1969'da kurulan ve merkezi Chicago'da bulunan Yüksek Binalar ve Kentsel Yaşam Alanı Konseyi (CTBUH / Council on Tall Buildings and Urban Habitat), Avrupa Konferansı'nı 18-19 Nisan tarihlerinde İstanbul'da gerçekleştirecek. Yüksek binalar ile sürdürülebilir kentsel tasarım alanında kar amacı gütmeden uluslararası çapta faaliyet gösteren CTBUH'un söz konusu konferansı kapsamında, Avrupa şehirlerinin karşı karşıya olduğu engel ve fırsatlar masaya yatırılacak.
Şehir planlamacıları, gayrimenkul geliştirme uzmanları, mimarlar ve düşünce liderleri "Uzun, orta ve kısa süreli gelişen olaylara karşı binalarda dayanıklılığın sağlanması", "Yüksek binaların doğal ve insan kaynaklı tehditlere karşı korunması", "Kalabalık topluluklar ve bunların salgın sırasında ve sonrasında başarıları", "Mevcut yüksek binaların bakım ve yenilenmesi" ile "Doğu Avrupa'da büyüyen yoğun başkentler"i ele alacaklar.
Ana konferansı, İstanbul Finans Merkezi'ndeki Ziraat Kuleleri'nde gerçekleştirilecek ve "Gelecek Odaklı Sehirler: Değişmekte Olan Çağımızda Daha Güvenli ve Uyumlu Yoğunluk" temasına odaklanılacak etkinlikte, Avrupa bölgesinin dört bir yanından gelen ve yüksek binalar, altyapı ve kentsel gelişim konularında uzman kişilerden sürdürülebilir kalkınma konusuna dair fikir edinme fırsatı yakalanabilecek. Katılımcılar, sektörün önde gelen isimleri ile bağlantı kurabilecek, bölgesel düzeyde iş fırsatları yakalayarak ortaklık geliştirme fırsatına sahip olabilecekler.
Program kapsamında 18 Nisan günü ana konferans sunumları yapılacak; 19 Nisan 2024 Cuma günü ise Teknik Bina Gezileri ve Atölyeler gerçekleştirilecek.
18 Nisan Perşembe günü ana konferans sırasında İngilizce'den Türkçe'ye simultane tercüme olacak. 19 Nisan Cuma günü yapılan Sismik Atölye Çalışması ve Teknik Saha Gezileri ise sadece İngilizce olarak gerçekleştirilecek.
KONFERANS PROGRAMI / 18 NİSAN 2024
Açılış Konuşması - Kent Savunuculuğu Paneli
Konuşmacı: Peter Murray (Moderatör)
CTBUH'un yeni başlatılan Şehir Savunuculuğu Programı yoğunluk, iklim değişikliğine dayanıklılık, sosyal eşitlik ve erişim de dahil olmak üzere bugün küresel şehirlerin karşı karşıya olduğu temel konuları, fırsatları ve zorlukları belirlemek ve keşfetmek için geliştirildi. Girişimin ikinci halka açık etkinliği, çeşitli küresel şehirlerden şehir planlamacılarının katılacağı bu açılış panelinde şekillenecek.
Şehirlere ve Binalara Yönelik Tehditlerin Önlenmesi
Konuşmacılar: David den Boer, Seyyid Rehan
Dünyanın dört bir yanındaki şehirler ve binalar dinamik bir iş ortamı ve keyifli yaşam koşulları yaratmak için sürekli bir gelişim içerisinde. Aynı zamanda terörizm, veri güvenliği ve yangınlar gibi giderek artan ve çeşitlenen zorluklara da ayak uydurmaları gerekiyor. Bu oturumda, şehir ölçeğinden bu kadar büyük zorluklarla başa çıkmak için belirlenen çözümler ele alınacak. Binalar hakkında bilgiler verilecek ve zorlu koşulların inovasyon için ne kadar fırsat yaratabileceğine dair vaka çalışmaları sunulacak.
Doğal Tehditlere ve İklim Değişikliğine Uyum Sağlayan Yoğunluk
Konuşmacılar: Atila Zekioğlu, César Frías Enciso, Diederik Barajı, Louise Clarke, Olivier Vassart (Moderatör), Patrick Coulombel
İklim değişiyor ve Avrupa, küresel ısınmanın ve genel olarak doğal tehditlerin olumsuz etkilerine en yatkın bölgeler arasında yer alıyor. Avrupa şehirleri ve binaları bununla nasıl başa çıkıyor ve ne planlıyor? Bu oturumdaki konuşmacılar artan kuraklıklar, ekstrem olaylar ve depremlerle bağlantılı çözüm bulmak amacıyla bölgesel, şehir ve bina ölçeğinde sorunları ve geliştirilen çözümleri sunacak. Tasarımı ve inşaatı yenilikçi çözümler sunan belirli binalara ilişkin vaka çalışmaları, geliştiricilerin, mimarların ve mühendislerin, zorlukları etkili tasarım fırsatlarına dönüştürmek için yaratıcılıklarını nasıl kullandıklarına örnek teşkil edecek.
