Son yılların özel binalarından biri olan İstanbul Finans Merkezi’ndeki Ziraat Bankası binasında Çuhadaroğlu da oldukça özel uygulamalara imza attı...
İstanbul Finans Merkezi’nde yükselen Ziraat Bankası 7 kat bodrum, 8 kat ticari ve ortak alanlardan oluşan podyum yerleşkesi, 40 ve 46 kattan oluşan iki kulesiyle LEED Gold sertifikalı bir bina. Gökdelen yapılarında Osmanlı mimarisinden esinlenilen projenin yüklenici firmalarından biri de, 70. yılını kutlayan Çuhadaroğlu Alüminyum oldu. Çuhadaroğlu’nun Ziraat Bankası projesinde kullandığı sistemler tamamen projeye özgü tasarımlardan oluşuyor. Projenin mimari kıvrımları ve görüntüsü için ekstra tasarım ve imalat çalışmaları yapılıyor, özel bükümle birleştirilen profillerin istenilen forma getirilmesi için çok özel montaj metotları uygulanarak proje tamamlanıyor. Biz de Çuhadaroğlu yetkililerine bu özel proje hakkında detaylı sorular sorduk ve yanıtlarını aldık...
Şantiye®: Projede Çuhadaroğlu olarak neler yaptınız, ne tür hizmetler sundunuz? Uygulamalarınızın ayrıntılarını öğrenebilir miyiz?
Öncelikle Ziraat Bankası projesinde, metraj ve sipariş aşamaları gibi kritik tüm süreçlerde BIM üzerinden ilerledik. İmalat çizimlerinden proje çizimlerine, plan ve kesitlerde 2 boyutlu ve 3 boyutlu destek aldık. BIM sayesinde modelleme ve bilgi anlamında aynı dili konuştuğumuz bir platform oluşturduk, süreç takibini eş zamanlı olarak yapabildik. Bu, süreç yönetimi anlamında da katkı sağladı.
Bununla birlikte Ziraat Bankası projesinde Çuhadaroğlu olarak kule 1 ve kule 2’de podyum kat kaplama, projelendirme, imalat ve montaj işlerini üstlendik. Mimaride çok çeşitlilik gösteren bu cephelerin her biri için ayrı ayrı detaylandırma çalışmaları yaptık. Cepheleri ve belli katları kapsayan projeye özgü yeni profillerle, detaylandırma-imalat, montaj işlerimizi tamamladık. Projenin çok büyük bir bölümü bitti; ancak şantiye tarafında devam eden küçük işlerimiz mevcut. Bunun dışında yine projenin cidar cephelerinde paslanmaz meshler, paslanmaz kedi yoluve özel tasarım aydınlatma barındıran curver fin gibi çok nitelikli uygulamalar tasarladık. Projeye özgü yeni profillerle, farklı renk uygulamaları ile iç cephe tasarımları hazırladık. Bazı cephelerde mimariye uygun yeni tasarım profiller çalıştık, katlar arasında ağır çelik kaplamaları ve özel boya uygulamaları kullandık. Bunun yanı sıra projede ağır yatay çeliklerle büyük açıklıkların geçildiği, özel güneş kırıcı tasarımlar da uygulamaya alındı.
Projenin hemen her detayına çok özen gösterdik. Birinci katta kullanılan yürünebilir ışıklıklar, kaymaz özellikte tasarlanıyor. Yapının estetik görünümüne bağlı kaldık. Hepimizin geçmişten beri bildiği Ziraat Bankası’nın sembolü olan o baklava desenlerinden yola çıkılarak yaptığımız tasarımlar, alüminyum kutulardan ve paslanmaz meshlerden oluşuyor. Restoran iç cephelerinde de yine aynı şekilde bu malzemeleri kullandık.
Yine projede köprü cephelerinde yürünebilir camlar, bir bloğun köprü detaylarında ise özel sismik detaylar ve profiller tercih ettik.
Bu projenin en önemli, en zor, en özel uygulamaları arasında, her iki podyum cephesininçerçevesini çizen, ribbon imalatları oldu. Tamamen amorf yapıya sahip bu geometrik levhaların, büküm kesimleri Çuhadaroğlu Alüminyum tesisimizdeki özel cihazların yardımıyla yapıldı, tasarıma uygun bir şekilde başarıyla uygulandı. Projenin kaçış kapılarında özel eşik detayında ise Çuhadaroğlu ST 80 Kapı ve Pencere Sistemini tercih ettik.
