Yerden ısıtmanın doğru kullanıldığı takdirde oldukça verimli bir sistem olduğunu ifade eden REHAU Bina Çözümleri Teknik Bölümü Müdürü Ferhat Saraç, öncellikle mekana uygun yerden ısıtma türünü seçmek gerektiğini belirtiyor. Ferhat Saraç yerden ısıtma konusunda dikkat edilmesi konusunda şu uyarılarda bulunuyor:
“Kuru veya yüzer döşeme sistemlerinde su borularını içeren sistem panelleri mevcut bir zeminin üstüne oturur. Islak zemin sistemlerinde borular mevcut zeminin üstüne uygulanabilen bir şap tabakası ile kaplanır veya mevcut şap tabakasının bir kısmı değiştirilebilir. Her iki sistem de boru sistemi bir manifolddan dağıtılan ve bir ısı merkezinden gelen sıcak suyu kullanır.
“Bir yerden ısıtma sisteminin güçlendirilmesi çoğu durumda döşeme seviyesini yükselteceği için, daha sonra kalan katlar arasında yeterli yükseklik olduğundan emin olmalısınız. Bu durum alçak tavanlı bir tarihi mülkte mümkün olmayabilir. Daha yüksek kat seviyesi, kapı eşiklerinin ayarlanması gerektiği anlamına da gelebilir. Mevcut bir zeminin üzerine bir kaplama olarak yerleştirilen ıslak zemin sistemleri, en fazla zemin derinliğini etkileme eğilimindedir. Ancak düşük yükseklik ve yüksek performanslı şaplardaki en son gelişmeler, toplam zemin inşaat derinliğini 21 mm'ye kadar azaltabilir.
"Bunun da ötesinde, sistem için enerji kaynağının uygun olmasını sağlamalısınız. Bazı çözümler elektrikle çalışır ve diğerleri kazandan gelen sıcak suyu kullanır. Bu nedenle seçtiğiniz seçeneklerin faturalarınızı artırmadan veya merkezi ısıtmayı zorlamadan verimli ve etkili bir şekilde çalışıp çalışmadığını kontrol etmek önemlidir. Yerden ısıtma sistemini kurmaya karar verirseniz, ısı pompası gibi enerji açısından daha verimli bir ısı kaynağına geçmeyi veya evinizin yalıtımını iyileştirmeyi düşünmek için iyi bir zaman olabilir.
“Kontroller açısından, belirli yerden ısıtma kontrolleri gereklidir. Ancak mevcut oda kontrollerinde zaten mevcut olan herhangi bir kablo, yeni termostatlar için sıklıkla kullanılabilir. Alternatif olarak, REHAU'nun NEA Smart 2.0 gibi akıllı sistemleriyle oda termostatları da kablosuz olarak rahatlıkla bağlanabilir. Evinizin yapısına uyum sağlamak için akıllı kontrolleri kullanabilir ve değişik yerden ısıtma bölgeleri oluşturabilirsiniz. Bu özellikle sık kullanmadığınız odalarda enerji kullanımını azaltmak için kullanışlı olabilir.
"Son olarak sisteme uyumun ne kadar zaman alacağını düşünün. Boru tesisatının üzerine bir şap katmanı gerektiren ıslak sistemlerde, sistemin kendisinin kurulum süresinin yanı sıra düzgün bir şekilde kuruması için zaman ayırmanız gerekecektir. Herhangi bir uyarlama, potansiyel olarak yeni bir ısı kaynağının kurulumu ve kontrol sisteminin ayarlanması da projeyi biraz daha uzatacaktır. Projenin boyutunu ölçmek için, sizin ve eviniz için doğru çözüm konusunda size rehberlik edebilecek bir yerden ısıtma tesisatçısı ile görüşmeniz en iyisidir.
Yerden ısıtma ve akıllı kontroller hakkında daha fazla bilgi için lütfen şu adresi ziyaret edin: https://www.rehau.com/tr-tr/yerdenisitma
23 Mart 2021
Türkiye'nin en ESKİ ve en çok ZİYARET EDİLEN şantiyesi: ŞANTİYE®...
İnşaata dair "KAYDADEĞER" ne varsa... 1988'den bu yana...
