Gayrimenkul sektöründe sürdürülebilirliğin önemi ve aciliyeti Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği ev sahipliğinde ve T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı desteğiyle 7 Kasım tarihinde İstanbul’da düzenlenecek Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’nde tartışılacak.
Sürdürülebilirlik alanında çıkan fırsatları daha güçlü bir şekilde vurgulamak hedefiyle harekete geçen yapı sektörü, ÇEDBİK Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) ev sahipliğinde, T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı desteğiyle “Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’22" etkinliğinde bir araya geliyor.
7 Kasım 2022 tarihinde Swissôtel The Bosphorus İstanbul'da gerçekleştirecek Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’22, bu yıl "Sıfırın İnşası" ana temasını işleyecek ve gayrimenkul sektöründe sürdürülebilirliğin önemi ve aciliyeti daha yüksek bir sesle duyurulacak.
"Binaların geleceği, sürdürülebilir finansman, karbonsuzlaştırma hedefleri ve döngüsel ekonomi" gibi sektörde önem arz eden konuların masaya yatırılacağı zirvede kırka yakın konuşmacı, dünya gündemini kapsayan 5 özel konu, yüze yakın kurum ve kuruluşun yanında toplam 450’ye yakın katılımcı yer alacak.
Ulusal ve uluslararası arenadan saygın konuşmacılar
Türkiye ve dünyanın önde gelen isimlerinin ağırlanacağı zirvede konularında uzman akademisyen, kamu ve özel sektör temsilcileri yer alacak. T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Ulusal Yeşil Sertifika Sistemi’nin detayları Bakanlık yöneticileri tarafından paylaşılırken, yapı sektöründe sürdürülebilirliğin dünya gündeminde hangi noktada olduğunu Dünya Yeşil Bina Konseyi (WGBC), Yeşil İş Sertifikasyon Kurumu (GBCI) ve Avrupa Bölgesel Ağı (ERN) gibi yurtdışındaki önde gelen kurumların önemli temsilcilerince aktarılacak.
Zirve'nin açılış panelinde ise ÇEDBİK Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sami KILIÇ, Kalyon İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kalyoncu, Alarko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Niv Garih ve Alkaş Danışmanlık Başkanı Avi Alkaş yer alıyor.
Açılış panelinin ardından "Binalarımızın Geleceği", "Malzeme ve Kaynaklar", "Dönüşümün Kaynağı Nerede?", "Karbonsuzlaşma, ama nasıl?" ve "Yaşanabilir Binalar" adıyla 3 farklı oturumda söyleşiler düzenlenecek.
Gündem belirleyecek 5 kritik konu başlığı
Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi'22'de sürdürülebilirlik temalı 5 kritik konu ele alınacak.
Gelecekte yaşanabilir bir çevre ve insana yakışır, sürdürülebilir yaşam alanları oluşturmak adına yeşil bina sistemlerinin önemi "Binaların Geleceği" oturumunda ele alınacak. İnşaat ve bankacılık sektörlerinin yeşil binalara finansal bakış açısı, yeşil binalar için finansal ürünler, sertifika sistemleri gibi detaylar ise "Dönüşümün Kaynağı Nerede?" başlıklı oturumda irdelenecek. Sıfır enerjili, sıfır karbonlu binalar gibi yeşil bina sistemlerinin mimari yaklaşımları, bu binaların inşası, yönetimi ve sürdürülebilirliği ise "Yaşanabilir Binalar" oturumunda mercek altına alınacak. Bu oturumda BIM sisteminin uygulama ve yönetim detayında mimari inşaat ve mekanik yaklaşımları tartışılacak ve görüşler alınacak. Zirvenin bir diğer önemli başlıklarından "Karbonsuzlaşma, ama nasıl?" oturumunda konuyla ilgili uluslararası stratejilerin Türkiye'de uygulanmasına yönelik imkân ve engeller tartışılacak. Binalarda enerji verimliliğin artışı ve potansiyeli ile yenilenebilir enerji üretiminde Türkiye'nin durumu ve ulusal enerji politikaları incelenecek. Yeşil bina sektöründe özellikle yeşil malzemenin net tanımı ve yaklaşımı paylaşılacağı "Malzeme ve Kaynaklar" oturumunda da yeşil malzeme tanımına bağlı Türkiye deki yeşil malzeme piyasası ve küresel bakış açılarının sertifika sistemlerine etkileri ele alınacak.