Şantiye®: Projede özel bir uygulamanız veya ürününüz yer aldı mı? Ayrıntıları nelerdir?
Elbette çok büyük ve çok önemli bir projeye sistem evi olduk. Ziraat Bankası projesinde, Çuhadaroğlu’nun standart sistemleri ile yetinmedik diyebiliriz. Özel uygulamalarımız, curver finler, amorf yapıya sahip geometrideki ribbon bükümleri, eğik açılabilen yeni çizim kapılar, baklava desenli mesh kutu kaplamaları, çift bükümlü iç ve dış kemerler, özel statik hesaplamaların olduğu sismik detaylar olarak sıralanabilir.
Şantiye®: Projenin sizin için önemi neydi?
Bu projenin bu ebatta uygulanmış butik çalışmalara tek örnek olacağını düşünüyoruz. Ziraat Bankası, Finans Merkezi’nin kalbinde yer alan ve yükselen çok önemli projeler arasında. Bu projede çok farklı ülkelerden danışman gruplarla iletişimde bulunma ve birçok farklı bakış açısı içerisinde çözüm yaratma imkânı sağladık. Yurt içi ve yurt dışında üstlendiğimi her projemiz çok kıymetli. Bu tarz prestijli projelerle profil kütüphanemize daha inovatif sistemler kazandırabiliyoruz. Ziraat Bankası binasında birçok farklı cephe mevcut. Bu anlamda zorlayıcıtasarım çalışmaları ile üretimimizin, tasarım ve uygulama kabiliyetlerini daha fazla geliştirdiğine inanıyoruz. Çuhadaroğlu binalara özgü “inovatif bir sistem evi” aslında. Teklif bölümümüzden, proje tasarıma, Ar-Ge bölümümüzden bütçe, hakediş, planlama, imalat gibi çoklu bölümlerimizle birlikte güçlü, özverili bir işbirliği halinde çalışıyoruz. Tamamı teknik mühendis, mimar ekiplerinden oluşan kalabalık bir yapımız var. Tabi işimizi severek yapıyor olmak, sonucunu başarıyla bitirilmiş bir proje ile taçlandırmak çok memnun edici.
Çuhadaroğlu 70. yılında gerek milli ve yerli ekonomiye sağladığı katkıyla gerekse sanayi gelişimine, inovatif olarak katkı sağladığı çözümlerle değer katma misyonu taşıyor. Çuhadaroğlu, toplumla bağını gerek sosyal sorumluluk klasmanında yürüttüğü önemli projelerle, gerek sektör paydaşlarına yönelik yapı sektörünün okulu olma misyonuyla hizmet ediyor. Çuhadaroğlu sektöre birçok profesyonel yetiştiren önemli bir firma. Bu bilinç, bu görev, bir projeyi başarıyla bitirmek, bir cephe uygulamasını tamamlamaktan çok daha önemli bir konu. Bugün Türkiye’nin ve dünyanın ekonomisinin nabzını tutacak Finans Merkezi’nde yükselen birçok projede imzamızın olması, her şeyden önemli ve gurur verici.
Şantiye®: Çözümlerinizle projeye nasıl bir katkı sağladınız?
Ziraat Bankası projesi Çuhadaroğlu’nun Finans Merkezi’nde yaptığı projelerden sadece bir tanesi. Merkez Bankası ve BDDK binasında da yine Çuhadaroğlu sistemleri kullanıldı. Finans Merkezi için her projede çok özellikli sistemler tasarlandı.
Projede yapmış olduğumuz özel tasarım çalışmaları ile hem imalat hem de montaj metotlarımıza yenilik katmış olduk. Sadece bu proje merkezinde değil, çalıştığımız, görev aldığımız her projede amacımız sistem ya da çözüm üretmenin yanı sıra ülke ekonomisine de katkı sağlamak.
70 yıllık başarı öykümüzü, yenilikçi ürün portföyü, yüksek kalite standartları ve müşteri odaklı yaklaşımıyla şekillendiriyor, 4 kıtada 40 aşkın ülkede faaliyet gösteriyoruz. Sürekli olarak değişen ve gelişen endüstri dinamiklerine uyum sağlama konusundaki kararlılığımız, sürdürülebilirlik ilkesine bağlı olarak çalışmalarımız devam ediyor. Çuhadaroğlu, 70. yılın gururu ve ülkemizin 100. kuruluş yılının coşkusu ile Türkiye'nin daha aydınlık yarınlarına olan güvenle, geleceğimizi birlikte geri kazanmaya var gücüyle devam edecek.
