Çevreye uyumuyla dikkat çeken projede enerji verimliliği de oldukça önemsenmiş.
İspanyol Balzar Architect tarafından tasarlanan “Zeytinlik Evi”, Valensia (İspanya)’nın küçük bir kasabası olan Quesa’da yer alıyor. Yapının bulunduğu arsa, şehrin eteklerinde kent ile kırsal bölge arasında bir bağlantı görevi görüyor.
Bina, çeşitli mimari özellikleri sayesinde çevresiyle mükemmel bir uyum sağlıyor. Mesela üç avlusu gökyüzüne, zeytin ağaçlarına açılıyor ve aynı zamanda mahremiyet sağlıyor. Ayrıca ılıman bir iklimde Akdeniz kültürüne özgü geniş bir veranda, Batı’dan gelen sıcağa karşı sakinlerini koruyor ve iç mekan ile dış mekan arasında hoş bir bariyer oluşturuyor.
Yüzme havuzu bulunan uzunlamasına geniş platform ise zeytinliğe doğru uzanıyor. Bu bölüm ayrıca muhteşem bir gün batımı manzarasına sahip.
İç mekanların tümü, muhteşem zeytinlik ile görsel olarak bağlantılı. Zeytinlikle olan söz konusu bağlantı her odada farklı şekilde gerçekleşiyor.
“Su” güçlü bir unsur
“Su” da evin her yerinde güçlü bir unsur olarak göze çarpıyor. Açık havuzun bir ucu yarım daire şeklinde ve kısmen tonozla örtülmüş. Verandaya ve evin bahçesi olan zeytinliğe doğru uzanıyor. Spa içeren iç havuz, banyodaki ve dış mekandaki duşlar, suyun ev içindeki görünürlüğünü artırıyor. Ayrıca her iki yüzme havuzu da ısıtmalı ve yıl boyu kullanılabiliyor.
Projeyi farklı kılan bir unsur da kullanılan malzemelerin renk ve dokuları. Zemin ve cepheye hakim olan pişmiş toprak tonlar, yapıyı çevresiyle hepten bütünleştiriyor. İran Traverteni gibi egzotik mermerler, pirinç, zeytin yeşili doğramalar ve suyun farklı şekillerde kullanımı mekana eşsiz bir atmosfer katıyor.
Çelik konstrüksiyonlu inşa edilen evde, daha temiz bir yapıyı daha hızlı inşa etmek için yenilikçi bir konstrüksiyon sistemi kullanılmış.
Pasif Ev standartlarında
Enerji verimliliğinin oldukça önemsendiği bir konseptle tasarlanan proje Pasif Ev standartlarını da karşılıyor. Dolayısıyla düşük enerji gereksinimlerine sahip Zeytinlik Evi, yüksek konfor seviyelerine çok düşük enerji tüketimiyle ulaşabiliyor. Yüksek kaliteli pencereler, havalandırma ve yüksek iç hava kalitesi, yalıtım ve azaltılmış ısı köprüleri, binanın dikkat çeken özelliklerinden.
Kaynak ve fotoğraflar: https://balzararquitectos.com
2 Temmuz 2023
Türkiye'nin en ESKİ ve en çok ZİYARET EDİLEN şantiyesi: ŞANTİYE®...
İnşaata dair "KAYDADEĞER" ne varsa... 1988'den bu yana...
Şantiye®nin ürettiği, derlediği ve yayınladığı içeriklerde öncelik “KAMUSAL YARAR”dır...
Ve yayınlanan içeriğin “ÖZEL” olmasına özen gösterilir...
BASILI DERGİ + E-DERGİ + SANTİYE.COM.TR + SOSYAL MEDYA + DİJİTAL PLATFORMLAR...
İnşaat sektörünün buluşma noktası Şantiye®, “Güven”i temsil eden “Basılı bir Yayın” olma özelliğinin yanı sıra yenilenen web sitesi, Turkcell Dergilik ve Türk Telekom E-Dergi gibi mobil uygulamalardaki varlığı, 42 bin E-Bülten abonesi ve 85 bin sosyal medya takipçisi-bağlantısıyla inşaat sektörünün en önemli iletişim platformlarından biri olmaya her ortamda devam ediyor... 1988'den bu yana...
Şantiye® ayrıca yapı sektörüne "Şantiye'nin Yıldızı Ödülü", "Yılın Yeşil Yapı Malzemesi / Teknolojisi Ödülü" ve "Şantiyeden Kareler Fotoğraf Yarışması" gibi farklı organizasyonlarla da katkı sunuyor.
Şantiye®nin son sayısı da dahil 1988 yılından bugüne kadar yayınlanan TÜM SAYILARINA E-Dergi olarak göz atmak için lütfen tıklayın...
Şantiye®, başta ABONELERİ olmak üzere 2020-2024 yıllarında ilan veren firmalar ABS Yapı, Akyapı, Alumil, Anadolu Motor (Honda), Alkur, Ak-İzo, Altensis, Arbiogaz, Aremas, Arfen, Assan Panel, Asteknik, Atos, Batıçim, Baumit, Betek, Betonblock, Borusan CAT, Bosch Termoteknik, Bostik, BTM, Buderus, Bureau Veritas, Çimsa, Çuhadaroğlu, Çukurova Isı, Duyar Vana, DYO, Efectis ERA, Ekomaxi, Elkon, Emülzer, Eryap, Filli Boya, Fixa, Fullboard, Form Endüstri Ürünleri, Form Endüstri Tesisleri, Form MHI (Mitsubishi Heavy Industries) Klima, Garanti Leasing, GF Hakan Plastik, Gökçe Brülör, Grundfos, Hilti, IQ Alüminyum (by Deceuninck), İNKA, İntek, İpragaz, İstanbul Teknik, İzocam, İzoser, Kalekim, Knauf, Knauf Insulation, Komatsu, Köster, Kuzu Grup, LG, Marubeni, Masdaf, Master Builders Solutions, MBI Braas, Meiller Kipper (Doğuş Otomotiv), Messe Frankfurt, Messe München/Agora Tur., Mekon, Mitsubishi Chemical, Nalburdayim.com, NETCAD, ODE, Ökotek, Özler Kalıp, Özpor, Panasonic, PERI, Pimakina, Polyfibers, Polyfin, Prometeon, Ravago, Rehau, Saint Gobain Türkiye, Saray Alüminyum, Schüco, Selena (Tytan), Sentez Mekanik, Serge Ferrari, Shell, Siemens, Sistem İnşaat, Soudal, Sika, Şişecam, Temsa, TMS, Tekno Yapı, Türk Ytong, Tremco illbruck, Vaillant, Vekon, Wermut, Wilo ve Xylem’in değerli katkılarıyla hazırlanmaktadır.
ABONE OLMAK İÇİN
Bir yıllık abonelik bedelimiz olan 1200 TL (6 Sayı, KDV Dahil)'yi TR70 0001 0008 5291 9602 1550 01 IBAN no’lu hesabımıza (Ekosistem Medya) yatırıp; ardından dekontu, açık adresinizi ve fatura bilgilerinizi (şahıs ise TC kimlik no; firma ise vergi dairesi-numarası) santiye@santiye.com.tr adresine e-posta veya 0532 516 03 29 no’lu telefona WhatsApp / SMS aracılığıyla ulaştırabilirsiniz.