODE, Ökotek, Özler Kalıp, Özpor, Panasonic, PERI, Pimakina, Polyfibers, Polyfin, Prometeon, Ravago, Rehau, Saint Gobain Türkiye, Saray Alüminyum, Schüco, Selena (Tytan), Sentez Mekanik, Serge Ferrari, Shell, Siemens, Sistem İnşaat, Soudal, Sika, Şişecam, Temsa, TMS, Tekno Yapı, Türk Ytong, Tremco illbruck, Vaillant, Vekon, Wermut, Wilo ve Xylem’in değerli katkılarıyla hazırlanmaktadır.
ABONE OLMAK İÇİN
Bir yıllık abonelik bedelimiz olan 1200 TL (6 Sayı, KDV Dahil)'yi TR70 0001 0008 5291 9602 1550 01 IBAN no’lu hesabımıza (Ekosistem Medya) yatırıp; ardından dekontu, açık adresinizi ve fatura bilgilerinizi (şahıs ise TC kimlik no; firma ise vergi dairesi-numarası) santiye@santiye.com.tr adresine e-posta veya 0532 516 03 29 no’lu telefona WhatsApp / SMS aracılığıyla ulaştırabilirsiniz.