8 Şubat 2024
Türkiye'nin en ESKİ ve en çok ZİYARET EDİLEN şantiyesi: ŞANTİYE®...
İnşaata dair "KAYDADEĞER" ne varsa... 1988'den bu yana...
Şantiye®nin ürettiği, derlediği ve yayınladığı içeriklerde öncelik “KAMUSAL YARAR”dır...
Ve yayınlanan içeriğin “ÖZEL” olmasına özen gösterilir...
BASILI DERGİ + E-DERGİ + SANTİYE.COM.TR + SOSYAL MEDYA + DİJİTAL PLATFORMLAR...
İnşaat sektörünün buluşma noktası Şantiye®, “Güven”i temsil eden “Basılı bir Yayın” olma özelliğinin yanı sıra yenilenen web sitesi, Turkcell Dergilik ve Türk Telekom E-Dergi gibi mobil uygulamalardaki varlığı, 42 bin E-Bülten abonesi ve 85 bin sosyal medya takipçisi-bağlantısıyla inşaat sektörünün en önemli iletişim platformlarından biri olmaya her ortamda devam ediyor... 1988'den bu yana...
Şantiye® ayrıca yapı sektörüne "Şantiye'nin Yıldızı Ödülü", "Yılın Yeşil Yapı Malzemesi / Teknolojisi Ödülü" ve "Şantiyeden Kareler Fotoğraf Yarışması" gibi farklı organizasyonlarla da katkı sunuyor.
Şantiye®nin son sayısı da dahil 1988 yılından bugüne kadar yayınlanan TÜM SAYILARINA E-Dergi olarak göz atmak için lütfen tıklayın...
Şantiye®, başta ABONELERİ olmak üzere 2020-2024 yıllarında ilan veren firmalar ABS Yapı, Akyapı, Alumil, Anadolu Motor (Honda), Alkur, Ak-İzo, Altensis, Arbiogaz, Aremas, Arfen, Assan Panel, Asteknik, Atos, Batıçim, Baumit, Betek, Betonblock, Borusan CAT, Bosch Termoteknik, Bostik, BTM, Buderus, Bureau Veritas, Çimsa, Çuhadaroğlu, Çukurova Isı, Duyar Vana, DYO, Efectis ERA, Ekomaxi, Elkon, Emülzer, Eryap, Filli Boya, Fixa, Fullboard, Form Endüstri Ürünleri, Form Endüstri Tesisleri, Form MHI (Mitsubishi Heavy Industries) Klima, Garanti Leasing, GF Hakan Plastik, Gökçe Brülör, Grundfos, Hilti, IQ Alüminyum (by Deceuninck), İNKA, İntek, İpragaz, İstanbul Teknik, İzocam, İzoser, Kalekim, Knauf, Knauf Insulation, Komatsu, Köster, Kuzu Grup, LG, Marubeni, Masdaf, Master Builders Solutions, MBI Braas, Meiller Kipper (Doğuş Otomotiv), Messe Frankfurt, Messe München/Agora Tur., Mekon, Mitsubishi Chemical, Nalburdayim.com, NETCAD, ODE, Ökotek, Özler Kalıp, Özpor, Panasonic, PERI, Pimakina, Polyfibers, Polyfin, Prometeon, Ravago, Rehau, Saint Gobain Türkiye, Saray Alüminyum, Schüco, Selena (Tytan), Sentez Mekanik, Serge Ferrari, Shell, Siemens, Sistem İnşaat, Soudal, Sika, Şişecam, Temsa, TMS, Tekno Yapı, Türk Ytong, Tremco illbruck, Vaillant, Vekon, Wermut, Wilo ve Xylem’in değerli katkılarıyla hazırlanmaktadır.
ABONE OLMAK İÇİN
Bir yıllık abonelik bedelimiz olan 1200 TL (6 Sayı, KDV Dahil)'yi TR70 0001 0008 5291 9602 1550 01 IBAN no’lu hesabımıza (Ekosistem Medya) yatırıp; ardından dekontu, açık adresinizi ve fatura bilgilerinizi (şahıs ise TC kimlik no; firma ise vergi dairesi-numarası) santiye@santiye.com.tr adresine e-posta veya 0532 516 03 29 no’lu telefona WhatsApp / SMS aracılığıyla ulaştırabilirsiniz.