Hareketlilik
Konuşmacılar: Dalibor Savoviç, Javier Sesma, Sascha Brozek
İnşaat sektörüyle ilgili diğer disiplinlerde olduğu gibi hareketliliğin birçok alt disiplini de bir şekilde izole edilmiş ve parçalanmış. Ancak son yıllarda elektronik cihazlar, ağ teknolojileri ve bina yönetim sistemlerindeki teknolojik gelişmeler, dikey ulaşım, kentsel kişisel ve toplu taşıma, varlık yönetimi ve binalarda iklim kontrolü arasında köprüler oluşturdu. Dinamik kentsel koşullara uyum sağlayan, üretkenliği ve yaşam kalitesini destekleyen kusursuz bir mobilite dünyası yaratan şirketler ve insanlar hakkında bilgiler paylaşılacak.
Avrupa'da Şehir Yoğunlukları Artıyor
Konuşmacı: Anna Kamenets
Avrupa şehirleri, yükseklikleri nedeniyle değil, etrafındaki küçük özel alanların birbirine kenetlenmesi ve keyifli ortak meydan, halka açık bir bahçe, bir nehir kıyısı gibi tarihi geçmişlerinin bir sonucu olarak "yoğunluğu" her zaman çok farklı bir şekilde yorumladı. Yükseklik nedeniyle yoğunlaşma şu anda bazı ekonomik Avrupa başkentlerinde yaşanıyor: Londra, Frankfurt, Paris, Milano gibi birkaçını sayarsak, doğu ülkeleri de dahil olmak üzere tüm Avrupa'da küçük ama büyüyen şehirlerde olduğu gibi... Bu oturumdaki sunumlar, gelişen bir mahalle yaratmayı başaran yeni binaların başarılı hikayeleriyle Avrupa genelinde yoğunlaşma etrafında yaşanan tartışmalar hakkında bilgi verecek.
Kapanış Konuşmaları
Konuşmacılar: Dario TrabuccoJavier ve Quintana de Uña
TEKNİK BİNA GEZİLERİ & ATÖLYELER / 19 NİSAN 2024
AND Pastel
2021 yılında "Tek Sahada Kentsel Habitat Kategorisi" alanında CTBUH Mükemmellik Ödülü'ne layık görülen bu bina, hali hazırda işletilen büyük ölçekli bir konut gelişimine dair fikir verecek.
Çamlıca Kulesi
İstanbul silüetinde ikonik bir varlık olan kule, şehrin dört bir yanına dağılmış halde bulunan birçok antenin karşıladığı ihtiyacı tek bir noktadan sağlamak için insa edildi.
Binanın Mimarı Melike Altınışık'ın Şantiye® Dergisi için hazırladığı içeriğe 382. sayımızda geniş olarak yer vermiştik. Çamlıca Kulesi'yle ilgili o içeriğe ulaşmak için yukarıdaki görsele tıklayabilirsiniz.
Ziraat Bankası Kuleleri
Ziraat Bankası Genel Müdürlük Kuleleri, 2023 yılı CTBUH İnşaat Mükemmellik Ödülü'ne layık görülmüştü. Tur katılımcıları, iki kulede kullanılan bağımsız oditoryum yapısı, yenilikçi cephe ve atrium yapıları gibi ileri mühendislik ve tasarım teknolojilerine tanık olacaklar.
Ziraat Kuleleri'ne Şantiye® Dergisi'nin 403. sayısında geniş olarak yer vermiştik. İlgili içeriğe ulaşmak için yukarıdaki görseli tıklayabilirsiniz.
Özel Deprem Atölyesi
Çalıştay, 2023 yılında yaşanan olaylar nedeniyle Türkiye'de ve Avrupa genelinde sismik tasarım konusunun öneminin anlaşılması amacıyla yapı gezilerine alternatif olarak sunuluyor. Bu çalıştayda sismik tasarım konusundaki uluslararası en iyi uygulamalar incelenecek.
