47. kez kapılarını açmaya hazırlanan Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul, 16-19 Nisan 2025 tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenleyeceği etkinliklerle yapı sektörünün geleceğine yön verecek.
Bölgenin en büyük yapı, mimarlık ve inşaat teknolojileri fuarı Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul 2025, 16-19 Nisan tarihleri arasında 47. kez kapılarını açıyor. İnovasyon, teknoloji, etki ve iş birliği ekseninde şekillenen fuar; malzeme bilimi, yapay zekâ, sürdürülebilir şehirler ve toplumsal dönüşüm gibi en güncel konulara odaklanarak sektöre ışık tutuyor. Yapı sektörüne rehberlik edecek fuara, 46.000’den fazla profesyonelin katılımı bekleniyor.
İtalya, Avusturya, Çin, Rusya, Tayland, Kore Cumhuriyeti, Portekiz, Mısır, Gürcistan, Çek Cumhuriyeti ve Azerbaycan’dan yabancı katılımcıları bir araya getirecek fuar, bu yıl da %50 devlet teşviği ile güçleniyor. 4 gün boyunca binlerce ziyaretçiye ev sahipliği yapacak Yapı Fuarı; ABD, Çin, Rusya, BAE, İngiltere, Almanya, Suudi Arabistan, Hindistan, Mısır, İtalya, Fransa gibi önemli ülkelerin de bulunduğu 64 ülkeden 450 davetli tur operatörünü ağırlamaya hazırlanıyor.
Yeni iş birliklerinin kurulmasında önemli bir rol oynayan Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul’da sektörün geleceğine ışık tutan kapsamlı bir etkinlik programı hazırladıklarını açıklayan Yapı Fuarı DirektörüBanu Keskin, şunları belirtti: “İnşaat ve mimarlık dünyasının en önemli isimleri bir araya gelerek girişimcilerimize, yapı sektörünün geleceğine dair yeni iş modellerini, ürünlerini ve fikirlerini sunacaklar. Bu yıl, sürdürülebilirlikten teknolojik dönüşüme, toplumsal etkiden ekonomik uyuma kadar geniş bir perspektifte ele alınacak konuların, sektörün gelişimine yön vereceğine inanıyoruz. Geleceğin mimarisinin bugünün dönüşüm gücünde saklı olduğuna inanarak, yenilikçi malzemelerden akıllı teknolojilere, sürdürülebilir tasarımlardan sosyal etki yaratan projelere kadar geniş bir yelpazede keşifler yapılacak. Fuar, inşaat malzemeleri, makineleri ve teknolojileri ile ilgilenen perakende zincirleri, inşaat firmaları, taşeronlar ve diğer sektör temsilcileri ile doğrudan iletişim kurma fırsatı sunacak.”
Yenilikle Tasarla, Teknolojiyle İyileştir, Etki Bırak ve Birlikte Dönüştür!
Bu yıl, “Yenilikle Tasarla, Teknolojiyle İyileştir, Etki Bırak ve Birlikte Dönüştür!” mottosuyla hayata geçirilecek etkinliklerde, mimarlık ve yapı sektörünün ekonomik, teknolojik, toplumsal ve çevresel dönüşümü mercek altına alınacak. Yapı Arena etkinlikleri, öncü isimlerin katılımıyla gerçekleşecek paneller, workshoplar ve özel fuar turlarıyla, yaratıcı projeleri, yeni nesil malzemeleri ve inovatif tasarımları keşfetme fırsatı sunacak. Solo Design & Consultancy, Circular Design, Parametric Architecture, Nobon Mimarlık ve Piknik Works iş birliğiyle hazırlanan program, dört gün boyunca sektör profesyonellerine ilham vermeye hazırlanıyor.
“İnovasyon”,“İyileştirme”,“Etki”ve“Birliktelik” olmak üzere, her biri sektörün farklı bir boyutuna ışık tutan 4 tema altında 4 gün boyunca 4 eş küratör ve 70’ten fazla konuşmacı ile yapı dünyasının ekonomik, teknolojik, toplumsal ve çevresel dönüşümü ele alınacak.
16 Nisan Çarşamba – Yapı sektörünün geleceğini şekillendiren inovasyonlar, malzeme biliminin sınırlarını zorlayan keşifler ve doğadan ilham alan akıllı malzemeler “Keşfin Hammaddesi” teması altında ele alınacak. Solo Design & Consultancy Kurucu Ortağı, Mimar, Pasif Yapı Tasarımcısı Esra Aydınoğlu ve Döngüsel Tasarım Kurucusu, Mimar Özgül Öztürkeş küratörlüğünde kurgulanan 1. gün programında “Malzeme Değişirse, Dünya Değişir! Start-up Etkisi”, “Maliyet mi, Değer mi? Yapı Projelerinde Yeni Dengeler”, ‘’Ekolojik Akıl, Akıllı Malzeme: Doğanın Dijital Ağı’’ ve “Yapının Dna'sı: Malzeme, Mimarlık Ve Ar-Ge Üçgeni“masaya yatırılacak. Döngüsel ekonomi anlayışıyla sürdürülebilir kentleşme ve yeni nesil iş modelleri üzerinden, sektörün öncü isimleri malzeme inovasyonu, finansal sürdürülebilirlik ve start-up iş birlikleri üzerine ilham verici içgörüler paylaşacak.
