Türkiye İMSAD, Avrupa Komisyonu’nun "Yeşil Mutabakat" kapsamında" enerji, sanayi, ulaşım ve binalarda enerji verimliliğine yönelik önlemleri içeren "Fit for 55" paketini kabul etmesini ve Türkiye’de "Yeşil Mutabakat Çalışma Grubu" oluşturulmasını değerlendirdi. Yeşil Mutabakat’ın AB ile ticaret yapan tüm ülkeleri ilgilendirdiğini vurgulayanTürkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu, “Yeşil Mutabakat ve sınırda karbon vergisi konusunu artık ülkemizde gündemin en önemli maddelerinden biri olarak görmemiz gerekiyor. Sınırda karbon vergisinin 2026 itibarıyla başlamasının kararlaştırıldığı paketi olumlu değerlendirmeli, AB’nin ticaret ortağı olarak geçiş sürecini iyi yönetmeli, Yeşil Mutabakat’a uyum için şimdiden yol haritamızı oluşturmalıyız” dedi.
Avrupa Komisyonu, AB’nin iklim, enerji, arazi kullanımı, ulaşım ve vergilendirme politikalarını kapsayan Yeşil Mutabakat’ın önemli bir parçası olan "Fit for 55" (Yüzde 55 hedefine uygunluk) teklif paketini 14 Temmuz 2021 tarihinde kabul etti. AB’nin 1990 seviyelerine kıyasla karbon salımını 2030 yılına kadar yüzde 55 oranında azaltma hedefiyle uygulamaya aldığı paket ile önümüzdeki 10 yılda hedeflenen seviyelere ulaşılması, Avrupa’nın 2050 yılına kadar dünyanın iklim açısından nötr ilk kıtası olmasının sağlanması ve Avrupa Yeşil Mutakabatı’nın gerçeğe dönüşmesi amaçlanıyor.
AB’nin yeşil dönüşümü yasal bir boyuta taşıdığını belirten Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu, şunları söyledi: “Önemli bir kısmını sınırda karbon düzenlemesinin oluşturduğu ‘Yeşil Mutabakat’ın kapsadığı enerji, sanayi, ulaşım ve binalarda enerji verimliliğine yönelik önlemler, AB ile ticaret yapan tüm ülkeleri direkt ilgilendiriyor. Avrupa Birliği 2011 yılında, Ocak 2020’den itibaren sınırda karbon vergisi uygulanacağını açıklamıştı. Sınırda karbon uygulamasının ilk aşamada çimento, demir-çelik, alüminyum, gübre ve enerji sanayilerinde 2026'dan itibaren başlayacağının duyurulmasını olumlu bir gelişme olarak değerlendirmeliyiz. Söz konusu tarihte başlayacak bu uygulama ile ülkeler, küresel ve bölgesel ticarette AB’nin ticaret ortağı olarak yoluna devam edecek. Türkiye’yi üretim üssü olarak düşünürsek, bizim gibi enerji yoğun sektörlerin ağırlıklı olduğu bir ülkede ‘Yeşil Mutabakat’a uyum sağlamamız ve bu süreci iyi yönetmemiz gerekiyor. Bunu bir fırsat olarak değerlendirmek, hazırlıkları son güne bırakmamak adına önümüzdeki 5 yıl için şimdiden yol haritamızı oluşturmalıyız. Kısa vadeli projeler günümüzde enerjimizin önemli bir kısmını alıyor; ancak bilmeliyiz ki, hedeflediğimiz çağdaşlık seviyesine ulaşabilmek ve hak ettiğimiz ileri seviyede yaşayabilmek için geleceğe yatırım yapmalıyız. Bugün sürdürülebilir kalkınmanın önemli bir halkası olan inşaat malzemesi sanayicileri olarak, orta-uzun vadeli projelere daha fazla önem vererek zamanı iyi ve verimli kullanacağımıza inanıyorum.“
"Yeşil Mutabakat Eylem Planı" ile önemli bir adım atıldı
Ayrıca Türkiye’de, Cumhurbaşkanlığı’nın "Yeşil Mutabakat Eylem Planı"na ilişkin genelge yayımlayarak, Ticaret Bakanlığı tarafından yayımlanan eylem planının uygulanmasına yönelik Ticaret Bakanlığı ve ilgili diğer bakanlık temsilcilerinin yer aldığı "Yeşil Mutabakat Çalışma Grubu" oluşturmasıyla sürdürülebilir ekonomik büyüme için önemli bir adım atıldığını vurgulayan Tayfun Küçükoğlu, “Türkiye inşaat malzemesi sanayisini temsil eden bir çatı kuruluş olarak bu konuda yapılacak çalışmalar için üstümüze düşen sorumlulukları yerine getirmeye ve kamu temsilcilerine, ihtiyaç duyacakları alanlarda her türlü desteği vermeye hazırız” diye konuştu.
