ICA Events tarafından düzenlenen Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul, bugün TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde 47. kez kapılarını açtı. Dünyadaki beş büyük yapı fuarından biri olan ve yeni iş birliklerinin kurulmasında büyük role sahip, bölgenin en güçlü iş birliği platformu Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul, 500 milyon Euro’nun üzerinde bir iş hacmi hedefiyle düzenleniyor. Fuarın ilk gününde sektörde inovasyona vurgu yapıldı.
Güçlü küresel ağını inşaat sektörüne aktararak yeni iş olanakları, ortaklık ve satın alım fırsatları yaratmayı hedefleyen Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul, bugün TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde başladı. Her yıl düzenlediği “VIP Alım Heyeti Programı” ile bu yıl100 ülkeden 400 davetli satın almacıya dört gün boyunca ev sahipliği yapacak fuara, 10.000 profesyonel uluslararası ziyaretçi ve 47 bin misafir bekleniyor. Ayrıca fuarda, 765 marka ve 300’e yakın yeni ürün grubu yer alıyor.
İtalya, Avusturya, Çin, Rusya, Tayland, Kore Cumhuriyeti, Portekiz, Mısır, Gürcistan, Çek Cumhuriyeti ve Azerbaycan’dan katılımcıların yer aldığı, 500 milyon Euro’nun üzerinde bir iş hacmi hedefiyle düzenlenenYapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul; bu sene ABD, Çin, Rusya, BAE, İngiltere, Almanya, Suudi Arabistan, Hindistan, Mısır, İtalya ve Fransa gibi önemli ülkeleri ağırlıyor.
Yapı Fuarı– Turkeybuild İstanbul Direktörü Banu Keskin, “Türk yapı sektörünün en uzun süredir düzenlenen Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul bugün 47. kez kapılarını açtı. Çok heyecanlı ve gururluyuz. 500 milyon Euro’nun üzerinde bir iş hacmi hedefiyle düzenlediğimiz fuarın bu yıl da hem ülke ekonomisine hem de inşaat sektörüne önemli katkılar sunacağına yürekten inanıyoruz. Katılımcılarımıza sunduğumuz benzersiz ihracat olanaklarının yanı sırayeni iş olanakları, ortaklık ve satın alım fırsatları yaratıyoruz.” şeklinde değerlendirmede bulundu.
Yapı Fuarı Etkinlikleri Geleceğin İnşasına Rehberlik Ediyor
Etki alanı ile Türkiye sınırlarını aşan, Orta Doğu, Orta Asya ve Kuzey Afrika’dan alıcıları cezbedenYapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul’da, dört gün boyunca toplam 30’dan fazla etkinlikte 85 konuşmacıeşliğinde mimarlık, tasarımda inovatif yaklaşımlar, yapay zeka, sürdürülebilirlik ve yapı malzemeleri konuları ele alınacak.
Fuarın ilk günü 16 Nisan’da “Keşfin Hammaddesi” teması ile inşaat sektörünün geleceğini şekillendiren yenilikler, malzeme biliminde çığır açan keşifler ve doğadan ilham alan akıllı malzemeler gündeme taşındı. “Malzeme Değişirse, Dünya Değişir! Start-Up Etkisi” konulu oturumda konuşan Biop Biotech Y. Mimar & Biyoteknoloji Danışmanı Onur Kırdök, “Canlılarla iş birliği içinde tasarım yaparak 'Evimizi yaparken geleceğimizi yıkıyor muyuz?' sorusuna çözüm arıyoruz. Endüstriyel ölçekte üretilebilen miselyum kompozitler, hafif, dayanıklı ve uygulaması kolay bir alternatif sunuyor.Artan çevre bilinciyle birlikte sürdürülebilir iç mekân tasarımlarına olan talep de yükseliyor. Doğayla uyumlu, yenilikçi ve geleceği koruyan yapı malzemeleriyle inşaat sektörünü iş birliğiyle dönüştürüyoruz.” açıklamasında bulundu.
“Maliyet mi, Değer mi? Yapı Projelerinde Yeni Dengeler” adlı günün bir diğer oturumunda konuşan Değişim Mimarı İnovatif Yönetim Danışmanlığı Kurucusu Demet Demirer ise daha iyi bir dünyaiçin iş birliğine vurgu yaparak, “İnşaat sektörü olarak yalnızca binaları değil, insanların mutluluğunu ve geleceğini de inşa ediyoruz. Artık her şeyi 'yeşil' ve sürdürülebilir düşünmek zorundayız, çünkü bina sektörü ve tedarik zinciri, iklim krizinde kritik bir rol oynuyor. Bu alanda yapacağımız her olumlu adım, doğaya ve yaşam kalitesine katkı sağlayacaktır.” dedi.
17 Nisan’da “Mimarlığın Yeni Matriksi” teması ileyapay zekâ destekli tasarımın yaratıcılığı nasıl dönüştürdüğü, parametrik modellemenin esnekliği ve verimliliği ile 3D baskının inşaat üzerindeki etkisi tartışılacak. 18 Nisan’da “Etkinin Mimarisi” oturumu ileetki ekonomisi ve sürdürülebilir yaklaşımlar doğrultusunda; inşaatta atık azaltımı, geri dönüşüm ve sosyal içerme konularına odaklanılacak. 19 Nisan’daki “Dönüşüm için Birliktelik” söyleşilerinde ise tasarımcılar, malzeme üreticileri, şehir plancıları, sanatçılar, akademisyenler ve yerel yönetimler, geleceğin şehirlerini inşa etmenin kapsayıcı, sürdürülebilir ve yenilikçi yollarını birlikte keşfedecek.