Şantiye®nin ürettiği, derlediği ve yayınladığı içeriklerde öncelik “KAMUSAL YARAR”dır...
Ve yayınlanan içeriğin “ÖZEL” olmasına özen gösterilir...
BASILI DERGİ + E-DERGİ + SANTİYE.COM.TR + SOSYAL MEDYA + DİJİTAL PLATFORMLAR...
İnşaat sektörünün buluşma noktası Şantiye®, “Güven”i temsil eden “Basılı bir Yayın” olma özelliğinin yanı sıra yenilenen web sitesi, Turkcell Dergilik ve Türk Telekom E-Dergi gibi mobil uygulamalardaki varlığı, 42 bin E-Bülten abonesi ve 85 bin sosyal medya takipçisi-bağlantısıyla inşaat sektörünün en önemli iletişim platformlarından biri olmaya her ortamda devam ediyor... 1988'den bu yana...
Şantiye® ayrıca yapı sektörüne "Şantiye'nin Yıldızı Ödülü", "Yılın Yeşil Yapı Malzemesi / Teknolojisi Ödülü" ve "Şantiyeden Kareler Fotoğraf Yarışması" gibi farklı organizasyonlarla da katkı sunuyor.
Şantiye®nin son sayısı da dahil 1988 yılından bugüne kadar yayınlanan TÜM SAYILARINA E-Dergi olarak göz atmak için lütfen tıklayın...
Şantiye®, başta ABONELERİ olmak üzere 2020-2025 yıllarında ilan veren firmalar ABS Yapı, Akyapı, Alumil, Anadolu Motor (Honda), Alkur, Ak-İzo, Altensis, Arbiogaz, Aremas, Arfen, Artus, Assan Panel, Asteknik, Atos, Batıçim, Baumit, Betek, Betonblock, Borusan CAT, Bosch Termoteknik, Bostik, BTM, Buderus, Bureau Veritas, Chryso, Çimsa, Çuhadaroğlu, Çukurova Isı, Deutsche Messe, Duyar Vana, DYO, Efectis ERA, Ekomaxi, Elkon, Emülzer, Eryap, Filli Boya, Fixa, Fullboard, Form Endüstri Ürünleri, Form Endüstri Tesisleri, Form MHI (Mitsubishi Heavy Industries) Klima, Garanti Leasing, GF Hakan Plastik, Gökçe Brülör, Grundfos, Hilti, IQ Alüminyum (by Deceuninck), İNKA, İntek, İpragaz, İstanbul Teknik, İzocam, İzoser, Kalekim, Knauf, Knauf Insulation, Komatsu, Köster, Kuzu Grup, LG, Marubeni, Masdaf, Master Builders Solutions, MBI Braas, Meiller Kipper (Doğuş Otomotiv), Messe Frankfurt, Messe München/Agora Tur., Mekon, Mitsubishi Chemical, Molecor, Nalburdayim.com, NETCAD, ODE, Ökotek, Özler Kalıp, Özpor, Panasonic, PERI, Pimakina, Polyfibers, Polyfin, Prometeon, Ravago, Rehau, Saint Gobain Türkiye, Samsung, Saray Alüminyum, Schüco, Selena (Tytan), Sentez Mekanik, Serge Ferrari, Shell, Siemens, Sistem İnşaat, Soudal, Sika, Şişecam, Temsa, TMS, Tekno Yapı, Türk Ytong, Tremco illbruck, Vaillant, Vekon, Viessmann, Wermut, Wilo, Winsa, XCMG ve Xylem’in değerli katkılarıyla hazırlanmaktadır.
ABONE OLMAK İÇİN
Bir yıllık abonelik bedelimiz olan 1200 TL (6 Sayı, KDV Dahil)'yi TR70 0001 0008 5291 9602 1550 01 IBAN no’lu hesabımıza (Ekosistem Medya) yatırıp; ardından dekontu, açık adresinizi ve fatura bilgilerinizi (şahıs ise TC kimlik no; firma ise vergi dairesi-numarası) santiye@santiye.com.tr adresine e-posta veya 0532 516 03 29 no’lu telefona WhatsApp / SMS aracılığıyla ulaştırabilirsiniz.