17 Nisan Perşembe – Mimarlığın Yeni Matriksi” temasıyla düzenlenen fuarın ikinci gün oturumlarında, “Kodlarla Çizmek: Parametric Modelleme ve Hesaplamalı Tasarımın Geleceği”, ‘’Dijital Üretim Çağı: 3D Baskı, Robotik ve Yeni Yapı Teknolojileri”, ‘’Dijitalden Malzemeye: Mimarlıkta Yeni Tasarım ve Üretim Yaklaşımları’’ ve ‘’Dijital Onarım: Dayanıklı Kentler, İyileştirici Teknolojiler’’ başlıklarında dünyaca ünlü mimarlık ofislerinden gelen isimlerinezber bozan bakış açıları ve ilham verici sunumlarıyla geleneksel tasarım anlayışının yerini veri ve algoritmalar alırken yeni tasarımın inşa süreçlerindeki rolü detaylı şekilde incelenecekve masaya yatırılacak. İkinci günün eş küratörü Parametric Architecture Kurucusu Hamid Hassanzadeh olacak.
18 Nisan Cuma – “Etkinin Mimarisi” üçüncü günü teması olacak ve etki odağında NobonMimarlık Kurucusu, Mimar Dr. H. Cenk Dereli eş küratörlüğünde “Mimarlık Estetikten Fazlasıysa, Etkisi Nerede?”, “Şehirleri Tasarlamak için Mimarlık Yetmez!”, “Zamana Direnen Tasarımlar: Dayanıklı, Akıllı, Etkili” ve ‘’Bir Mücadele / Müdahale Aracı Olarak Tasarım’’ başlıkları tartışılacak. Yerel yönetimler, akademi ve özel sektör arasındaki iş birliklerini güçlendirmek üzere karar vericiler ve fikir önderleri ile buluşacak.
19 Nisan Cumartesi – “Dönüşüm İçin Birliktelik”temasında son gün birliktelik masaya yatırılacak ve “Yeni Mimarın Oyun Alanı”, “Birlikte Dönüşüm: Malzemeden Mekana”, “Birlikte Dönüşüm: Yeni Bir Mimara Doğru”,“Birlikte Dönüşüm: Kentsel Krizler - Kamusal Zeminler” ve ‘’Mimarlık Ekosistemi: Romantik Hayallerden Piyasa Gerçeklerine’’ konuları ilham verici isimler tarafından Piknik Works Kurucu Ortağı, Mimar, Çok Yönlü Tasarımcı Oğul Can Öztunç eş küratörlüğünde ele alınacak.
Yenilikçi Etkinliklerle Nitelikli Fuar İçerikleri: Yapı Arena Sahnesi, Yapı Master Class, Yapı Tech GarageveAltın Mıknatıs "Stant Tasarım Ödülleri"
Yerel ve yabancı katılımcıları buluşturan uluslararası bir platform olarak ziyaretçilerini cezbeden Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul’dakiYapı Arena Sahnesi’nde mimarlık ve yapı sektörünün geleceğine yön veren konular, sürdürülebilirlik, teknoloji, etki ve iş birliği odağında ele alınacak. Aynı zamanda yenilikçi malzemeler, akıllı teknolojiler, sürdürülebilir tasarımlar ve sektörün dönüşümüne dair içgörüler paylaşacak.
Yapı Master Classile sektör profesyonellerinden oluşan özel bir grup, usta mimar ve mühendisler eşliğinde fuar turuna katılarak stant ziyaretleri, uygulamalı ürün öğrenimi ve tematik sohbetler ile etkileşimli bir fuar deneyimi yaşayabilecekler.
Yapı Tech Garage'da ise yeni nesil teknolojilerle yapı tasarımı, uygulama ve müşteri deneyiminde dönüşüm yaratan girişimler sahnede olacak. Dijital tasarım, akıllı binalar, ileri inşaat malzemeleri, robotik otomasyon, yapay zeka ve sürdürülebilir teknolojiler gibi alanlarda çözümler sunan start-up’lar, yatırımcılarla buluşacak. Ayrıca, paylaşımlı stant modeli ile her gün farklı start-up’lar deneyimlenecek ve minimum 10, maksimum 16 girişimci projelerini tanıtacak.
