Zemin Mekaniği ve Geoteknik Mühendisliği Derneği (ZMGM) tarafından organize edilen 19. Ulusal Zemin Mekaniği ve Geoteknik Mühendisliği Konferansı, 16-18 Ekim 2024 tarihlerinde Hacettepe Üniversitesi Beytepe Yerleşkesinde gerçekleştirilecek.
Ülkemizde Zemin Mekaniği ve Geoteknik Mühendisliği alanında öncü bilimsel ve uygulamalı çalışmaların paylaşıldığı, bu alandaki en önemli buluşma noktalarından biri olan Ulusal Zemin Mekaniği ve Geoteknik Mühendisliği Konferansları, bu yıl 19. kez düzenleniyor. Geoteknik mühendisliği alanında faaliyet gösteren akademisyenler, araştırmacılar ve sektör profesyonellerini bir araya getiren bu etkinlik, 17-18 Ekim 2024 tarihlerinde Hacettepe Üniversitesi Beytepe Yerleşkesinde gerçekleştirilecek.
Konferans'ta "Geoteknik Araştırma ve Modelleme", "Temel Mühendisliği ve Yapı-Zemin Etkileşimi", "Kazı, Tünel ve Yeraltı Yapıları", "Zemin İyileştirmesi ve Güçlendirilmesi", "Şevler, Heyelanlar ve Zemin Yapıları", "Ulaştırma ve Çevre Geotekniği", "Kıyı ve Liman Yapıları", "Geoteknik Deprem Mühendisliği", "Enerji Geotekniği" ve "Geoteknik Mühendisliğinde Teknolojik Gelişmeler" ele alınacak.
Genç mühendisleri ve araştırmacıları teşvik etmek ve onlara bilimsel çalışmalarını sunma fırsatı vermek amacıyla düzenlenen 3. Genç Geoteknik Mühendisliği Sempozyumu da bu yıl 16 Ekim 2024 tarihinde yapılacak. Bu sempozyum, yeni fikirlerin ve yaklaşımların paylaşılmasına, sektördeki yeni araştırma yönlerinin belirlenmesine ve özellikle genç araştırmacılar arasında iş birliği ve iletişim ağlarının kurulmasına katkıda bulunacak.
Konferans hakkında
Zemin mekaniği ve geoteknik mühendisliği, inşaat mühendisliği pratiğinde vazgeçilmez bir rol oynuyor. Yapıların güvenliği ve dayanıklılığı, doğru zemin analizi ve tasarımlarına bağlı. Bu konferans, sektördeki en güncel bilimsel gelişmeleri, teknolojik yenilikleri ve mühendislik çözümlerini tartışma olanağı sunacak. Katılımcılar, hem teorik bilgilerini güncelleyecek hem de uygulamalı çalışmalardan elde edilen deneyimleri paylaşma fırsatını bulacaklar. Konferansın bir diğer önemli amacı ise zemin mekaniği ve geoteknik mühendisliği alanındaki kişisel ve kurumsal bilgi birikiminin aktarılması, paylaşımı, genişletilmesi ve sağlıklı olarak tartışılması.
XVI. Ord. Prof. Dr. Hamdi PEYNİRCİOĞLU Konferansı
Prof. Dr. Recep İYİSAN / “Geoteknik Deprem Mühendisliğinin Gelişimine Katkılar: Saha Deneyleri ve Sayısal Analiz Sonuçları”
ZMGM19 Davetli Konuşmacılar
Prof. Dr. A. Orhan EROL / “Derin Karıştırma Tekniği: Tasarım ve Uygulama Esasları”
Prof. Dr. Minna KARSTUNEN / “Modelling Rate-dependent Response of Soft Natural Clays – Theory and Applications”
Prof. Dr. Özer Çinicioğlu / “Enerji Geotekniğinin Esasları ve Termoaktif Kazık Tasarımı”
GGM3 Davetli Konuşmacılar
İnş. Yük. Müh. Alp GÖKALP / “Liman ve Deniz Yapılarının Tasarımı ve Uygulama Örnekleri”
Düzenleme Kurulu
Prof. Dr. Berna Unutmaz / Başkan
Prof. Dr. S. Banu İkizler / Üye
Doç. Dr. Mustafa Kerem Koçkar / Üye
Doç. Dr. M. Abdullah Sandıkkaya / Üye
Dr. Rasin Düzceer / Üye
İnş. Yük. Müh. Alp Gökalp / Üye
İnş. Yük. Müh. Ozan Dadaşbilge / Üye
İnş. Yük. Müh. Gökhan Şahin / Üye
Fatmanur Erciyes / Üye
30 Eylül 2024
Türkiye'nin en ESKİ ve en çok ZİYARET EDİLEN şantiyesi: ŞANTİYE®...