23 Temmuz 2021
Türkiye'nin en ESKİ ve en çok ZİYARET EDİLEN şantiyesi: ŞANTİYE®...
İnşaata dair "KAYDADEĞER" ne varsa... 1988'den bu yana...
Şantiye®nin ürettiği, derlediği ve yayınladığı içeriklerde öncelik “KAMUSAL YARAR”dır...
Ve yayınlanan içeriğin “ÖZEL” olmasına özen gösterilir...
BASILI DERGİ + E-DERGİ + SANTİYE.COM.TR + SOSYAL MEDYA + DİJİTAL PLATFORMLAR...
İnşaat sektörünün buluşma noktası Şantiye®, “Güven”i temsil eden “Basılı bir Yayın” olma özelliğinin yanı sıra yenilenen web sitesi, Turkcell Dergilik ve Türk Telekom E-Dergi gibi mobil uygulamalardaki varlığı, 42 bin E-Bülten abonesi ve 85 bin sosyal medya takipçisi-bağlantısıyla inşaat sektörünün en önemli iletişim platformlarından biri olmaya her ortamda devam ediyor... 1988'den bu yana...
Şantiye® ayrıca yapı sektörüne "Şantiye'nin Yıldızı Ödülü", "Yılın Yeşil Yapı Malzemesi / Teknolojisi Ödülü" ve "Şantiyeden Kareler Fotoğraf Yarışması" gibi farklı organizasyonlarla da katkı sunuyor.
Şantiye®nin son sayısı da dahil 1988 yılından bugüne kadar yayınlanan TÜM SAYILARINA E-Dergi olarak göz atmak için lütfen tıklayın...
Şantiye®, başta ABONELERİ olmak üzere 2020-2024 yıllarında ilan veren firmalar ABS Yapı, Akyapı, Alumil, Anadolu Motor (Honda), Alkur, Ak-İzo, Altensis, Arbiogaz, Aremas, Arfen, Assan Panel, Asteknik, Atos, Batıçim, Baumit, Betek, Betonblock, Borusan CAT, Bosch Termoteknik, Bostik, BTM, Buderus, Bureau Veritas, Çimsa, Çuhadaroğlu, Çukurova Isı, Duyar Vana, DYO, Efectis ERA, Ekomaxi, Elkon, Emülzer, Eryap, Filli Boya, Fixa, Fullboard, Form Endüstri Ürünleri, Form Endüstri Tesisleri, Form MHI (Mitsubishi Heavy Industries) Klima, Garanti Leasing, GF Hakan Plastik, Gökçe Brülör, Grundfos, Hilti, IQ Alüminyum (by Deceuninck), İNKA, İntek, İpragaz, İstanbul Teknik, İzocam, İzoser, Kalekim, Knauf, Knauf Insulation, Komatsu, Köster, Kuzu Grup, LG, Marubeni, Masdaf, Master Builders Solutions, MBI Braas, Meiller Kipper (Doğuş Otomotiv), Messe Frankfurt, Messe München/Agora Tur., Mekon, Mitsubishi Chemical, Nalburdayim.com, NETCAD, ODE, Ökotek, Özler Kalıp, Özpor, Panasonic, PERI, Pimakina, Polyfibers, Polyfin, Prometeon, Ravago, Rehau, Saint Gobain Türkiye, Saray Alüminyum, Schüco, Selena (Tytan), Sentez Mekanik, Serge Ferrari, Shell, Siemens, Sistem İnşaat, Soudal, Sika, Şişecam, Temsa, TMS, Tekno Yapı, Türk Ytong, Tremco illbruck, Vaillant, Vekon, Wermut, Wilo ve Xylem’in değerli katkılarıyla hazırlanmaktadır.
ABONE OLMAK İÇİN
Bir yıllık abonelik bedelimiz olan 1200 TL (6 Sayı, KDV Dahil)'yi TR70 0001 0008 5291 9602 1550 01 IBAN no’lu hesabımıza (Ekosistem Medya) yatırıp; ardından dekontu, açık adresinizi ve fatura bilgilerinizi (şahıs ise TC kimlik no; firma ise vergi dairesi-numarası) santiye@santiye.com.tr adresine e-posta veya 0532 516 03 29 no’lu telefona WhatsApp / SMS aracılığıyla ulaştırabilirsiniz.