Yapı Fuarı'nın gelenekselleşen ödül programıAltın Mıknatıs Stant Tasarım Ödülleriile sürdürülebilirlik, inovasyon ve teknolojiyi en iyi şekilde bir araya getirerek en etkili ziyaretçi deneyimini sunan stantlar ödüllendirilecek. Bağımsız jüri tarafından Sürdürülebilirlik ve Çevresel Etki, Tasarım ve Estetik, Teknoloji ve Fonksiyonellik, Ürün Sunumu ve Etkileşim kriterlerine göre değerlendirme yapılacak.
ŞANTİYE®
Daha iyi yapılar için...
28 Mart 2025
Türkiye'nin en ESKİ ve en çok ZİYARET EDİLEN şantiyesi: ŞANTİYE®...
İnşaata dair "KAYDADEĞER" ne varsa... 1988'den bu yana...
Şantiye®nin ürettiği, derlediği ve yayınladığı içeriklerde öncelik “KAMUSAL YARAR”dır...
Ve yayınlanan içeriğin “ÖZEL” olmasına özen gösterilir...
BASILI DERGİ + E-DERGİ + SANTİYE.COM.TR + SOSYAL MEDYA + DİJİTAL PLATFORMLAR...
İnşaat sektörünün buluşma noktası Şantiye®, “Güven”i temsil eden “Basılı bir Yayın” olma özelliğinin yanı sıra yenilenen web sitesi, Turkcell Dergilik ve Türk Telekom E-Dergi gibi mobil uygulamalardaki varlığı, 42 bin E-Bülten abonesi ve 85 bin sosyal medya takipçisi-bağlantısıyla inşaat sektörünün en önemli iletişim platformlarından biri olmaya her ortamda devam ediyor... 1988'den bu yana...
Şantiye® ayrıca yapı sektörüne "Şantiye'nin Yıldızı Ödülü", "Yılın Yeşil Yapı Malzemesi / Teknolojisi Ödülü" ve "Şantiyeden Kareler Fotoğraf Yarışması" gibi farklı organizasyonlarla da katkı sunuyor.
Şantiye®nin son sayısı da dahil 1988 yılından bugüne kadar yayınlanan TÜM SAYILARINA E-Dergi olarak göz atmak için lütfen tıklayın...
Şantiye®, başta ABONELERİ olmak üzere 2020-2025 yıllarında ilan veren firmalar ABS Yapı, Akyapı, Alumil, Anadolu Motor (Honda), Alkur, Ak-İzo, Altensis, Arbiogaz, Aremas, Arfen, Artus, Assan Panel, Asteknik, Atos, Batıçim, Baumit, Betek, Betonblock, Borusan CAT, Bosch Termoteknik, Bostik, BTM, Buderus, Bureau Veritas, Chryso, Çimsa, Çuhadaroğlu, Çukurova Isı, Deutsche Messe, Duyar Vana, DYO, Efectis ERA, Ekomaxi, Elkon, Emülzer, Eryap, Filli Boya, Fixa, Fullboard, Form Endüstri Ürünleri, Form Endüstri Tesisleri, Form MHI (Mitsubishi Heavy Industries) Klima, Garanti Leasing, GF Hakan Plastik, Gökçe Brülör, Grundfos, Hilti, IQ Alüminyum (by Deceuninck), İNKA, İntek, İpragaz, İstanbul Teknik, İzocam, İzoser, Kalekim, Knauf, Knauf Insulation, Komatsu, Köster, Kuzu Grup, LG, Marubeni, Masdaf, Master Builders Solutions, MBI Braas, Meiller Kipper (Doğuş Otomotiv), Messe Frankfurt, Messe München/Agora Tur., Mekon, Mitsubishi Chemical, Molecor, Nalburdayim.com, NETCAD, ODE, Ökotek, Özler Kalıp, Özpor, Panasonic, PERI, Pimakina, Polyfibers, Polyfin, Prometeon, Ravago, Rehau, Saint Gobain Türkiye, Samsung, Saray Alüminyum, Schüco, Selena (Tytan), Sentez Mekanik, Serge Ferrari, Shell, Siemens, Sistem İnşaat, Soudal, Sika, Şişecam, Temsa, TMS, Tekno Yapı, Türk Ytong, Tremco illbruck, Vaillant, Vekon, Viessmann, Wermut, Wilo, Winsa, XCMG ve Xylem’in değerli katkılarıyla hazırlanmaktadır.
ABONE OLMAK İÇİN
Bir yıllık abonelik bedelimiz olan 1200 TL (6 Sayı, KDV Dahil)'yi TR70 0001 0008 5291 9602 1550 01 IBAN no’lu hesabımıza (Ekosistem Medya) yatırıp; ardından dekontu, açık adresinizi ve fatura bilgilerinizi (şahıs ise TC kimlik no; firma ise vergi dairesi-numarası) santiye@santiye.com.tr adresine e-posta veya 0532 516 03 29 no’lu telefona WhatsApp / SMS aracılığıyla ulaştırabilirsiniz.