İnşaata dair "KAYDADEĞER" ne varsa... 1988'den bu yana...
Şantiye®nin ürettiği, derlediği ve yayınladığı içeriklerde öncelik “KAMUSAL YARAR”dır...
Ve yayınlanan içeriğin “ÖZEL” olmasına özen gösterilir...
BASILI DERGİ + E-DERGİ + SANTİYE.COM.TR + SOSYAL MEDYA + DİJİTAL PLATFORMLAR...
İnşaat sektörünün buluşma noktası Şantiye®, “Güven”i temsil eden “Basılı bir Yayın” olma özelliğinin yanı sıra yenilenen web sitesi, Turkcell Dergilik ve Türk Telekom E-Dergi gibi mobil uygulamalardaki varlığı, 42 bin E-Bülten abonesi ve 85 bin sosyal medya takipçisi-bağlantısıyla inşaat sektörünün en önemli iletişim platformlarından biri olmaya her ortamda devam ediyor... 1988'den bu yana...
Şantiye® ayrıca yapı sektörüne "Şantiye'nin Yıldızı Ödülü", "Yılın Yeşil Yapı Malzemesi / Teknolojisi Ödülü" ve "Şantiyeden Kareler Fotoğraf Yarışması" gibi farklı organizasyonlarla da katkı sunuyor.
Şantiye®nin son sayısı da dahil 1988 yılından bugüne kadar yayınlanan TÜM SAYILARINA E-Dergi olarak göz atmak için lütfen tıklayın...
Şantiye®, başta ABONELERİ olmak üzere 2020-2025 yıllarında ilan veren firmalar ABS Yapı, Akyapı, Alumil, Anadolu Motor (Honda), Alkur, Ak-İzo, Altensis, Arbiogaz, Aremas, Arfen, Artus, Assan Panel, Asteknik, Atos, Batıçim, Baumit, Betek, Betonblock, Borusan CAT, Bosch Termoteknik, Bostik, BTM, Buderus, Bureau Veritas, Chryso, Çimsa, Çuhadaroğlu, Çukurova Isı, Deutsche Messe, Duyar Vana, DYO, Efectis ERA, Ekomaxi, Elkon, Emülzer, Eryap, Filli Boya, Fixa, Fullboard, Form Endüstri Ürünleri, Form Endüstri Tesisleri, Form MHI (Mitsubishi Heavy Industries) Klima, Garanti Leasing, GF Hakan Plastik, Gökçe Brülör, Grundfos, Hannover Fairs, Hilti, IQ Alüminyum (by Deceuninck), İNKA, İntek, İpragaz, İstanbul Teknik, İzocam, İzoser, Kalekim, Knauf, Knauf Insulation, Komatsu, Köster, Kuzu Grup, LG, Marubeni, Masdaf, Master Builders Solutions, MBI Braas, Meiller Kipper (Doğuş Otomotiv), Messe Frankfurt, Messe München/Agora Tur., Mekon, Mitsubishi Chemical, Molecor, Nalburdayim.com, NETCAD, ODE, Ökotek, Özler Kalıp, Özpor, Panasonic, PERI, Pimakina, Polyfibers, Polyfin, Prometeon, Ravago, Rehau, Saint Gobain Türkiye, Samsung, Saray Alüminyum, Schüco, Selena (Tytan), Sentez Mekanik, Serge Ferrari, Shell, Siemens, Sistem İnşaat, Soudal, Sika, Şişecam, Temsa, TMS, Tekno Yapı, Türk Ytong, Tremco illbruck, Vaillant, Vekon, Viessmann, Wermut, Wilo, Winsa, XCMG, Xylem ve ZF'nin değerli katkılarıyla hazırlanmaktadır.
ABONE OLMAK İÇİN
Bir yıllık abonelik bedelimiz olan 1.800 TL (6 Sayı, KDV Dahil)'yi TR70 0001 0008 5291 9602 1550 01 IBAN no’lu hesabımıza (Ekosistem Medya) yatırıp; ardından dekontu, açık adresinizi ve fatura bilgilerinizi (şahıs ise TC kimlik no; firma ise vergi dairesi-numarası) santiye@santiye.com.tr adresine e-posta veya 0532 516 03 29 no’lu telefona WhatsApp / SMS aracılığıyla ulaştırabilirsiniz.