Ayrıntılı ve güncel bilgi için: https://www.yesilbinazirvesi.com/
24 Ekim 2022
Türkiye'nin en ESKİ ve en çok ZİYARET EDİLEN şantiyesi: ŞANTİYE®...
İnşaata dair "KAYDADEĞER" ne varsa... 1988'den bu yana...
Şantiye®nin ürettiği, derlediği ve yayınladığı içeriklerde öncelik “KAMUSAL YARAR”dır...
Ve yayınlanan içeriğin “ÖZEL” olmasına özen gösterilir...
BASILI DERGİ + E-DERGİ + SANTİYE.COM.TR + SOSYAL MEDYA + DİJİTAL PLATFORMLAR...
İnşaat sektörünün buluşma noktası Şantiye®, “Güven”i temsil eden “Basılı bir Yayın” olma özelliğinin yanı sıra yenilenen web sitesi, Turkcell Dergilik ve Türk Telekom E-Dergi gibi mobil uygulamalardaki varlığı, 42 bin E-Bülten abonesi ve 85 bin sosyal medya takipçisi-bağlantısıyla inşaat sektörünün en önemli iletişim platformlarından biri olmaya her ortamda devam ediyor... 1988'den bu yana...
Şantiye® ayrıca yapı sektörüne "Şantiye'nin Yıldızı Ödülü", "Yılın Yeşil Yapı Malzemesi / Teknolojisi Ödülü" ve "Şantiyeden Kareler Fotoğraf Yarışması" gibi farklı organizasyonlarla da katkı sunuyor.
Şantiye®nin son sayısı da dahil 1988 yılından bugüne kadar yayınlanan TÜM SAYILARINA E-Dergi olarak göz atmak için lütfen tıklayın...
Şantiye®, başta ABONELERİ olmak üzere 2020-2024 yıllarında ilan veren firmalar ABS Yapı, Akyapı, Alumil, Anadolu Motor (Honda), Alkur, Ak-İzo, Altensis, Arbiogaz, Aremas, Arfen, Assan Panel, Asteknik, Atos, Batıçim, Baumit, Betek, Betonblock, Borusan CAT, Bosch Termoteknik, Bostik, BTM, Buderus, Bureau Veritas, Çimsa, Çuhadaroğlu, Çukurova Isı, Duyar Vana, DYO, Efectis ERA, Ekomaxi, Elkon, Emülzer, Eryap, Filli Boya, Fixa, Fullboard, Form Endüstri Ürünleri, Form Endüstri Tesisleri, Form MHI (Mitsubishi Heavy Industries) Klima, Garanti Leasing, GF Hakan Plastik, Gökçe Brülör, Grundfos, Hilti, IQ Alüminyum (by Deceuninck), İNKA, İntek, İpragaz, İstanbul Teknik, İzocam, İzoser, Kalekim, Knauf, Knauf Insulation, Komatsu, Köster, Kuzu Grup, LG, Marubeni, Masdaf, Master Builders Solutions, MBI Braas, Meiller Kipper (Doğuş Otomotiv), Messe Frankfurt, Messe München/Agora Tur., Mekon, Mitsubishi Chemical, Nalburdayim.com, NETCAD, ODE, Ökotek, Özler Kalıp, Özpor, Panasonic, PERI, Pimakina, Polyfibers, Polyfin, Prometeon, Ravago, Rehau, Saint Gobain Türkiye, Saray Alüminyum, Schüco, Selena (Tytan), Sentez Mekanik, Serge Ferrari, Shell, Siemens, Sistem İnşaat, Soudal, Sika, Şişecam, Temsa, TMS, Tekno Yapı, Türk Ytong, Tremco illbruck, Vaillant, Vekon, Wermut, Wilo ve Xylem’in değerli katkılarıyla hazırlanmaktadır.
ABONE OLMAK İÇİN
Bir yıllık abonelik bedelimiz olan 1200 TL (6 Sayı, KDV Dahil)'yi TR70 0001 0008 5291 9602 1550 01 IBAN no’lu hesabımıza (Ekosistem Medya) yatırıp; ardından dekontu, açık adresinizi ve fatura bilgilerinizi (şahıs ise TC kimlik no; firma ise vergi dairesi-numarası) santiye@santiye.com.tr adresine e-posta veya 0532 516 03 29 no’lu telefona WhatsApp / SMS aracılığıyla ulaştırabilirsiniz.