Konuşmacılar: Ahmet Süreyya Ural (Oturum Başkanı), Atila Zekioğlu, Cem Özer (Oturum Başkanı), Mehmet Nuray Aydınoğlu, Teodora Bogdan, Timurhan Timur (Oturum Başkanı), Yusuf Zahit Gündoğdu
SPONSORLAR
Platin Sponsorlar: Turner ve Ziraat Bankası
Gold Sponsorlar: Arcelor Mittal, Desimone, KONE, TKE
Silver Sponsorlar: AGC, EKA, Miyamoto, Schüco
Destekleyici Ortak: Türkiye Tasarım Vakfı
Güncel BİLGİLER ve KAYIT için lütfen tıklayın
25 Mart 2024
Türkiye'nin en ESKİ ve en çok ZİYARET EDİLEN şantiyesi: ŞANTİYE®...
İnşaata dair "KAYDADEĞER" ne varsa... 1988'den bu yana...
Şantiye®nin ürettiği, derlediği ve yayınladığı içeriklerde öncelik “KAMUSAL YARAR”dır...
Ve yayınlanan içeriğin “ÖZEL” olmasına özen gösterilir...
BASILI DERGİ + E-DERGİ + SANTİYE.COM.TR + SOSYAL MEDYA + DİJİTAL PLATFORMLAR...
İnşaat sektörünün buluşma noktası Şantiye®, “Güven”i temsil eden “Basılı bir Yayın” olma özelliğinin yanı sıra yenilenen web sitesi, Turkcell Dergilik ve Türk Telekom E-Dergi gibi mobil uygulamalardaki varlığı, 42 bin E-Bülten abonesi ve 85 bin sosyal medya takipçisi-bağlantısıyla inşaat sektörünün en önemli iletişim platformlarından biri olmaya her ortamda devam ediyor... 1988'den bu yana...
Şantiye® ayrıca yapı sektörüne "Şantiye'nin Yıldızı Ödülü", "Yılın Yeşil Yapı Malzemesi / Teknolojisi Ödülü" ve "Şantiyeden Kareler Fotoğraf Yarışması" gibi farklı organizasyonlarla da katkı sunuyor.
Şantiye®nin son sayısı da dahil 1988 yılından bugüne kadar yayınlanan TÜM SAYILARINA E-Dergi olarak göz atmak için lütfen tıklayın...
Şantiye®, başta ABONELERİ olmak üzere 2020-2024 yıllarında ilan veren firmalar ABS Yapı, Akyapı, Alumil, Anadolu Motor (Honda), Alkur, Ak-İzo, Altensis, Arbiogaz, Aremas, Arfen, Assan Panel, Asteknik, Atos, Batıçim, Baumit, Betek, Betonblock, Borusan CAT, Bosch Termoteknik, Bostik, BTM, Buderus, Bureau Veritas, Çimsa, Çuhadaroğlu, Çukurova Isı, Duyar Vana, DYO, Efectis ERA, Ekomaxi, Elkon, Emülzer, Eryap, Filli Boya, Fixa, Fullboard, Form Endüstri Ürünleri, Form Endüstri Tesisleri, Form MHI (Mitsubishi Heavy Industries) Klima, Garanti Leasing, GF Hakan Plastik, Gökçe Brülör, Grundfos, Hilti, IQ Alüminyum (by Deceuninck), İNKA, İntek, İpragaz, İstanbul Teknik, İzocam, İzoser, Kalekim, Knauf, Knauf Insulation, Komatsu, Köster, Kuzu Grup, LG, Marubeni, Masdaf, Master Builders Solutions, MBI Braas, Meiller Kipper (Doğuş Otomotiv), Messe Frankfurt, Messe München/Agora Tur., Mekon, Mitsubishi Chemical, Nalburdayim.com, NETCAD, ODE, Ökotek, Özler Kalıp, Özpor, Panasonic, PERI, Pimakina, Polyfibers, Polyfin, Prometeon, Ravago, Rehau, Saint Gobain Türkiye, Saray Alüminyum, Schüco, Selena (Tytan), Sentez Mekanik, Serge Ferrari, Shell, Siemens, Sistem İnşaat, Soudal, Sika, Şişecam, Temsa, TMS, Tekno Yapı, Türk Ytong, Tremco illbruck, Vaillant, Vekon, Wermut, Wilo ve Xylem’in değerli katkılarıyla hazırlanmaktadır.
ABONE OLMAK İÇİN
Bir yıllık abonelik bedelimiz olan 1200 TL (6 Sayı, KDV Dahil)'yi TR70 0001 0008 5291 9602 1550 01 IBAN no’lu hesabımıza (Ekosistem Medya) yatırıp; ardından dekontu, açık adresinizi ve fatura bilgilerinizi (şahıs ise TC kimlik no; firma ise vergi dairesi-numarası) santiye@santiye.com.tr adresine e-posta veya 0532 516 03 29 no’lu telefona WhatsApp / SMS aracılığıyla ulaştırabilirsiniz.