Yapı Fuarı’nda Yenilik ve İlham Buluşması
Yapı Fuarı’nın 7’nci yılına giren ve ilgiyle takip edilen etkinliği Yapı Master Class, bu yıl da ziyaretçilere mimarların rehberliğinde etkileşimli bir fuar deneyimi yaşatacak.Ezber bozan fikirler sunan, sektöre taze bir soluk getiren Yapı Tech Garage’da iseinovatif ürünlerini sergileme fırsatı bulacaklar. Yapı Fuarı’nın zamanla ayrılmaz bir parçası haline gelen Altın Mıknatıs "Stant Tasarımı Ödülleri" ile bağımsız jüri tarafından, ürünlerini sürdürülebilir ve yenilikçi bir şekilde tanıtan katılımcı firmalar ödüllendirilecek.
ŞANTİYE®
Daha iyi yapılar için...
16 Nisan 2025
Türkiye'nin en ESKİ ve en çok ZİYARET EDİLEN şantiyesi: ŞANTİYE®...
İnşaata dair "KAYDADEĞER" ne varsa... 1988'den bu yana...
Şantiye®nin ürettiği, derlediği ve yayınladığı içeriklerde öncelik “KAMUSAL YARAR”dır...
Ve yayınlanan içeriğin “ÖZEL” olmasına özen gösterilir...
BASILI DERGİ + E-DERGİ + SANTİYE.COM.TR + SOSYAL MEDYA + DİJİTAL PLATFORMLAR...
İnşaat sektörünün buluşma noktası Şantiye®, “Güven”i temsil eden “Basılı bir Yayın” olma özelliğinin yanı sıra yenilenen web sitesi, Turkcell Dergilik ve Türk Telekom E-Dergi gibi mobil uygulamalardaki varlığı, 42 bin E-Bülten abonesi ve 85 bin sosyal medya takipçisi-bağlantısıyla inşaat sektörünün en önemli iletişim platformlarından biri olmaya her ortamda devam ediyor... 1988'den bu yana...
Şantiye® ayrıca yapı sektörüne "Şantiye'nin Yıldızı Ödülü", "Yılın Yeşil Yapı Malzemesi / Teknolojisi Ödülü" ve "Şantiyeden Kareler Fotoğraf Yarışması" gibi farklı organizasyonlarla da katkı sunuyor.
Şantiye®nin son sayısı da dahil 1988 yılından bugüne kadar yayınlanan TÜM SAYILARINA E-Dergi olarak göz atmak için lütfen tıklayın...
Şantiye®, başta ABONELERİ olmak üzere 2020-2025 yıllarında ilan veren firmalar ABS Yapı, Akyapı, Alumil, Anadolu Motor (Honda), Alkur, Ak-İzo, Altensis, Arbiogaz, Aremas, Arfen, Artus, Assan Panel, Asteknik, Atos, Batıçim, Baumit, Betek, Betonblock, Borusan CAT, Bosch Termoteknik, Bostik, BTM, Buderus, Bureau Veritas, Chryso, Çimsa, Çuhadaroğlu, Çukurova Isı, Deutsche Messe, Duyar Vana, DYO, Efectis ERA, Ekomaxi, Elkon, Emülzer, Eryap, Filli Boya, Fixa, Fullboard, Form Endüstri Ürünleri, Form Endüstri Tesisleri, Form MHI (Mitsubishi Heavy Industries) Klima, Garanti Leasing, GF Hakan Plastik, Gökçe Brülör, Grundfos, Hannover Fairs, Hilti, IQ Alüminyum (by Deceuninck), İNKA, İntek, İpragaz, İstanbul Teknik, İzocam, İzoser, Kalekim, Knauf, Knauf Insulation, Komatsu, Köster, Kuzu Grup, LG, Marubeni, Masdaf, Master Builders Solutions, MBI Braas, Meiller Kipper (Doğuş Otomotiv), Messe Frankfurt, Messe München/Agora Tur., Mekon, Mitsubishi Chemical, Molecor, Nalburdayim.com, NETCAD, ODE, Ökotek, Özler Kalıp, Özpor, Panasonic, PERI, Pimakina, Polyfibers, Polyfin, Prometeon, Ravago, Rehau, Saint Gobain Türkiye, Samsung, Saray Alüminyum, Schüco, Selena (Tytan), Sentez Mekanik, Serge Ferrari, Shell, Siemens, Sistem İnşaat, Soudal, Sika, Şişecam, Temsa, TMS, Tekno Yapı, Türk Ytong, Tremco illbruck, Vaillant, Vekon, Viessmann, Wermut, Wilo, Winsa, XCMG, Xylem ve ZF'nin değerli katkılarıyla hazırlanmaktadır.
ABONE OLMAK İÇİN
Bir yıllık abonelik bedelimiz olan 1800 TL (6 Sayı, KDV Dahil)'yi TR70 0001 0008 5291 9602 1550 01 IBAN no’lu hesabımıza (Ekosistem Medya) yatırıp; ardından dekontu, açık adresinizi ve fatura bilgilerinizi (şahıs ise TC kimlik no; firma ise vergi dairesi-numarası) santiye@santiye.com.tr adresine e-posta veya 0532 516 03 29 no’lu telefona WhatsApp / SMS aracılığıyla ulaştırabilirsiniz.